Μεγάλη πυρκαγιά απείλησε τη Νεμέα

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Δύο πυρκαγιές εκδηλώθηκαν τη Δευτέρα στις περιοχές Δάφνη και Λεόντειο Νεμέας αντίστοιχα προκαλώντας έντονη αγωνία στην ευρύτερη περιοχή και κινητοποιώντας μεγάλες δυνάμεις της πυροσβεστικής αφού στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι που θα μπορούσαν να αποβούν καταστροφικοί όσον αφορά στην εξέλιξη της φωτιάς. Άμεσα έφτασε στο σημείο –καταρχήν- υδροφόρα του Δήμου με ένα μικρό πυροσβεστικό όχημα που ξεκίνησε ενέργειες για να καταστείλει την πυρκαγιά, ενώ μέσα σε ελάχιστη ώρα έφτασαν και οι πρώτες δυνάμεις της πυροσβεστικής ξεκινώντας ταυτόχρονα ένα δύσκολο έργο. Κάτοικοι και Δήμος, αλλά και η πυροσβεστική, φοβούνταν ότι λόγω των δυνατών ανέμων η φωτιά θα μπορούσε να έχει άσχημη εξέλιξη και να φτάσει ακόμα και μέχρι τον Ασπρόκαμπο!
 
Υποψίες για εμπρησμό…
Σοβαρές υποψίες υπάρχουν για τα αίτια των δύο πυρκαγιών αφού πολλοί κάνουν λόγο για εμπρησμό, αφού μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα εκδηλώθηκαν δύο φωτιές σε μικρή σχετικά απόσταση μεταξύ τους. Η φωτιά στη Δάφνη ξέσπασε στις 12:20 το μεσημέρι και τέθηκε υπό μερικό έλεγχο στις 14:30, ενώ η φωτιά στο Λεόντειο άρχισε στις 13:30 και τέθηκε υπό έλεγχο στις 14:15. Συνολικά και στις δύο πυρκαγιές πήραν μέρος, εκτός από το υδροφόρο και το πυροσβεστικό του Δήμου, 10 οχήματα και 20 άνδρες, παρουσία και του διοικητή κ. Ι. Καρατζιά, ενώ στην πρώτη ενήργησαν και 2 αεροπλάνα τύπου πετζετέλ. Κάηκαν συνολικά 4 στρέμματα δασικής και αγροτικής έκτασης, ενώ δυνάμεις της πυροσβεστικής παρέμειναν για αρκετή ώρα στην περιοχή για να προλάβουν τυχόν αναζωπύρωση. Ο Δήμαρχος Ε. Ανδριανάκος ευχαρίστησε δημόσια την πυροσβεστική υπηρεσία Κορίνθου και προσωπικά τον διοικητή της Ι. Καρατζιά για την άμεση και αποτελεσματική επέμβαση και μάλιστα υπό δύσκολες συνθήκες…

Φωτιά και στους Αγίους Θεοδώρους
 
Σε ανακοίνωση του Δήμου Λουτρακίου –Αγίων Θεοδώρων σχετικά με πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων, αναφέρονται τα εξής: «Τη Δευτέρα 18-7-2011, εκδηλώθηκε πυρκαγιά η οποία προκλήθηκε από  άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στη περιοχή Σκυρωνίδα Αγίων Θεοδώρων.  Η φωτιά δεν έλαβε σοβαρές διαστάσεις λόγω της έγκαιρης  και αποτελεσματικής επέμβασης  του πυροσβεστικού σώματος και του συλλόγου ‘Φίλων του Δάσους’ Αγίων Θεοδώρων, ετέθη σύντομα υπό έλεγχο και τελικά σβήστηκε. Η πυρκαγιά περιορίστηκε αποκλειστικά στο χώρο αυτό και έκαψε περίπου δύο στρέμματα χορτολειβαδικής έκτασης. Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας για την επιτυχή αντιμετώπιση του συμβάντος στο προσωπικό του πυροσβεστικού σώματος, σε όλα τα μέλη του Συλλόγου ‘Φίλων του Δάσους’ Αγίων Θεοδώρων και στο προσωπικό του δήμου που βρέθηκαν στο χώρο της πυρκαγιάς».