ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 52χρονου από την Ευρωστίνη

Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Ο 52χρονος τραπεζικός υπάλληλος εξαφανίστηκε από νωρίς το πρωί της περασμένης Τρίτης και αναζητείται από τον αδερφό του
 
Μια εξαφάνιση – μυστήριο απασχολεί έντονα και προκαλεί αρκετές συζητήσεις στην περιοχή της Ευρωστίνης τις τελευταίες 3 μέρες. Πρόκειται για έναν 52χρονο από την περιοχή της Λυγιάς, τραπεζικό υπάλληλο, του οποίου χάθηκαν τα ίχνη από την περασμένη Τρίτη στις 6:00 το πρωί και η εξαφάνισή του δηλώθηκε στην αστυνομία Ξυλοκάστρου χθες στις 1:45 το μεσημέρι. Σε κακή κατάσταση ο αδερφός του 52χρονου πήγε χθες στο αστυνομικό τμήμα Ξυλοκάστρου και ανέφερε ότι ο αδερφός του Ν.Α. γεννημένος στις 24/11/59 στην Αθήνα, κάτοικος Λυγιάς Ευρωστίνης έχει εξαφανιστεί εδώ και 3 μέρες. Έχει ύψος 1,70, είναι εύσωμος, με γκρίζα μαλλιά και καστανά μάτια. Η αστυνομία κατέγραψε το περιστατικό και το μετέφερε αρμοδίως σε όλες τις υπηρεσίες των αστυνομικών Διευθύνσεων της χώρας συνοδευόμενο από φωτογραφία του, ώστε αν τυχόν υποπέσει κάτι στην αντίληψή τους να ενημερώσουν αμέσως τις αρμόδιες αρχές και την αστυνομία Ξυλοκάστρου και αυτή με τη σειρά της τους συγγενείς του…
 
Έφυγε με τη θέλησή του ή όχι;
Πολλά είναι αυτά που κυκλοφορούν στη μικρή κοινωνία της Λυγιάς για τα αίτια που οδήγησαν τον 52χρονο να εξαφανιστεί από την περιοχή, ενώ κάποιοι αναρωτιούνται μήπως αυτό δεν έγινε με τη θέλησή του. Το τελευταίο πάντως θεωρείται ακραίο σενάριο και κανείς δεν θα ήθελε να πιστέψει και να διανοηθεί κάτι τέτοιο. Οι περισσότεροι συνηγορούν με την άποψη ότι έφυγε οικειοθελώς και ακούγεται ότι ο λόγος είναι κάποια οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε και τον είχαν φέρει σε απόγνωση και απελπισία. Ενώ πιθανός τόπος διαφυγής θεωρείται πως είναι η Αθήνα. Πρόκειται για ένα φαινόμενο που δεν θα έλεγε κανείς ότι δεν είναι συνηθισμένο, απλά οι περισσότεροι που φεύγουν από την περιοχή τους λόγω οικονομικών προβλημάτων, το κάνουν εν γνώσει των συγγενών τους, κάτι που δεν έγινε στην περίπτωση του 52χρονου κι αυτό είναι που απασχολεί έντονα τους δικούς του ανθρώπους. Οι περισσότεροι άνθρωποι αυτή τον τελευταίο καιρό αντιμετωπίζουν προβλήματα –κυρίως οικονομικά-, αλλά καλό θα είναι ο 52χρονος να επικοινωνήσει με κάποιον συγγενή του και να αναφέρει μόνο ότι είναι καλά για να μην ανησυχούν. Τα υπόλοιπα είναι προσωπική του επιλογή…
READ MORE - ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 52χρονου από την Ευρωστίνη

Ένταση από την κινητοποίηση των ταξιτζήδων στο μουσείο Αρχαίας Κορίνθου (VIDEO)


Συνέχισε τις κινητοποιήσεις της στον Νομό Κορινθίας η Ένωση Ιδιοκτητών Ταξί στην περιοχή κατά τη χθεσινή  5η ημέρα απεργίας του κλάδου ενάντια στην πλήρη του επαγγέλματος που δρομολογεί το Υπουργείο Μεταφορών. Χθες οι ιδιοκτήτες ταξί βρέθηκαν στην Αρχαία Κόρινθο όπου και κατέλαβαν συμβολικά για μία ώρα την είσοδο του Αρχαιολογικού Χώρου επιτρέποντας την ελεύθερη είσοδο στους επισκέπτες, ενώ δεν έλειψαν οι εντάσεις με το προσωπικό του Μουσείου της Αρχαίας Κορίνθου. Οι Ιδιοκτήτες Ταξί που έχουν αποφασίσει να συνεχίσουν την απεργία τους μέχρι τέλους, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του μέλος της Ένωσης που συμμετείχε στην χθεσινή κινητοποίηση καθώς και ο Πρόεδρος της τοπικής ένωσης ιδιοκτητών ταξί της Νεμέας Χρήστος Αϊβαλής. Οι επαγγελματίες του κλάδου ζητούν την κατανόηση των συμπολιτών τους στις συμβολικές κινήσεις που κάνουν προκειμένου όπως τόνισαν να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στο Υπουργείο Μεταφορών. Την ανησυχία του για τις επιπτώσεις που επιφέρει στην τουριστική κίνηση της περιοχής μία κινητοποίηση σαν την χθεσινή, εξέφρασε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Αρχαίας Κορίνθου, επισημαίνοντας ότι παράλληλα οι Ιδιοκτήτες ταξί δημιουργούν πρόβλημα στους εργαζόμενους του μουσείου εκθέτοντας τους απέναντι στην υπηρεσία τους.
 
READ MORE - Ένταση από την κινητοποίηση των ταξιτζήδων στο μουσείο Αρχαίας Κορίνθου (VIDEO)

Συμβολική κατάληψη σήμερα της Εθνικής Οδού στους Αγίους Θεοδώρους

Συμβολική κατάληψη στην εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου, στο ύψος των Αγίων Θεοδώρων, έχει προγραμματίσει για σήμερα Σάββατο τις 10 το πρωί, η Επιτροπή Αγώνα που έχει συσταθεί από τον δήμο Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων και κατοίκους της περιοχής. Δήμος και κάτοικοι, που αντιδρούν στην εγκατάσταση και λειτουργία μονάδας αποθήκευσης χημικών στο Σουσάκι Κορινθίας, σημειώνουν πως η περιοχή τους είναι κορεσμένη βιομηχανικά και δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την ανάπτυξη της μονάδας. Για αύριο, Κυριακή, την ίδια ώρα, η επιτροπή αγώνα έχει αποφασίσει κατάληψη της τροχιάς του προαστιακού στο ύψος των Αγίων Θεοδώρων. Στους συμβολικούς αποκλεισμούς αναμένεται να συμμετέχουν, κάτοικοι, φορείς της περιοχής και γενικότερα του νομού, αλλά και εκπρόσωποι του Δήμου Λουτρακίου -Αγίων Θεοδώρων που συμπαρίσταται στον αγώνα των κατοίκων.
READ MORE - Συμβολική κατάληψη σήμερα της Εθνικής Οδού στους Αγίους Θεοδώρους

΄ΒΟΥΤΙΑ΄ 70% στον τουρισμό της Αρχαίας Κορίνθου

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

«Ψυχορραγούν» οι τουριστικές επιχειρήσεις της Αρχαίας Κορίνθου καθώς η επισκεψιμότητα των τουριστών στην περιοχή έχει μειωθεί κατά 70% σε σύγκριση με προηγούμενες σεζόν!  Το πρόβλημα των επιχειρήσεων επιτείνεται από την πολιτική που έχουν υιοθετήσει ξεναγοί και τουριστικά γραφεία να χρησιμοποιούν την είσοδο του αρχαιολογικού χώρου και ως έξοδο με αποτέλεσμα οι επισκέπτες να μην περνούν καν από την πλατεία του χωριού με τα καταστήματα τουριστικών ειδών και τις καφετέριες όπως επισημαίνει ο Πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου της περιοχής και ο πρώην Πρόεδρος κ. Παναγιώτης Τσέλιος. 
 
«Η Κυβέρνηση στέλνει μηνύματα για αύξηση του τουρισμού όμως αυτή αφορά μόνο τα νησιά καθώς εμείς εδώ αντιμετωπίζουμε μείωση της τάξης του 70%» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Αρχαίας Κορίνθου, συμπληρώνοντας «Τα μαγαζιά του χωριού ψυχορραγούν, καθώς λειτουργούν μόνο τις νυχτερινές ώρες με τον τοπικό πληθυσμό αφού οι τουρίστες ούτε καν περνούν από αυτά».
 
