Ίδρυσαν σχολείο χωρίς… να υπάρχει κτίριο!!

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Ένα τεράστιο «μπάχαλο» στην Κορινθία καταγγέλλει ο σύνδεσμος εκπαιδευτικών Σικυώνας – Ξυλοκάστρου, λίγες μέρες πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι

Κωμικοτραγικά πράγματα συμβαίνουν λίγες ώρες πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι στα σχολεία την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου. Μετά τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων της περιοχής Στυμφαλίας και Φενεού, ιδρύθηκε –στα χαρτιά- το νέο 6θέσιο Δημοτικό σχολείο Καλλιάνων που θα εξυπηρετεί –υποτίθεται- όλη την ευρύτερη περιοχή. Υπάρχει όμως ένα…προβληματάκι: Δεν υπάρχει ακόμα κτίριο για να στεγαστεί!!!
Σε ανακοίνωσή του ο σύνδεσμος εκπαιδευτικών Σικυώνας – Ξυλοκάστρου αναφέρει: «Είναι γνωστό σε όλους ότι το Υπουργείο είχε εξαγγείλει με διθυράμβους τις περίφημες συνενώσεις των σχολικών μονάδων. Κυριαρχούσε στο λόγο των στελεχών του Υπουργείου η αναγκαιότητα για να αναβαθμιστεί η εκπαίδευση.  Αντί αυτών των τεράστιων αλλαγών είχαμε συνεχείς παλινωδίες, συνεχείς τροποποιήσεις και τελικά ένα μεγάλο ΜΠΑΧΑΛΟ!!!

Το αποκορύφωμα και η ιλαροτραγωδία!

«Αποκορύφωμα όλων!! Το νέο 6/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Καλλιάνων.  Ιδρύθηκε, αλλά δεν έχει ως τώρα παραδοθεί χώρος για να στεγαστεί!  Οι συνεχείς προσπάθειες της Διευθύντριας του Σχολείου προσκρούουν σε αντιρρήσεις των αρμοδίων. Ο Δήμαρχος Σικυωνίων αδιαφορεί, οι Σύμβουλοι της Ενότητας Στυμφαλίας αδιαφορούν και τελικά η απόφαση του Υπουργείου δεν εκτελείται. Οι συνάδελφοι περιμένουν με αγωνία να στεγαστούν για να μπορέσουν να ετοιμάσουν το χώρο για την υποδοχή των μαθητών. Ελλάς το μεγαλείο σου!!», καταλήγει η ανακοίνωση. Δεν ξέρουμε αν έχει συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο στο παρελθόν… Να έχει ιδρυθεί 6θέσιο σχολείο και…να μην υπάρχει κτίριο για τη στέγασή του!! Πρόκειται για κάτι πρωτοφανές στα χρονικά και σίγουρα οι αρμόδιοι και οι υπεύθυνοι πρέπει άμεσα, ή να βρουν χώρο, -χθες, όχι σήμερα-, γιατί τη Δευτέρα ανοίγουν τα σχολεία, ή να αφήσουν τις καρέκλες τους και να ασχοληθούν με κάτι άλλο. Ίσως να είναι πιο αναγκαίοι έτσι…

Χ. Ζαχαριάς:
Ψάχνουν αίθουσες που είναι κατάλληλες μόνο για ζώα!

«Με βαρύγδουπες ανακοινώσεις το Υπουργείο Παιδείας προπαγανδίζει την απόφασή του για τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις των σχολείων που γίνεται για το καλό της παιδείας υποτίθεται!! Δυστυχώς στην πράξη επαναλαμβάνονται τα λάθη που έγιναν και με τις συνενώσεις των Δήμων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα: Το Υπουργείο αποφάσισε την κατάργηση των υπαρχόντων δημοτικών και τη δημιουργία ενός εξατάξιου στους Καλλιάνους. Πέντε ημέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς ψάχνουν να βρουν αίθουσες για να στεγάσουν το σχολείο!! Ζητούν από το Δήμο να διαμορφώσει πρόχειρα αίθουσες του Γυμνασίου Καλλιάνων, που κατά δήλωση συμβούλου της πλειοψηφίας είναι κατάλληλες μόνο για στάβλισμα ζώων! Ο Δήμαρχος οφείλει με αποφασιστικό και ξεκάθαρο τρόπο να διαμηνύσει προς το Υπουργείο πως τα πράγματα στη Δ.Ε. Στυμφαλίας πρέπει να παραμείνουν ως έχουν, γιατί επιβάλλεται από παιδαγωγικούς λόγους».