Εξοργισμένοι οι κάτοικοι παραμένουν στα διόδια Σπαθοβουνίου

Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Οι κάτοικοι σε δηλώσεις τους διαμήνυσαν ότι δεν θα φύγουν από τα διόδια μέχρι οι λύσεις που κάθε φορά υπόσχεται η εταιρεία να γίνουν πράξη

Τις μπάρες στα διόδια Σπαθοβουνίου σήκωσαν από την Πέμπτη το πρωί οι κάτοικοι των χωριών Σπαθοβούνι και Κουταλά, αντιδρώντας στο γεγονός ότι η εταιρεία των διοδίων δεν έχει ακόμα εκδώσει τις κάρτες μείωσης του αντιτίμου παρά τις δεσμεύσεις της και είναι αναγκασμένοι για μια διαδρομή 12 χιλιομέτρων Κόρινθος – Σπαθοβούνι και αντίστροφα, να πληρώνουν καθημερινά εισιτήριο 2,40 ευρώ, όπως αναφέραμε και στο χθεσινό μας δημοσίευμα. Οι κάτοικοι έμειναν στα διόδια μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης και επέστρεψαν χθες το πρωί για να συνεχίσουν την δράση τους. Την Πέμπτη το βράδυ στο σημείο βρέθηκε και ο Δήμαρχος Κορινθίων Α.  Πνευματικός αλλά και ο Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Γρ. Καρπούζης που εξέφρασαν την συμπαράσταση τους στο δίκαιο αίτημα των κατοίκων.
 
Οι λύσεις να γίνουν πράξη…
Μετά από ένα μικρό διάλειμμα τη νύχτα οι κάτοικοι βρέθηκαν και πάλι στο «πόστο» τους ανοίγοντας εκ νέου τις μπάρες του σταθμού διοδίων στο Σπαθοβούνι. Ο Δήμαρχος Κορινθίων που βρέθηκε ξανά εκεί χθες το πρωί ενημέρωσε τους κατοίκους ότι μετά από επαφές του με το Υπουργείο Μεταφορών αλλά και με την εταιρεία «Μορέας» που διαχειρίζεται τα διόδια βρέθηκε λύση μέσω ηλεκτρονικών μηχανημάτων που θα εξασφαλίζουν τη διέλευση των κατοίκων με ιδιαίτερα προνόμια από τα διόδια. Οι κάτοικοι πάντως σε δηλώσεις τους δείχνουν φανερά εξοργισμένοι και διαμηνύουν ότι δεν θα φύγουν από τα διόδια μέχρι οι λύσεις που κάθε φορά υπόσχεται η εταιρεία να γίνουν πράξη.