«Οι κρατούντες ποτέ δεν κατάλαβαν κι ούτε θέλησαν να δώσουν λύσεις στα προβλήματα της περιφέρειας. Θυμούνται την Αρχαία Κόρινθο μόνο στις εκδηλώσεις και μετά την ξεχνούν και στα λόγια και στις πράξεις», συμπλήρωσε ο κ. Τσέλιος που κατήγγειλε τον Δήμο Κορινθίων πως δεν έχει υλοποιήσει την απαιτούμενη σήμανση που θα κατευθύνει τα τουριστικά λεωφορεία προς το Δημοτικό πάρκινγκ που έχει δημιουργηθεί αλλά και προς την πλατεία του χωριού ώστε να επισκεφθούν τις τοπικές επιχειρήσεις στην Αρχαία Κόρινθο.
READ MORE - ΄ΒΟΥΤΙΑ΄ 70% στον τουρισμό της Αρχαίας Κορίνθου

Πνίγηκε 77χρονος στην Κινέττα

Την περασμένη Πέμπτη στη 1:00 περίπου το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή της Κινέττας, ανασύρθηκε αναίσθητος ένας 77χρονος άνδρας, ο οποίος λίγο αργότερα διαπιστώθηκε ότι τελικά είναι νεκρός. Ο ηλικιωμένος βρισκόταν στη θάλασσα μαζί με οικείους του και κάποια στιγμή ένιωσε αδιαθεσία, χωρίς όμως να προλάβει να ειδοποιήσει έγκαιρα τους συγγενείς του που βρίσκονταν κοντά του. Όταν αυτοί αντιλήφθηκαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, ήταν δυστυχώς πολύ αργά για τον άτυχο 77χρονο. Ειδοποιήθηκε αμέσως η αστυνομία και το ΕΚΑΒ που έφτασε σύντομα στο σημείο και παρέλαβε τον 77χρονο για να τον οδηγήσει στο νοσοκομείο Κορίνθου, όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Ο ίδιος ήταν παραθεριστής από την Αθήνα. Σύμφωνα με το λιμεναρχείο Ισθμίων πρόκειται για τον 4ο πνιγμό φέτος το καλοκαίρι και μιλάμε βέβαια μόνο για την περιοχή ευθύνης του συγκεκριμένου Λιμεναρχείου…
 
READ MORE - Πνίγηκε 77χρονος στην Κινέττα

Δήμαρχοι Πελοποννήσου κατά Τατούλη για τα σκουπίδια

Την αγωνία τους για τη στασιμότητα στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και τις επιπτώσεις που αυτή συνεπάγεται (υποβάθμιση του περιβάλλοντος, επιβολή προστίμων κ.λπ.) εκφράζουν, με κοινή ανακοίνωσή τους οι δήμαρχοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου, οι οποίο συναντήθηκαν την περασμένη Δευτέρα στην Τρίπολη προκειμένου να συζητήσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Οι δήμαρχοι καλούν κράτος και περιφέρεια να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ζητούν να συζητηθεί το θέμα στο ΠΕΣΥ Πελοποννήσου, καθώς επίσης και συνάντηση με τους Χάρη Καστανίδη, Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Πέτρο Τατούλη για το θέμα. Οι δήμαρχοι της Πελοποννήσου εκφράζουν επίσης «την πλήρη αντίθεσή μας στη μείωση των ΚΑΠ από 6,5 δισ. ευρώ σε 4,5 δισ. ευρώ, που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο, γιατί είναι αδιανόητο η Τοπική Αυτοδιοίκηση που διαχειρίζεται το 3,2% του Εθνικού Προϋπολογισμού να συνεισφέρει το ποσό των 2 δισ. ευρώ, δηλ. πάνω από 30% των προβλεπόμενων Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ)». Στη συνάντηση έγινε συζήτηση, επίσης, για τη συγκρότηση συλλογικών οργάνων Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης Περιφέρειας Πελοποννήσου, τη διαχείριση απορριμμάτων, την προσωρινή εκπροσώπηση πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης Περιφέρειας Πελοποννήσου και την πορεία των αναπτυξιακών προγραμμάτων «Θησέας» και «Ελλάδα».
 
Ποιοι υπογράφουν…
Την ανακοίνωση υπογράφουν οι δήμαρχοι Ναυπλίου Παναγιώτης Αναγνωσταράς, Άργους-Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος, Επιδαύρου Κωνσταντίνος Γκάτζιος, Ανατολικής Μάνης Πέτρος Ανδρεάκος, Ευρώτα Γιάννης Γρυπιώτης, Μεγαλόπολης Παναγιώτης Μπούρας, Βόρειας Κυνουρίας Μανώλης Σκαντζός, Νότιας Κυνουρίας Γιάννης Μαρνέρης, Γορτυνίας Γιάννης Γιαννόπουλος, Βέλου-Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος, Ξυλοκάστρου Αντώνιος Κλαδούχος, Νεμέας Ευάγγελος Αδριανάκος, Λουτρακίου-Αγ. Θεοδώρων Κώστας Λογοθέτης, Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, Οιχαλίας Φίλιππος Μπάμης, Δυτικής Μάνης Δημήτρης Γιαννημάρας, Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης, Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος, Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός και Σπάρτης Σταύρος Αργειτάκος.
 
Η ανακοίνωση των δημάρχων…
Έπειτα από γόνιμο και ουσιαστικό διάλογο οι δήμαρχοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση: 1. Εκφράζουμε την αγωνία μας για τη στασιμότητα στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και τις επιπτώσεις που αυτή συνεπάγεται (υποβάθμιση του περιβάλλοντος, επιβολή προστίμων κ.λπ.). 2. Θεωρούμε ότι πρέπει -επιτέλους- το κράτος αλλά και η Περιφέρεια να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν. 3. Ζητάμε συνάντηση με τους υπουργούς Εσωτερικών, Περιβάλλοντος - Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου. 4. Ζητάμε να συζητηθεί το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στο Περιφερειακό Συμβούλιο. 5. Ζητάμε να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες συγκρότησης των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων, της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και της συγχώνευσης των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ). 6. Δεν αποδεχόμαστε την επιβολή προστίμων για την διαχείριση των απορριμμάτων γιατί η ευθύνη δεν ανήκει στους δήμους / δημάρχους. 7. Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην μείωση των ΚΑΠ από 6,5 δισ. € σε 4,5 δισ. € που προβλέπει το μεσοπρόθεσμο γιατί είναι αδιανόητο η τοπική αυτοδιοίκηση που διαχειρίζεται το 3,2% του Εθνικού Προϋπολογισμού να συνεισφέρει το ποσό των 2 δισ. € δηλ. πάνω από 30% των προβλεπόμενων Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ).
READ MORE - Δήμαρχοι Πελοποννήσου κατά Τατούλη για τα σκουπίδια

Κανένας κίνδυνος δεν υπάρχει από αποθηκευμένα πυρομαχικά των Ενόπλων Δυνάμεων στην Ελλάδα

Απάντηση Μπεγλίτη στη Βουλή
Κανένας κίνδυνος δεν υπάρχει από αποθηκευμένα πυρομαχικά των Ενόπλων Δυνάμεων, σε κανένα μέρος της ελληνικής επικράτειας, διαβεβαίωσε από το βήμα της Βουλής ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης. Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της προέδρου της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», Ντόρας Μπακογιάννη και με αφορμή το τραγικό δυστύχημα στην Κύπρο, ο κ. Μπεγλίτης τόνισε ότι η Ελλάδα τηρεί πιστά τα πρότυπα των διεθνών οργανισμών όσον αφορά στα ζητήματα αποθήκευσης, φύλαξης και ασφάλειας των πυρομαχικών, ενώ γίνονται τακτικοί έλεγχοι κάθε εβδομάδα.  «Οι εντολές είναι μόνιμες και ο έλεγχος διαρκής. Μπορώ να σας πω ότι ανά εβδομάδα γίνεται έλεγχος σε όλες τις αποθήκες, σε κάθε γωνιά της γης και σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχουν στη χώρα μας πυρομαχικά τα οποία να στοιβάζονται σε κοντέινερς, σε εμπορευματοκιβώτια, κάτω από διαφορετικές κλιματολογικές συνθήκες», τόνισε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόσθεσε: «Με την ευκαιρία της επίκαιρης ερώτησης της κυρίας Μπακογιάννη, θέλω να διαβεβαιώσω τις συναδέλφους και τους συναδέλφους και μέσα από τη Βουλή τον Ελληνικό Λαό ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος από τα πυρομαχικά των Ενόπλων Δυνάμεων, σε όλη την Ελλάδα. Ακολουθούμε και τηρούμε πιστά όλα τα εθνικά ΝΑΤΟϊκά και διεθνή πρότυπα στα θέματα αποθήκευσης, ασφάλειας και φύλαξης των αποθηκών πυρομαχικών, είτε αφορούν στο Γενικό Επιτελείο Στρατού, είτε στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού και στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας». Παράλληλα, κάλεσε όλα τα μέλη του Κοινοβουλίου που έχουν καταθέσει αναφορές και ερωτήσεις να παραμείνουν ψύχραιμοι και να αποσυνδέσουν τη συζήτηση από το περιστατικό στην Κύπρο. Μάλιστα, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε ότι θα είναι παρών στον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο και θα απαντήσει σε όλα τα γραπτά και προφορικά ερωτήματα των βουλευτών, καλώντας τους την ίδια στιγμή να μην καλλιεργούν κλίμα φοβίας για λόγους εντυπωσιασμού στις τοπικές κοινωνίες.
READ MORE - Κανένας κίνδυνος δεν υπάρχει από αποθηκευμένα πυρομαχικά των Ενόπλων Δυνάμεων στην Ελλάδα

Συνελήφθη 36χρονος λίγο μετά από κλοπή σε καφετέρια

Συνελήφθη τα ξημερώματα στο Βραχάτι Κορινθίας, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού  Τμήματος Βραχατίου, ένας 36χρονος ημεδαπός για κλοπή. Ειδικότερα, ο 36χρονος έσπασε τζαμαρία καφετέριας τοπικού ξενοδοχείου και αφαίρεσε από την ταμειακή μηχανή το χρηματικό ποσό των 190 ευρώ πλην όμως συνελήφθη από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου που επενέβησαν άμεσα.  Στην κατοχή του ανευρέθηκε και κατασχέθηκε το ποσό των 119,50 ευρώ το οποίο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του καταστήματος. Ο 36χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Βραχατίου.
READ MORE - Συνελήφθη 36χρονος λίγο μετά από κλοπή σε καφετέρια

