Π. Τατούλης: Καταδίκη για τα φαινόμενα βίας στην πολιτική ζωή της χώρας μας

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012


Με απόφαση του το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου χθες, μετά από πρόταση του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, καταδίκασε τα γεγονότα που έλαβαν χώρα σε τηλεοπτικό σταθμό μεταξύ υποψηφίων βουλευτών την Πέμπτη 8 Ιουνίου.
Π. Τατούλης: Να τοποθετηθούν υπέρ ή κατά
κάθε μορφής αυτοδικίας οι παρατάξεις
"Πρέπει οι παρατάξεις του ΠΕΣΥ και οι πολιτικοί σχηματισμοί να δηλώσουν ξεκάθαρα και  απερίφραστα, όπως έκανε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, για να μην υπάρξουν ψήγματα ιδιοτελούς προσέγγισης,  εάν είναι υπέρ η κατά κάθε μορφής αυτοδικίας" σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης καταδικάζοντας τα φαινόμενα βίας που έλαβαν χώρα σε απευθείας μετάδοση από τηλεοπτικό σταθμό μεταξύ υποψήφιων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ.  Το ΠΕΣΥ Πελοποννήσου πρέπει να σταθεί στο ύψος και τον πολιτικό του ρόλο με καταδίκη πράξεων αυτοδικίας ιδιαίτερα δε στο ρευστό πολιτικό περιβάλλον που διανύει η χώρα σημείωσε στην συνέχεια ο Πέτρος Τατούλης. Το ψήφισμα αυτό, συνέχισε ο Περιφερειάρχης, πρέπει να στείλει ένα  μήνυμα στους πολίτες της Πελοποννήσου ότι το ΠΕΣΥ έχει την υποχρέωση και την ευθύνη να υπερασπίσει τις βασικές αρχές της αστικής δημοκρατίας. Βασικότερη αρχή μιας σύννομης πολιτείας προσέθεσε ο κος Τατούλης, είναι να αποκλείσει ως προσέγγιση κοινωνικής εκδήλωσης την αυτοδικία. Το ΠΕΣΥ δεν είναι κομματικός μηχανισμός αλλά δημοκρατικός θεσμός με σεβασμό των αρχών της νομιμότητας και των κανόνων δικαίου, υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.
Δ. Δράκος: Όχι σε φαινόμενα βίας και αυτοδικίας σε οποιαδήποτε μορφή  
Όλοι είναι υπεύθυνοι για την ελευθερία, την δημοκρατία και στέκονται απέναντι σε φαινόμενα βίας οποιασδήποτε μορφής ιδίως σε πολιτικούς και μια τόσο κρίσιμη στιγμή σημείωσε ο επικεφαλής της μειοψηφίας Δημήτρης Δράκος. Στις ευθύνες στο πολιτικό σύστημα που κυοφόρησε τέτοιες συμπεριφορές αναφέρθηκε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Γόντικας, ενώ παραδειγματική τιμωρία και πολιτική απομόνωση τέτοιων φαινομένων ζήτησε ο επικεφαλής της Αγωνιστικής Συνεργασία Πελοποννήσου, Θανάσης Πετράκος.