Συνάντηση Λογοθέτη με την ειδική γραμματέα επιθεωρητών περιβάλλοντος

Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Την Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2011 στο Δημαρχείο Λουτρακίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Δήμαρχου  Λουτρακίου Αγίων Θεοδώρων Κώστα Λογοθέτη,
και της ειδικής γραμματέας επιθεωρητών περιβάλλοντος, Μαργαρίτα Καραβασίλη, Η συνάντηση έγινε για να ανταλλαχτούν απόψεις και προτάσεις σχετικά με το θέμα της εγκατάστασης Χημικών από την εταιρία Logistics AE στη περιοχή Σουσάκι Αγίων Θεοδώρων. Ο Δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης έκανε μια λεπτομερή αναφορά σχετικά με τις ενέργειες που έχουν γίνει από την πλευρά του Δήμου για την αποτροπή της εγκατάστασης χημικών έως τώρα και τόνισε :
Εμείς συνεχίζουμε τους αγώνες και τις διαμαρτυρίες για την εγκατάσταση ιδιωτικής εταιρείας αποθήκευσης χημικών στο Σουσάκι των Αγίων Θεοδώρων, και ζητούμε από το υπουργείο Περιβάλλοντος να αναθεωρήσει την απόφασή του για έγκριση των περιβαλλοντικών όρων στην εταιρεία . Θα κάνουμε το ΠΑΝ για να αποτρέψουμε την εγκατάσταση της βιομηχανίας Χημικών  στο τόπο μας καθώς η περιοχή είναι ήδη βιομηχανικά επιβαρημένη και οποιαδήποτε νέα εγκατάσταση θα επιφέρει σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα. Η ειδική γραμματέας επιθεωρητών περιβάλλοντος, Μαργαρίτα Καραβασίλη δήλωσε: «Το μόνο σίγουρο που έχω να πω είναι ότι οι επιθεωρητές Περιβάλλοντος θα κάνουν καλά τη δουλειά τους. Είναι γεγονός ότι ο κ. Τατούλης ενέκρινε την άδεια της εγκατάστασης αποθήκευσης χημικών πετώντας το μπαλάκι σε μας. Εμείς έχουμε μια μελέτη καθ' όλα σύννομη. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα την ελέγξουμε. Υπάρχουν γνωμοδοτήσεις που είναι αντιφατικές. Όλες αυτές θα εξεταστούν λεπτομερώς. Δεν ξεχνάμε ότι η αποθήκευση των συγκεκριμένων χημικών ουσιών υπόκειται στην εφαρμογή της οδηγίας SEVESO ΙΙ. Θα γίνουν αυτοψίες και θα εξεταστούν όλες οι ενστάσεις».