Διήμερο εκδηλώσεων στη Στιμάγκα από το Χορευτικό και Λαογραφικό Σύλλογο Στιμάγκας ΄΄ΘΥΑΜΙΣ΄΄

Ο Χορευτικός και Λαογραφικός Σύλλογος Στιμάγκας ΄΄ΘΥΑΜΙΣ΄΄ πραγματοποιεί διήμερο εκδηλώσεων στη Στιμάγκα, την Πέμπτη 28 Ιουλίου και την Παρασκευή 29 Ιουλίου ως εξής:
Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011 και ώρα 20.30, 1ο Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών και Μουσικής, με χορούς από την Ήπειρο, τις Κυκλάδες, την Θράκη, την Ρούμελη, την Αλμωπία και τα Δωδεκάνησα.
Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011 και ώρα 20.00, 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών και Μουσικής, με χορούς από την Κίνα, την Ρουμανία, την Κύπρο, την Άνδρο, τη Θεσσαλία και την Κορινθία, με τη συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας από τους:
Λάλεζα Παναγιώτη, τραγούδι
Γιαννακόπουλος Κώστας, κλαρίνο
Κουζηνόπουλος Ιορδάνης, λαούτο
Οικονόμου Βασίλης, κρουστά
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
READ MORE - Διήμερο εκδηλώσεων στη Στιμάγκα από το Χορευτικό και Λαογραφικό Σύλλογο Στιμάγκας ΄΄ΘΥΑΜΙΣ΄΄

Τους έκλεψαν και τους πήραν και το αυτοκίνητο!

Δεν έχουν τέλος οι κλοπές σε σπίτια και περιουσίες στην Κορινθία και φαίνεται ότι το φαινόμενο αυξάνεται με γοργούς ρυθμούς. Μία 54χρονη κατήγγειλε στην αστυνομία ότι το διάστημα από τις 11:30 το βράδυ της περασμένης Τετάρτης μέχρι χθες στις 6:30 το πρωί, άγνωστοι δράστες εισέβαλαν στην εξοχική της κατοικία στην περιοχή της Αλμυρής σπάζοντας την κλειδαριά της πόρτας. Οι δράστες μπήκαν στο υπνοδωμάτιο και ενώ εκείνη τη στιγμή δεν βρισκόταν κανείς στο σπίτι και αφαίρεσαν κοσμήματα και 2 κινητά τηλέφωνα συνολικής αξίας περίπου 2.500 ευρώ. Το θράσος όμως των επιτήδειων δραστών φαίνεται ότι περίσσευε… Αφού βρήκαν τα κλειδιά και έκλεψαν και το αυτοκίνητο της ιδιοκτήτριας, ένα NISSAN ALMERA που βρισκόταν έξω από το σπίτι και έφυγαν σαν κύριοι! Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών…
READ MORE - Τους έκλεψαν και τους πήραν και το αυτοκίνητο!

΄Επίθεση΄ Λυμπερόπουλου σε Ραγκούση από την Κόρινθο

Στον Ισθμό της Κορίνθου βρέθηκαν οι ταξιτζήδες της Αθήνας, όπου μαζί με Κορίνθιος και Πελοποννήσιους συναδέλφους τους, σήκωσαν τις μπάρες των διοδίων
 ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ
Στον Ισθμό της Κορίνθου μεταφέρθηκαν χθες το πρωί οι ιδιοκτήτες ταξί της Αθήνας, όπου μαζί με συναδέλφους τους από την Πελοπόννησο σήκωσαν τις μπάρες των διοδίων, επιτρέποντας την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων. Νωρίτερα, πραγματοποίησαν παρόμοια κινητοποίηση στα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών. Την ίδια ώρα σε προσφυγή στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τις αστυνομικές Αρχές προσανατολίζονται αεροπορικές εταιρείες και Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) με αίτημα να παρέμβουν ώστε να σταματήσει ο αποκλεισμός αεροδρομίων και λιμανιών από ιδιοκτήτες ταξί. Σύμφωνα με πληροφορίες θα ζητήσουν να εφαρμοστεί ο νόμος και να επιβληθούν κυρώσεις όπου απαιτείται, όπως αφαίρεση αδειών και πινακίδων. Επίσης ιδιοκτήτες ταξί μετέβησαν στα διόδια της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου και στα διόδια του Ρίου επί της εθνικής οδού Κορίνθου-Πατρών και άφηναν τους οδηγούς των οχημάτων να περνούν χωρίς να πληρώνουν το αντίτιμο.  Την ίδια ώρα αρκετά ταξί της Τρίπολης, κατευθύνθηκαν προς το αεροδρόμιο Καλαμάτας. Από τις 10.30 το πρωί, οι ιδιοκτήτες ταξί της Τρίπολης, αφού πρώτα πραγματοποίησαν αυτοκινητοπορεία στην πόλη, βρέθηκαν στα διόδια Νεστάνης και σήκωσαν τις μπάρες.  Η κατάσταση που διαμορφώνεται και τα προβλήματα που υπάρχουν, προκαλούν την έντονη ανησυχία των τουριστικών παραγόντων του νησιού που απεύθυναν έκκληση στους ιδιοκτήτες ταξί να προστατεύσουν τον τουρισμό.
Θ. Λυμπερόπουλος: Δεν έχετε δει τίποτα ακόμα!
Από το Λουτρό Ευρωστίνης κατάγεται ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ κ. Θύμιος Λυμπερόπουλος, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί από πολλούς, αθυρόστομος, χειμαρρώδης, καταγγελτικός πέραν του δέοντος, «τσαμπουκάς» και…δεξιός. Πριν από μέρες αποκάλεσε τον κ. Ραγκούση «χαζοχαρούμενο υπουργό» και εμμέσως του ζήτησε να επιστρέψει στην Πάρο γιατί «αυτά που κάνει μόνο στο χωριό του περνάνε». Ο ίδιος βρέθηκε στα διόδια του Ισθμού και μιλώντας στον Γιάννη Στεφανή δήλωσε τα εξής: «Δεν έχετε δει τίποτα ακόμα! Στην Ελλάδα έχουν κάνει κατάχρηση στην αδειοδότηση των ταξί σε σχέση με όλη την Ευρώπη. Το κράτος ρουσφετολόγησε και ασέλγησε τα τελευταία 30 χρόνια δίνοντας άδειες ταξί ακόμα και σε Ολυμπιονίκες που τις πουλούσαν την επόμενη μέρα για να οικονομήσουν. Γι΄ αυτό λέμε ότι,  ούτε μία νέα άδεια δεν χρειάζεται πλέον η Ελλάδα, απλώς ρύθμιση για την καλύτερη λειτουργία και εξυπηρέτηση των πολιτών, γιατί ο πολίτης μας ενδιαφέρει. Η απάντηση Ραγκούση χρήζει ψυχολογικής ανάλυσης και εγώ δεν είμαι γιατρός. Από δω και πέρα, νομίζω ότι τα όργανα λειτουργούν, η Βουλή είναι μαζί μας, οι περισσότεροι της κυβέρνησης είναι μαζί μας, η κοινωνία είναι μαζί μας και αν θέλετε, η κοινωνία αυτή τη στιγμή μας παροτρύνει σε μια αντίδραση αλλαγής γενικότερης πολιτικής που σήμερα πλήττει όλη την κοινωνία. 340 επαγγέλματα προσπαθεί να ανοίξει η κυβέρνηση και ουσιαστικά τα οδηγεί με τον τρόπο και του Ραγκούση για μας, σε «καρτελοποίηση». Κάποιοι έχουν αποφασίσει οι πολυεθνικές να μπουν στη ζωή μας, να αγοράσουν τις περιουσίες μας και να γίνουμε υπάλληλοι με μισθούς Κίνας σε κάποιους μεγάλους «νταβατζήδες». Αυτό θα αποτραπεί γιατί ο Έλληνας τέτοιες «κατοχές», όχι μόνο τις έχει αντέξει, έχει περάσει ολόκληρη Τουρκοκρατία, δεν θα αντέξει τις πολυεθνικές; Όσοι οικονομάνε από τον τουρισμό, ας καταλάβουν ότι το θέμα δεν είναι η εξυπηρέτηση των τουριστών, αλλά πως θα αποτρέψουμε να έρθουν οι πολυεθνικές και να γίνουν υπάλληλοί τους ακόμα και τα τουριστικά γραφεία».
READ MORE - ΄Επίθεση΄ Λυμπερόπουλου σε Ραγκούση από την Κόρινθο

Χ. Τερζής: Πλήττουν τον τουρισμό οι κινητοποιήσεις των ταξί

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Έφερε πλήγμα στον τουρισμό η κινητοποίηση των ιδιοκτητών ταξί καθώς κορυφώθηκε με αποκλεισμούς δρόμων, λιμανιών και αεροδρομίων σε αρκετές περιοχές της χώρας, όπως υποστηρίζει ο Ιδιοκτήτης ταξιδιωτικού γραφείου κ. Χρήστος Τερζής. Ο ίδιος επεσήμανε ότι έχουν ήδη σημειωθεί αρκετές ακυρώσεις λόγω των κινητοποιήσεων ενώ ιδιαίτερο πρόβλημα έχει σημειωθεί στον τομέα της κρουαζιέρας. Ο κ. Τερζής αναφέρθηκε στην γενικότερη εικόνα της τουριστικής κίνησης καθώς βρισκόμαστε στην καρδιά της τουριστικής σεζόν. Σύμφωνα με τον ταξιδιωτικό πράκτορα, οι πολίτες έχουν αρχίσει τα ταξίδια παρά την οικονομική κρίση επιλέγοντας κατά κύριο λόγο προορισμούς της Ελλάδας και όχι του εξωτερικού.
READ MORE - Χ. Τερζής: Πλήττουν τον τουρισμό οι κινητοποιήσεις των ταξί

