΄ΒΟΥΤΙΑ΄ 70% στον τουρισμό της Αρχαίας Κορίνθου

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

«Ψυχορραγούν» οι τουριστικές επιχειρήσεις της Αρχαίας Κορίνθου καθώς η επισκεψιμότητα των τουριστών στην περιοχή έχει μειωθεί κατά 70% σε σύγκριση με προηγούμενες σεζόν!  Το πρόβλημα των επιχειρήσεων επιτείνεται από την πολιτική που έχουν υιοθετήσει ξεναγοί και τουριστικά γραφεία να χρησιμοποιούν την είσοδο του αρχαιολογικού χώρου και ως έξοδο με αποτέλεσμα οι επισκέπτες να μην περνούν καν από την πλατεία του χωριού με τα καταστήματα τουριστικών ειδών και τις καφετέριες όπως επισημαίνει ο Πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου της περιοχής και ο πρώην Πρόεδρος κ. Παναγιώτης Τσέλιος. 
 
«Η Κυβέρνηση στέλνει μηνύματα για αύξηση του τουρισμού όμως αυτή αφορά μόνο τα νησιά καθώς εμείς εδώ αντιμετωπίζουμε μείωση της τάξης του 70%» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Αρχαίας Κορίνθου, συμπληρώνοντας «Τα μαγαζιά του χωριού ψυχορραγούν, καθώς λειτουργούν μόνο τις νυχτερινές ώρες με τον τοπικό πληθυσμό αφού οι τουρίστες ούτε καν περνούν από αυτά».
 
«Οι κρατούντες ποτέ δεν κατάλαβαν κι ούτε θέλησαν να δώσουν λύσεις στα προβλήματα της περιφέρειας. Θυμούνται την Αρχαία Κόρινθο μόνο στις εκδηλώσεις και μετά την ξεχνούν και στα λόγια και στις πράξεις», συμπλήρωσε ο κ. Τσέλιος που κατήγγειλε τον Δήμο Κορινθίων πως δεν έχει υλοποιήσει την απαιτούμενη σήμανση που θα κατευθύνει τα τουριστικά λεωφορεία προς το Δημοτικό πάρκινγκ που έχει δημιουργηθεί αλλά και προς την πλατεία του χωριού ώστε να επισκεφθούν τις τοπικές επιχειρήσεις στην Αρχαία Κόρινθο.