Στον «αέρα» το έργο του δρόμου Κορίνθου – Πατρών

                Αναμένεται να βρεθούν «στο δρόμο» οι πρώτοι 
                140 εργαζόμενοι από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη
 
«Στο δρόμο» αναμένεται να βρεθούν λίαν συντόμως 2.800 εργαζόμενοι της ΄Ολυμπίας Οδού΄ αφού η εταιρεία φαίνεται να παίρνει το δρόμου του «λουκέτου» και να εγκαταλείπει το έργο του δρόμου Κορίνθου – Πατρών, αφού οι τράπεζες αρνούνται να ανταποκριθούν στις δανειακές υποχρεώσεις που έχουν συναφθεί με τους εργολάβους. Σε ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων αναφέρεται ότι οι απολύσεις θα γίνουν σταδιακά και ότι αρχικά θα απολυθούν 140 άτομα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Η ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων «Γαλαρία» αναφέρει τα εξής: «Η «ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ» αποτελεί παρελθόν. Μαζί και οι υπόλοιποι οδικοί άξονες. (Ε65, Μορέας, Αιγαίου, Ιόνια Οδός.). Πάνω από 7000 εργαζόμενοι μένουν άνεργοι. Ανάμεσά τους 2800 εργαζόμενοι της «Ολυμπίας Οδού». Αποκλειστικά υπεύθυνοι οι κύριοι: Σουφλιάς πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ, Κατσιγιάννης πρώην ΓΓ ΥΠΕΧΩΔΕ, Ρέππας πρώην……. Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, Ραγκούσης Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, Μαγκριώτης Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων. Συνυπεύθυνες οι εταιρίες VINCI, HOCHTIEF, AΚΤΩΡ, J & P ΑΒΑΞ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και η Salfo & Συνεργάτες ΕΠΕ που έπαιζε πρωταγωνιστικό ρόλο στην κωμωδία «Ανεξάρτητος Μηχανικός». Σκηνοθέτης του δράματος οι τράπεζες,ελληνικές και ξένες: Calyon -Banco Comercial Portugues -Commetzbank AG -Bayerische Landesbank - HSBC -BNP Paribas Fortis Bank).-Bank of Cyprus -Dekabank Deutsche Girozentrale KFW -DZ Bank, London -BIIS -BK of Ireland -Societe Generale -European Investment Bank. -Alpha Bank [ACBr.AT] A.E. -Emporiki Bank of Greece -Piraeus -EFG -Probank ATE Bank -Marfin Bank -Millennium Bank SA -National Bank of Greece, Athens -Geniki -Hellenic Public Bank LTD. Θύματα όλοι εμείς, οι εργαζόμενοι που μένουμε στον δρόμο. Είναι εξοργιστικό πως, ακόμα και τώρα, επικοινωνιακά παιχνίδια παίζονται στην πλάτη μας. Από την μία ο πρώην υπουργός Ρέππας να μιλά για υπογραφή μνημονίου συναντίληψης με τους εργολάβους και να διαψεύδεται από τον νυν υπουργό και από την άλλη ο υπουργός «Ανάπτυξης» Χρυσοχοΐδης να μιλά για 14 δις από το ΕΣΠΑ που θα ξεμπλοκάρουν τα έργα και να διαψεύδεται από τον υφυπουργό Μαγκριώτη. Στην κατοχική Ελλάδα του μνημονίου ένας κύκλος έκλεισε. Τα μεγάλα έργα, όπως τα ξέραμε, δεν πρόκειται να κατασκευαστούν. Οι συμβάσεις, που αποτελούν νόμο του κράτους, τσαλαπατήθηκαν από όλους τους εμπλεκόμενους. Ένα κράτος που λέει πως δεν χρωστά μία στους εργολάβους θα έπρεπε ήδη να τους έχει πετάξει στο δρόμο -εργολάβους και τραπεζίτες. Όμως, δηλώνει πως, αν συμβεί αυτό, θα χρειαστεί να πληρώσει αρκετά δις στους εργολάβους. Γιατί άραγε αφού δεν φταίει σε τίποτα και δεν χρωστά μία? Οι τραπεζίτες, που μας παίρνουν τα σπίτια για μια δόση δανείου, αρνούνται νταηλίδικα να εκπληρώσουν τις δανειακές τους συμβάσεις που οι ίδιοι υπέγραψαν με τους εργολάβους. Οι εργολάβοι συνεχίζουν να εισπράττουν διόδια και να μη βάζουν μία, παρότι είναι υποχρεωμένοι από την σύμβαση να φροντίζουν για την συνεχή και απρόσκοπτη χρηματοδότηση του έργου. Έστω και τώρα απαντήστε, κύριοι εργολάβοι: Τι ποσοστό επί του έργου έχετε κατασκευάσει? Τι έχετε εισπράξει μέχρι σήμερα? Πόσα χρήματα έχετε καταβάλει? Γιατί δεν προστρέχετε στα δικαστήρια για αποζημιώσεις, λόγω καθυστέρησης των απαλλοτριώσεων ,παρά σταματάτε το έργο? Γιατί επικαλείστε την πτώση της κυκλοφορίας, εφόσον από τη σύμβαση έχετε αναλάβει τον κίνδυνο;».
 
Εύλογα ερωτήματα…
«Έστω και τώρα απαντήστε, κύριοι τραπεζίτες: Γιατί διακόπτεται τη χρηματοδότηση των έργων, όταν από τα stress tests σας έχετε προβλέψει πολύ δυσμενέστερα σενάρια από τα σημερινά (στη συγκεκριμένη περίπτωση 27% πτώση της κυκλοφορίας); Έστω και τώρα απαντήστε, κύριε Υπουργέ: Πόσα χρήματα έχουν εισπραχθεί από τα διόδια σε κάθε σταθμό, σε ετήσια βάση το 2008, το 2009 και το 2010; Πόσα απ’ αυτά τα ποσά έχει εισπράξει ο παραχωρησιούχος, πόσα έχει εισπράξει το κράτος; Προτίθεστε να ζητήσετε δάνειο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η οποία χρηματοδοτεί τα κράτη με πολύ μικρό επιτόκιο για να το χρησιμοποιήσετε για να κατασκευαστούν δημόσια έργα και υποδομές; Σκοπεύετε να δημιουργήσετε μια Δημόσια Τράπεζα Ειδικού Σκοπού, για να μπορεί να δανείζεται η χώρα για έργα που δεν μπορεί να κατασκευάσει από ίδιους πόρους, από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με 1% επιτόκιο; Σκοπεύετε να ελέγξετε την κατασκευή των έργων και αν έχουν τηρηθεί οι μελέτες και οι κανόνες κατασκευής ή έχετε απόλυτη εμπιστοσύνη στον «ανεξάρτητο μηχανικό» που «ελέγχει» το έργο και πληρώνεται από τους εργολάβους; Εμείς, ένα δηλώνουμε: Όποια λύση και να δοθεί, θα αποτελεί σκάνδαλο. Γιατί σκάνδαλο ήταν από την στιγμή της ψήφισης της σύμβασης από την Βουλή. Γιατί σκάνδαλο είναι ο τρόπος που γίνονται τα έργα στην Ελλάδα. Ένας τομέας που ,μαζί με τις αμυντικές δαπάνες, είναι ο πιο κερδοφόρος για κάθε λογής λαμόγιο. Έτσι, θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε μέχρι 65 εκατ. το χιλιόμετρο όταν η Ισπανία με ίδιο γεωγραφικό ανάγλυφο πληρώνει 12 φορές λιγότερο. Κύριε Μαγκριώτη, είχατε δεσμευθεί πως είναι απαράβατος όρος η επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων στα έργα. Ισχύει ακόμα? Κύριε Περιφερειάρχη, είχατε δηλώσει πως δεν θα επιτρέψετε το κλείσιμο των εργοταξίων στην περιφέρεια σας. Σκοπεύετε να αντιδράσετε ή θα αρκεστείτε σε δηλώσεις στα κανάλια? Έλληνα οδηγέ, θα συνεχίσεις να πληρώνεις διόδια για να θησαυρίζουν οι εργολάβοι και οι δρόμοι να μην γίνονται ποτέ? Έλληνα εργαζόμενε, πότε θα πάρεις την υπόθεση στα χέρια σου?»
READ MORE - Στον «αέρα» το έργο του δρόμου Κορίνθου – Πατρών

Ε. Ανδριανάκος: Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να κάνω σωστά τη δουλειά μου

Λακωνική ήταν η απάντηση του Δημάρχου Νεμέας Ε. Ανδριανάκου στις δηλώσεις του πρ. Δημάρχου Κ. Καλατζή πριν λίγες μέρες στην ΄Π΄. Ο κ. Καλατζής αναφερόμενος στις δηλώσεις Ανδριανάκου περί απουσίας του πρώτου από τον τελευταίο απολογισμό του 2010 και των του πρώτου εξαμήνου του 2011, ανέφερε ότι «αντί ο κ. Ανδριανάκος να μέμφεται την απουσία μου, καλό θα είναι να χαίρεται για την απουσία μου από τις τελευταίες Δημοτικές εκλογές, γιατί αν δεν υπήρχε αυτή, (η απουσία), ο ίδιος δεν θα γινόταν ποτέ Δήμαρχος Νεμέας!». Απαντώντας ο κ. Ανδριανάκος ανέφερε: «Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να κάνω σωστά τη δουλειά μου και να είμαι χρήσιμος στην περιοχή μου και στους Δημότες μου. Για όλα τα άλλα, ουδέν σχόλιον».
READ MORE - Ε. Ανδριανάκος: Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να κάνω σωστά τη δουλειά μου

Συνάντηση Δέδε με τη Διευθύντρια του Κέντρου Κλασσικών Αρχαιοτήτων Νεμέας

Την Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2011, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, κ. Γ. Δέδες, υποδέχτηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, τη Διευθύντρια του Κέντρου Νεμέας της Αμερικάνικης Σχολής και καθηγήτρια Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Barkley της Καλιφόρνια, κα. Κιμ Σέλτον, συνοδευόμενη από τον εκπαιδευτικό, κ. Τ. Ταγαρά. Σκοπός της συνάντησης, ήταν να ενημερώσει η κα. Σέλτον τον  Αντιπεριφερειάρχη σχετικά με το έργο της και την πορεία των ανασκαφών στη Νεμέα, ως υπεύθυνη  για τις εργασίες που πραγματοποιεί η Αμερικάνικη Σχολή για την αναστήλωση του Ναού του Διός στη Νεμέα, μνημείο ιδιαίτερης αρχαιολογικής σημασίας και αρχιτεκτονικής στην Κορινθία. Ταυτόχρονα, η κα. Σέλτον ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη για εκπαιδευτικά προγράμματα φοιτητών τόσο σε προπτυχιακό, όσο και μεταπτυχιακό επίπεδο, αλλά και για προγράμματα δημοσιεύσεων ερευνών που πραγματοποιούνται στη Νεμέα και το Πανεπιστήμιο Barkley. Η κα. Σέλτον προσκάλεσε τον κ. Δέδε να επισκεφτεί τον αρχαιολογικό χώρο στη Νεμέα προκειμένου να ενημερωθεί για τις εργασίες που είναι σε εξέλιξη και το πολύ σημαντικό έργο που επιτελούν οι επιστήμονες αλλά και οι άνθρωποι που έχουν συνδέσει τη ζωή τους με τον αρχαίο πολιτισμό της Κορινθίας. Ο κ. Δέδες, αποδέχτηκε την πρόσκληση με προθυμία και τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί επίσκεψή του στον αρχαιολογικό χώρο Νεμέας.
READ MORE - Συνάντηση Δέδε με τη Διευθύντρια του Κέντρου Κλασσικών Αρχαιοτήτων Νεμέας

Εκοιμήθη ο Αρχιμανδρίτης Νίκων της Παναγίας Φανερωμένης Ξυλοκάστρου

Την 19ην Ιουλίου ε.ε. εκοιμήθη εν Κυρίω ο Αρχιμ. κυρός Νίκων Κοτσόβολης, Εφημέριος του Ι. Ναού Παναγίας Φανερωμένης Υψηλών Αλωνίων Ξυλοκάστρου. Ο π. Νίκων χειροτονήθηκε Διάκονος το έτος 1946 από τον Μητροπολίτη Κορίνθου Μιχαήλ και Πρεσβύτερος από τον Μητροπολίτη Προκόπιο το έτος 1952. Διορίσθηκε εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Γερασίμου Ξυλοκάστρου και μετά την σύσταση της ενορίας «Παναγίας Φανερωμένης» εφημέριος αυτής. Ήταν δραστήριος Κληρικός και επί μία εξηκονταπενταετία διακόνησε ευόρκως, την Εκκλησία του Χριστού, καταλείποντας φήμη άοκνου και ανύστακτου Εφημερίου, ο οποίος μέχρι της τελευτής του αναλώθηκε στην διακονία. Ανοικοδόμησε εξ υπαρχής το μοναδικό μνημείο της Παναγίας της Φανερωμένης Ξυλοκάστρου κατά τα πρότυπα των Παλαιοχριστιανικών Βασιλικών, το «κόσμημα των κοσμημάτων», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στον επικήδειο λόγο, που εξεφώνησε, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας. Κόσμησε τον Ι. Ναό του Αγ. Γερασίμου, ανοικοδόμησε τα παρεκκλήσια των Αγ. Φανουρίου, Αγ. Παρασκευής και τον Νεκροταφειακό Ι. Ναό του Αγ. Νίκωνος στο Ξυλόκαστρο ως και τον υπαίθριο μεγαλοπρεπή Ι. Ναό της Αναλήψεως του Χριστού παραπλεύρως της Βασιλικής της Παναγίας της Φανερωμένης. Έργα μεγαλότολμα, που για να ολοκληρωθούν απαιτούνται κόποι και θυσίες και στα οποία η Ι. Μητρόπολη μας προτίθεται να βοηθήσει με τις σύντονες οδηγίες, συμβουλές και κατευθύνσεις του Σεβ. Μητροπολίτου μας και όχι μόνο.
Η εξόδιος Ακολουθία εψάλη στον Ι. Ναό Παναγίας Φανερωμένης, την επομένη του θανάτου του, προεξάρχοντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου με την συμμετοχή πολλών Κληρικών της Ι. Μητροπόλεως μας ως και άλλων Ι. Μητροπόλεων αλλά και πλήθος Λαού, που με τις προσευχές τους συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία τον ακούραστο εργάτη της Παναγίας της Φανερωμένης μακαριστό παπα – Νίκωνα. Λόγους εξεφώνησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, ο Πανοσ. Αρχιμ. και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεώς μας κ. Αγάπιος Δρίτσας, η κ. Σμυρνιώτη, Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ξυλοκάστρου και του Οικολογικού Συλλόγου Ξυλοκάστρου, ο κ. Πρωτοπαππάς, Πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Ε.Α. και του Συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών Ξυλοκάστρου «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ» και ο αδελφός του εκλιπόντος κ. Στυλιανός Κοτσόβολης, που ευχαρίστησε την Ιερά Μητρόπολη και ιδιαιτέρως τον Μητροπολίτη μας για την βοήθεια και την συμπαράσταση κατά την διάρκεια της δοκιμασίας, ένεκα της ασθένειας, των αδελφού του παπα -  Νίκωνα. Είθε ο Θεός ν᾿ αναπαύει την ψυχή του ακούραστου Λετη «εν χώρα ζώντων, εν τη γή των πραέων», όπου επισκοπεί το ανέσπερο Φώς Του και να αναδείξει αντάξιο διάδοχό του.
READ MORE - Εκοιμήθη ο Αρχιμανδρίτης Νίκων της Παναγίας Φανερωμένης Ξυλοκάστρου

Τεχνητά εμπόδια για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά καταγγέλλουν οι δικηγόροι

Για δημιουργία «τεχνητών προσχωμάτων» εκ μέρους των τραπεζών στο πρόγραμμα της ρύθμισης των οφειλών των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, με παράνομες απαιτήσεις προς δικηγόρους και πολίτες, κάνει λόγο καταγγέλλοντας την στάση τους αυτή ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου Παναγιώτης Νικολόπουλος. Ο κ. Νικολόπουλος φέρνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα τόνισε ότι οι τράπεζες δημιουργούν κωλύματα προκειμένου να αποφευχθεί η ρύθμιση των οφειλών προς όφελος των πολιτών, ενώ επεσήμανε ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Κορίνθου βρίσκεται σε επικοινωνία με το Ινστιτούτο Καταναλωτών προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί. Παράλληλα ο κ. Νικολόπουλος αναφέρθηκε στην ανάγκη για τον καθορισμό ενός κώδικα δεοντολογίας για την διαφήμιση των δικηγόρων από την στιγμή που αυτή επιτράπηκε με τον νόμο για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων. Όπως επεσήμανε ο ίδιος η Υπουργική απόφαση που θα καθορίζει τους κανόνες και τα όρια της διαφήμισης για τους επαγγελματίες του κλάδου εκκρεμεί, ενώ η ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων της χώρας έχει ήδη συντάξει ένα σχέδιο του κώδικα το οποίο έχει προταθεί στο αρμόδιο υπουργείο και βρίσκεται υπό εξέταση.
READ MORE - Τεχνητά εμπόδια για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά καταγγέλλουν οι δικηγόροι

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δ.Σ. Νεμέας

Συνεδριάζει τη Δευτέρα 25 Ιουλίου στις 2:00 το μεσημέρι το Δ.Σ. Νεμέας  για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα θέματα της ημερήσιας διάταξης: Περί αποδοχής Επιχορηγήσεων από ΚΑΠ (Β΄ τριμήνου) και την διάθεση αυτών για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των Ν.Π. «Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Νεμέας» και «Δημοτικό Στάδιο Νεμέας». Περί της Β' Τριμηνιαίας έκθεσης εσόδων - εξόδων για τον έλεγχο υλοποίησης του προϋπ/σμού οικον. έτους 2011 (παρ. 9 άρθρο 266 Ν.3852/10).  Περί αναμόρφωσης προϋπ/σμού οικον. έτους 2011 και διάθεσης πίστωσης για την ενίσχυση Κ.Α εξόδων του προϋπ/σμού . Περί Διάθεσης πίστωσης ποσού 236,20 € με   ΦΠΑ 23%   για την ηλεκτροδότηση Δεξαμενής Κεφαλαρίου στη Τ.Κ. Αηδονίων (Σχετ. έγγραφο ΔΕΗ 2165/4-6-2011. Περί Συμμετοχή στο «Κίνημα Πολιτών» Καταναλώνουμε ότι παράγουμε. Περί αναμόρφωσης προϋπ/σμού οικον. έτους 2011 και διάθεσης πίστωσης για την κάλυψη των υπηρεσιών του Δήμου μας με τις υπηρεσίες Τεχνικού ασφαλείας από εξωτερικές υπηρεσίες προστασίας και πρόληψης (ΕΞ.Υ.Π.Π.).  Περί  κατανομής  ρόλων-αρμοδιοτήτων που  απαιτούνται  για  την εγκατάσταση και μετέπειτα την ορθή λειτουργία του Συστήματος Διαχειριστικής Επάρκειας τύπου Α΄ και τύπου Β', που πρόκειται να εγκατασταθεί στο Δήμο Νεμέας.
READ MORE - Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δ.Σ. Νεμέας

Τέσσερις νεαροί με αυτοκίνητο έπεσαν πάνω σε σταθμευμένο λεωφορείο

Ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα συνέβη το βράδυ της Τετάρτης μισή ώρα πριν τα μεσάνυχτα σε κεντρικό δρόμο της Κορίνθου, κινητοποιώντας αστυνομία, τροχαία και ΕΚΑΒ. Τέσσερις νεαροί, όλοι 18 ετών, που επέβαιναν σε Ι.Χ., από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, το αυτοκίνητο ξέφυγε από την πορεία του και προσέκρουσε σε σταθμευμένο λεωφορείο που βρισκόταν στην άκρη του δρόμου. Οι τέσσερις νεαροί μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι στο νοσοκομείο Κορίνθου, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία ο ένας είναι σοβαρά τραυματισμένος. Την προανάκριση για το συμβάν έχει αναλάβει η Τροχαία Κορίνθου.
 
READ MORE - Τέσσερις νεαροί με αυτοκίνητο έπεσαν πάνω σε σταθμευμένο λεωφορείο

Εορτασμός της Πολιούχου του Βραχατίου Αγίας Παρασκευής

Ο  Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο  του Δήμου Βέλου-Βόχας , σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας, τον Εορτασμό της πολιούχου της Δημοτικής Κοινότητας Βραχατίου  ΄΄ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ΄΄, στις 25 & 26  Ιουλίου 2011. Η παρουσία σας θα είναι τιμή και χαρά για όλους μας.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Δευτέρα 25 Ιουλίου, ώρα 21.15  Περιφορά της Εικόνας της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Παρασκευής. Μετά το πέρας της περιφοράς της Εικόνας, στην πλατείας της Αγίας Παρασκευής θα ακολουθήσουν παραδοσιακοί χοροί από τα τμήματα του Πολιτιστικού & Αθλητικού Συλλόγου ΄΄ ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΄΄ και στη συνέχεια γλέντι με την παραδοσιακή ορχήστρα του Συλλόγου. Τρίτη 26  Ιουλίου, ώρα 7.30-10.30 π.μ. , Πανηγυρική Θεία Λειτουργία
READ MORE - Εορτασμός της Πολιούχου του Βραχατίου Αγίας Παρασκευής

Μετέφεραν ναρκωτικά με κλεμμένη μοτοσυκλέτα στην Κόρινθο

Συνελήφθησαν, την Τετάρτη το μεσημέρι, στην Κόρινθο, από Αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) Κορίνθου, ένας 38χρονος ημεδαπός και ένας 30χρονος αλλοδαπός για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα, Αστυνομικοί της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) Κορίνθου, εντόπισαν τα ανωτέρω δύο άτομα να επιβαίνουν σε μοτοσυκλέτα, για την οποία είχε δηλωθεί κλοπή από τον ιδιοκτήτη της την 01-06-2011 και αμέσως την ακινητοποίησαν και διενήργησαν αστυνομικό έλεγχο. Κατά τον έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν είκοσι οκτώ (28) ναρκωτικά δισκία, τα οποία κατείχαν παράνομα, από κοινού. Συλληφθέντες θα οδηγηθούν με την κατά βάρος τους δικογραφία στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου, ενώ η μοτοσικλέτα αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της.
READ MORE - Μετέφεραν ναρκωτικά με κλεμμένη μοτοσυκλέτα στην Κόρινθο

΄ΝΤΟΥ ΄ ταξιτζήδων στον Ισθμό της Κορίνθου

Εντείνονται οι κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί σε όλη την Ελλάδα. Στην Κορινθία χθες η Ένωση Ιδιοκτητών Ταξί και Αγοραίων του νομού βρέθηκε για 3η συνεχή ημέρα στα διόδια του Καλαμακίου στο ύψος του Ισθμού όπου και συναντήθηκε με μέλη ενώσεων από όλη την Πελοπόννησο. Διαμηνύοντας ότι ο αγώνας τους θα είναι μέχρι τέλους οι ιδιοκτήτες ταξί της Πελοποννήσου με 400 περίπου οχήματα «κατέλαβαν» τα διόδια κλείνοντας την Εθνική οδό Αθηνών Κορίνθου συμβολικά για λίγα λεπτά.  «Δεν έχουμε πλέον να χάσουμε τίποτα και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας», δήλωσε ο πρόεδρος της ένωσης Ιδιοκτητών ταξί Κορινθίας Ι. Κορδώσης. Οι επαγγελματίες μετέβησαν στα διόδια από τις 10:00 το πρωί και έφυγαν το απόγευμα. Κάποια στιγμή απειλήθηκαν επεισόδια και υπήρξε ένταση μεταξύ ταξιτζήδων και διερχόμενων οδηγών κατά τη διάρκεια που έκλεισε για λίγο η διέλευση των διοδίων, αλλά χάρη στην παρέμβαση των ψυχραιμότερων η κατάσταση ομαλοποιήθηκε. Ένταση υπήρξε και μεταξύ τους, όταν κάποιοι είδαν συναδέλφους τους να εργάζονται αντί να απεργούν…
READ MORE - ΄ΝΤΟΥ ΄ ταξιτζήδων στον Ισθμό της Κορίνθου

Ένα ολόκληρο χωριό βυθίστηκε στο πένθος

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει στον Άγιο Βασίλειο ότι ο γελαστός νέος που το προηγούμενο βράδυ ήταν ευδιάθετος σε παρέα με φίλους του, δεν υπάρχει πια
 
Οργή από την επιπολαιότητα όσων έγραψαν "περί αυτοκτονίας"
 
Βαρύ το πένθος και η οδύνη στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου Τενέας από το μεσημέρι της περασμένη Τρίτης. Η φράση «Έφυγε ο Βασίλης» που ακούστηκε σιγά –σιγά απ΄ άκρη σ΄ άκρη  σε όλο το χωριό, έπεσε σαν κεραμίδα στα κεφάλια φίλων και γνωστών. Και σαν δίκοπο μαχαίρι στην καρδιά των γονιών και των δικών του ανθρώπων. «Μα είναι δυνατόν;» αναρωτήθηκαν όλοι. «Τι συνέβη;» κι ένα μεγάλο «ΓΙΑΤΙ;  πλημμύρισε τις κουβέντες όλων των συγχωριανών του που τον ήξεραν καλά. Το προηγούμενο βράδυ έκανε πρόβα στη θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού συλλόγου του χωριού και αργότερα έκανε πλάκα με τα υπόλοιπα παιδιά για αρκετές ώρες. Πέρασαν ένα από τα ωραιότερα και γελαστά βράδια όλοι μαζί που θα τους μείνει αξέχαστο, λες και ο ίδιος να ήξερε ότι θα ήταν το τελευταίο. Τίποτα όμως δεν προμήνυε την τραγωδία που θα εξελισσόταν μερικές ώρες αργότερα. Ο άτυχος 25χρονος βρέθηκε από τον ίδιο του τον πατέρα στο κτήμα του, 2 χιλιόμετρα περίπου από το σπίτι του, νεκρός, χτυπημένος από καραμπίνα. Ο ιατροδικαστής που εξέτασε το πτώμα απέκλεισε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, αλλά και όλοι οι κάτοικοι του χωριού και όσοι τον ήξεραν πολύ καλά τόσα χρόνια, αποκλείουν το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας. Τι συνέβη λοιπόν; Πιθανολογείται ότι εκείνη στιγμή συνέβη κάποιο ατύχημα με το όπλο και επήλθε το μοιραίο. Σημασία έχει ότι ο γεμάτος ζωντάνια 25χρονος βύθισε τους γονείς του στο πένθος και μαζί και ένα ολόκληρο χωριό. Η τελευταία πράξη του δράματος γράφτηκε χθες στις 6:00 το απόγευμα που όλος ο Άγιος Βασίλειος αποχαιρέτησε τον δικό του Βασίλη, τον γιο, τον φίλο, το αγαπητό παιδί που θα θυμούνται για πάντα…
 
Οργή στους κατοίκους για τις κλοπές…
 
Οργισμένοι είναι οι κάτοικοι της περιοχής για τις συνεχείς κλοπές στις περιουσίες και στα κτήματά τους, κάτι που θεωρούν υπεύθυνο για το χαμό του 25χρονου, αφού βρισκόταν στο κτήμα ακριβώς για το λόγο αυτό: Να φυλάει μην τυχόν κάποιοι επιτήδειοι πάνε και κλέψουν τα προϊόντα. Η αγανάκτηση των κατοίκων, μετά και το τραγικό συμβάν έχει ξεπεράσει κάθε όριο, ενώ οι ψυχραιμότεροι ζητούν την επέμβαση της αστυνομίας και τις συνεχείς περιπολίες στην περιοχή, πριν η κατάσταση ξεφύγει από τον έλεγχο από κάθε πλευρά…
 
Αναβάλλονται όλες οι εκδηλώσεις…
 
Ο πολιτιστικός σύλλογος Αγίου Βασιλείου, του οποίου ο 25χρονος ήταν ενεργό μέλος, σε ένδειξη πένθους και οδύνης για τον πρόωρο χαμό του, αναβάλλει όλες τις εκδηλώσεις του, συμμετέχοντας στο βαρύ πένθος της οικογένειάς του. Καλό ταξίδι Βασίλη!
READ MORE - Ένα ολόκληρο χωριό βυθίστηκε στο πένθος

Δ. Λάσκας: Τραβούν την ανηφόρα ακάλυπτες επιταγές και «τεφτέρια»

Ενθαρρυντικά μεν είναι τα μηνύματα λαμβάνουν οι έμποροι της Κορίνθου σε ό,τι αφορά την καταναλωτική κίνηση από τις πρώτες κιόλας ημέρες των εκπτώσεων. Όπως επεσήμανε σε δηλώσεις του ο πρώην Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου κ. Δήμος Λάσκας, ο κόσμος έχει ξεκινήσει την έρευνα αγοράς στα καταστήματα της πόλης ενώ όπως τόνισε οι έμποροι περιμένουν η κίνηση να συνεχίσει να αυξάνεται και να κορυφωθεί τον επόμενο μήνα. Ο κ. Λάσκας αναφέρθηκε παράλληλα και στο φαινόμενο της αύξησης των ακάλυπτων επιταγών που κυκλοφορούν και στην αγορά της Κορινθίας. Όπως τόνισε ο ίδιος η αύξηση τους θα παραμένει τρομακτική όσο δεν λαμβάνονται μέτρα ενίσχυσης της αγοράς ενώ ανάλογη αύξηση θα σημειώνει και η επιστροφή του «τεφτεριού» στις τοπικές επιχειρήσεις.
 
READ MORE - Δ. Λάσκας: Τραβούν την ανηφόρα ακάλυπτες επιταγές και «τεφτέρια»

Π. Μπεγλίτης: Απαράδεκτες οι δηλώσεις Ερντογάν

Απαράδεκτες από κάθε πλευρά χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης. «Πιστεύω ότι η διεθνής κοινότητα, αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να σκύψουν και να αναλύσουν αυτές τις δηλώσεις, οι οποίες δείχνουν ότι για τον Τούρκο Πρωθυπουργό, παρά τα επικοινωνιακά παίγνια, τα πρόσφατα και τα παρελθόντα, ένα ισχύει: ότι δεν θέλουν να λύσουν το Κυπριακό», επεσήμανε ο κ Μπεγλίτης, ο οποίος, ολοκλήρωσε τη συνάντηση του στην Κύπρο με συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο. Αναφερόμενος στην επέτειο των 37 ετών από την τουρκική εισβολή 1974 και τη συνεχιζόμενη κατοχή από τα τουρκικά στρατεύματα ενός σημαντικού τμήματος της κυπριακής επικράτειας, ο κ. Μπεγλίτης είπε πως, ''πέρα από τα λόγια, η ευθύνη και το ηθικό χρέος είναι μεγάλα, να συνεχίσουμε όχι απλά να θυμόμαστε, αλλά να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό, για να αποτρέψουμε τις επώδυνες συνέπειες αυτής της εισβολής και αυτής της κατοχής''. ''Άρα, λοιπόν'', δήλωσε ο κ. Μπεγλίτης, ''το χρέος μας είναι να αναζητήσουμε λύση, όχι την οποιαδήποτε λύση με οποιοδήποτε περιεχόμενο'', αλλά ''μια λύση στο πλαίσιο του ΟΗΕ και με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λύση που θα επανενώσει το νησί και θα επανενώσει Ελληνοκυπρίους κα Τουρκοκυπρίους, χωρίς εκπτώσεις, χωρίς συμβιβασμούς που είναι πέρα από τις αντοχές του ευρύτερου Ελληνισμού''. Ο κ. Μπεγλίτης τόνισε ότι πρέπει να ξαναφέρουμε στο προσκήνιο το θέμα των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής, "πρέπει, και εμείς από την πλευρά μας, η ελληνική κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα, να βλέπουμε συνεχώς, όπου και αν βρισκόμαστε, το ζήτημα της παράνομης παρουσίας των κατοχικών δυνάμεων στην Κύπρο και να δείχνουμε πάντα ποιος είναι ο υπεύθυνος και ποιος έχει την ευθύνη από τη μιαν πλευρά και ποιος έχει την πολιτική βούληση από την άλλη για να λύσει το Κυπριακό''. Ο υπουργός Άμυνας διαβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι η Ελλάδα είναι δίπλα στον κυπριακό Ελληνισμό, σε αυτή τη δύσκολη και τραγική συγκυρία μετά το δυστύχημα στη ναυτική βάση ''Ευάγγελος Φλωράκης'' και θα συμβάλει έτσι ώστε να επουλωθούν το συντομότερο δυνατό οι πληγές στον οικονομικό και κοινωνικό ιστό της Κύπρου, παρά τις οικονομικές δυσκολίες που κα η ίδια αντιμετωπίζει αυτή τη χρονική περίοδο.
READ MORE - Π. Μπεγλίτης: Απαράδεκτες οι δηλώσεις Ερντογάν

Κ. Μαλανδρένης: Ιδιαίτερα ανησυχητικές οι απολύσεις στη FULGOR

Ιδιαίτερα ανησυχητικές χαρακτήρισε τις 11 απολύσεις που σημειώθηκαν πρόσφατα στην εταιρεία Fulgor ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου Κώστας Μαλανδρένης. Ο ίδιος τόνισε ότι δεν γνωρίζει εάν «παίζονται παιχνίδια» εις βάρος των εργαζομένων από τη νέα εταιρεία που θα αναλάβει την Fulgor ωστόσο επεσήμανε ότι αυτή προς το παρόν καλύπτεται αφού δεν έχει αναλάβει επίσημα την διοίκηση του εργοστασίου παραγωγής καλωδίων. Πάντως, αξίζει να σημειώσουμε ότι κανένας μέχρι στιγμής, πλην του κ. Μαλανδρένη, δεν έχει αναφερθεί στο σοβαρό αυτό θέμα των απολύσεων, κάτι που προκαλεί ερωτηματικά και εύλογες απορίες.
Ανακοίνωση για την προστασία εργαζομένων από τον καύσωνα…
Ανακοίνωση εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Κορίνθου για την προστασία των εργαζομένων από τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν το τελευταίο διάστημα. Όπως διευκρίνισε ο κ. Μαλανδρένης η ανακοίνωση έχει σταλεί στις επιχειρήσεις του Νομού αλλά και στην Επιθεώρηση Εργασίας προκειμένου να διενεργούνται έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων προστασίας.
READ MORE - Κ. Μαλανδρένης: Ιδιαίτερα ανησυχητικές οι απολύσεις στη FULGOR

Θετική η συνάντηση των κτηνοτρόφων στο υπουργείο

Μέχρι τις 12 Αυγούστου θα δοθεί το υπόλοιπο 30% της εξισωτικής, ενώ τα υπόλοιπα και οι εκκρεμότητες από το 2007 και το 2010, το αργότερο μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου
 
Ιδιαίτερα θετική χαρακτηρίζουν οι κτηνοτρόφοι τη συνάντηση που είχαν την περασμένη Τρίτη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην Αθήνα. Οι εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων συναντήθηκαν τόσο με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, όσο και με τον υφυπουργό Γιάννη Δριβελέγκα και συζητήθηκαν τα προβλήματα και οι προοπτικές του κλάδου της κτηνοτροφίας με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, ενώ από την Κορινθία παρέστη ο πρόεδρος Π. Στέφας. Κατά τη συνάντηση, οι εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων έθεσαν ζητήματα που αφορούν το κόστος των ζωοτροφών, την αδειοδότηση των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, τους ελέγχους στην αγορά κτηνοτροφικών προϊόντων, την προστασία της φέτας από παράνομες ελληνοποιήσεις, τη δημιουργία ειδικού αναπτυξιακού ΤΕΜΠΜΕ για τους κτηνοτρόφους  κ.ά.  Ο Υφυπουργός ενημέρωσε τους εκπροσώπους των κτηνοτρόφων για τις λύσεις που προωθεί το ΥΠΑΑΤ, καθώς και για τα θέματα που αφορούν τον κλάδο.  «Για το κόστος των ζωοτροφών γίνεται προσπάθεια αυτές να ενταχθούν στον ελάχιστο συντελεστή ΦΠΑ δηλαδή στο 6%, που θα προβλέπεται στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Σε ό,τι αφορά στην αδειοδότηση των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων είναι έτοιμο το νομοσχέδιο του ΥΠΑΑΤ που θα δίνει οριστική λύση στο θέμα» τόνισε ο Υφυπουργός Γιάννης Δριβελέγκας.  Πιο συγκεκριμένα, ο Υφυπουργός ενημέρωσε τους εκπροσώπους των κτηνοτρόφων ότι στο νέο νομοσχέδιο του ΥΠΑΑΤ για την Πολιτική Γης προβλέπεται ότι θα δοθούν εκτάσεις για καλλιέργεια και σε κτηνοτρόφους, με σκοπό τη μείωση του κόστους των ζωοτροφών. «Θα έχουμε τακτικές συναντήσεις με τους εκπροσώπους των κτηνοτρόφων για την προώθηση των θεμάτων της κτηνοτροφίας. Αυτό που θέλουμε να πετύχουμε, μεταξύ άλλων, είναι η σύσταση Διεπαγγελματικής Οργάνωσης στην οποία θα συμμετέχουν κτηνοτρόφοι και μεταποιητές, ενώ βασική μας επιδίωξη είναι και η συμβασιοποιημένη παραγωγή κτηνοτροφικών προϊόντων» κατέληξε ο Υφυπουργός Γιάννης Δριβελέγκας. Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Στέφας μέχρι τις 12 Αυγούστου θα δοθεί το υπόλοιπο 30% της εξισωτικής, ενώ τα υπόλοιπα και οι εκκρεμότητες από το 2007 και το 2010, το αργότερο μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, ενώ στις 3 Αυγούστου θα απαντήσει ο υφυπουργός σε τρία καίρια θέματα που έθεσαν οι κτηνοτρόφοι: α) απλές διαδικασίες για την αδειοδότηση των σταυλικών εγκαταστάσεων, β) Ανάγλυφο φέτας, ισοζύγιο και έλεγχοι και γ) Βιολογική κτηνοτροφία.
READ MORE - Θετική η συνάντηση των κτηνοτρόφων στο υπουργείο

Εκδρομές στην Κεφαλονιά για τους δικαιούχους του Κιάτου

Από τον Οργανισμό εργατικής Εστίας
 
Με δύο νέες εκδρομές στην Κεφαλονιά για τους δικαιούχους της περιοχής του Κιάτου, συνεχίζεται το εκδρομικό πρόγραμμα του Οργανισμού Εργατικής Εστίας στην Κορινθία. Οι εκδρομές θα διεξαχθούν στις 25 Αυγούστου και την 1η Σεπτεμβρίου, ενώ η ζήτηση για τα εισιτήρια είναι εξαιρετικά μεγάλη με αποτέλεσμα αρκετές φορές οι δικαιούχοι να μπαίνουν σε διαδικασία κλήρωσης για να λάβουν τα εισιτήρια όπως επεσήμανε η Προϊσταμένη του τμήματος της Εργατικής Εστίας στην Κορινθία κα Δήμητρα Κάππου.
READ MORE - Εκδρομές στην Κεφαλονιά για τους δικαιούχους του Κιάτου

Επιμελητήριο Κορινθίας: Επιλέγουμε και αγοράζουμε Κορινθιακά προϊόντα

Προτροπή στους Κορίνθιους  να καταναλώνουν προϊόντα τοπικής  παραγωγής, αλλά και στους επιχειρηματίες να κάνουν τα αγαθά που προσφέρουν πιο ανταγωνιστικά απευθύνει το Επιμελητήριο Κορινθίας, ως αντίδοτο στην κρίση.  Στόχος είναι  η αλλαγή των συνηθειών μας και η στήριξη της Ελληνικής αλλά και όσο και όπως μπορούμε της τοπική  οικονομίας.
 Η εμπέδωση Κορινθιακής  συνείδησης για προτίμηση στα προϊόντα της περιοχής μας, αποτελεί βασική προτεραιότητα του Επιμελητηρίου Κορινθίας. Προς την κατεύθυνση αυτή, σε συνδυασμό με τη διάθεση των Κορινθιακών Προϊόντων – ισότιμα σε σχέση με άλλα προϊόντα – στα σούπερ μάρκετ της Κορινθίας, εστιατόρια, ξενοδοχεία κλπ  αναλαμβάνεται πρωτοβουλία υπό την «ομπρέλα» του Επιμελητηρίου Κορινθίας και στο πλαίσιο της κίνησης καταναλώνουμε ότι παράγουμε . Το επιμελητήριο Κορινθίας προσκαλεί  εκπροσώπους των  Επιχειρήσεων Λιανικού Εμπορίου καθώς και των μεταποιητικών επιχειρήσεων του Νομού μας  να επικοινωνήσουν μαζί του για συνεργασία προς αυτήν την κατεύθυνση. Το Επιμελητήριο Προσκαλεί επίσης όλες τις Επιχειρήσεις μέλη του να στείλουν το λογότυπο, λίστα και φωτογραφία  με τα προϊόντα που παράγουν προκειμένου να προβληθούν μέσα από την καμπάνια  προώθησης που θα οργανώσει το Επιμελητήριο Κορινθίας για τα Κορινθιακά προϊόντα. Προβολή στην ιστοσελίδα  του Επιμελητηρίου, Αφίσα με τα λογότυπα  των Κορινθιακών προϊόντων, ένθετο στο διμηνιαίο έντυπο του επιμελητηρίου και άλλες  προωθητικές κινήσεις που μπορούν να ενισχύσουν την αναγνωρισιμότητα τους από τους Κορίνθιους Καταναλωτές. Για περισσότερες  πληροφορίες επικοινωνήστε με το Επιμελητήριο Κορινθίας, κα Μαριάντζελα Πανούση 2741024464 εσωτ 920. Email : info@korinthiacc.gr, keta@korinthiacc.gr      www.korinthiacc.gr
READ MORE - Επιμελητήριο Κορινθίας: Επιλέγουμε και αγοράζουμε Κορινθιακά προϊόντα

Συνέλαβαν 13 λαθρομετανάστες και έναν κατηγορούμενο για κλοπή

Από την Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας, στο πλαίσιο των ενεργειών για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης πραγματοποιήθηκε συντονισμένη  αστυνομική επιχείρηση  στον παλιό Ο.Σ.Ε Κορίνθου κατά την οποία συνελήφθησαν δεκατρείς (13) μη νόμιμοι μετανάστες και ένας (1) αλλοδαπός υπήκοος Γεωργίας για κλοπή. Ειδικότερα, οι ανωτέρω αλλοδαποί υπήκοοι χρησιμοποιούσαν ως κατάλυμα  ακινητοποιημένα και παροπλισμένα βαγόνια του Ο.Σ.Ε και συνελήφθησαν  ύστερα από συντονισμένη Αστυνομική Επιχείρηση, διότι διέμεναν παράνομα στην Χώρα. Επιπρόσθετα συνελήφθη και ένας (1) 42χρονος αλλοδαπός υπήκοος Γεωργίας διότι κατελήφθη να έχει στην κατοχή του ένα (1) μοτέρ, το οποίο όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα  είχε αφαιρέσει από αποθήκη του Ο.Σ.Ε κατά το χρονικό διάστημα από 01-07-2011 έως και σήμερα. Στην συνέχεια με την συνδρομή υπαλλήλων του Δήμου Κορίνθου απομακρύνθηκαν αντικείμενα, που υπήρχαν εντός των βαγονιών, ενώ υπάλληλοι του Ο.Σ.Ε ξεκίνησαν την σφράγιση αυτών. Σε βάρος των δεκατριών (13) αλλοδαπών εκδόθηκαν αποφάσεις απομάκρυνσής τους από την χώρα με κράτηση, ενώ ο 42χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Γεωργίας, με την δικογραφία που σχηματίστηκε θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα πλημμελειοδικών Κορίνθου.  
READ MORE - Συνέλαβαν 13 λαθρομετανάστες και έναν κατηγορούμενο για κλοπή

Ψάχνουν 14χρονη που έπεσε θύμα απαγωγής!

Από το βράδυ του Σαββάτου βρίσκεται σε εξέλιξη ένα πραγματικό θρίλερ σε ολόκληρη την Πελοπόννησο, για τον εντοπισμό μιας 14χρονης τσιγγανοπούλας που έπεσε θύμα απαγωγής από… ανήλικους ομόφυλούς της! Κι αν αυτού του είδους οι αρπαγές είναι συνηθισμένες μεταξύ τσιγγάνων και γίνονται με σκοπό τον γάμο, οι συγγενείς του θύματος δηλώνουν ότι δεν γνωρίζουν τους δράστες. Η απαγωγή συνέβη μπροστά στα μάτια ενός συγγενούς της ανήλικης, όταν εκείνη κατέβηκε στο λιμάνι της Καλαμάτας από το πλοίο της γραμμής με το οποίο είχε φτάσει από τα Χανιά. Σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο ίδιος στη λιμενική αρχή Καλαμάτας, αλλά και η μητέρα του κοριτσιού στο Αστυνομικό Τμήμα Χανίων μόλις ενημερώθηκε, τρεις ανήλικοι τσιγγάνο ηλικίας από 16 έως 18 χρόνων άρπαξαν την 14χρονη, την έβαλαν σε ένα φορτηγάκι και εξαφανίστηκαν. Τόσο το Λιμεναρχείο όσο και η ΕΛ.ΑΣ. ξεκίνησαν αμέσως ανθρωποκυνηγητό και έρευνες σε τσιγγάνικους καταυλισμούς στο Ασπρόχωμα και τον Μελιγαλά Μεσσηνίας, χωρίς όμως να βρεθούν τα ίχνη των απαγωγέων ή του θύματός τους. Οι έρευνες επεκτάθηκαν σε όλη την Πελοπόννησο, καθώς ένας συγγενής της κοπέλας ενημέρωσε τις αρχές πως δράστες και θύμα εθεάθησαν στο Βραχάτι Κορινθίας. Όμως, παρά την κινητοποίηση των τοπικών αστυνομικών, δεν εντοπίστηκαν ούτε αυτή τη φορά.
READ MORE - Ψάχνουν 14χρονη που έπεσε θύμα απαγωγής!