Στο λιμάνι διαμαρτυρήθηκαν οι ταξιτζήδες της Κορίνθου

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Ζητώντας συγγνώμη από τους τουρίστες τους οποίους και δεν εξυπηρετούν λόγω της απεργίας τους, οι ιδιοκτήτες ταξί Κορινθίας βρέθηκαν την Κυριακή το πρωί στο Λιμάνι της Κορίνθου και μοίρασαν φυλλάδια διαμαρτυρίας στους επιβάτες κρουαζιερόπλοιου που κατέπλευσε εκεί. Τα μέλη της Ένωσης Ιδιοκτητών Κορινθίας καθώς και ο πρόεδρος τους Γιάννης Κορδώσης διεμήνυαν ότι ο αγώνας δεν θα σταματήσει πριν την τελική τους δικαίωση, ενώ κατανόηση έδειξαν οι τουρίστες. Οι  κινητοποιήσεις των Ιδιοκτητών Ταξί Κορινθίας δεν σταμάτησαν εκεί καθώς το απόγευμα της ίδιας μέρας, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης, βρέθηκαν με συναδέλφους τους από την περιοχή της Αργολίδας και πραγματοποίησαν ειρηνική διαμαρτυρία στην είσοδο του Αρχαίου Θεάτρου της Επιδαύρου. «Δεν έχουμε πια τίποτα να χάσουμε, αφού και τα εισοδήματα μας λόγω της κρίσης είχαν μειωθεί κατά 60%», διεμήνυσε ο Γιάννης Κορδώσης.
 
Α. Μανωλάκης: Λάθος ο χειρισμός του θέματος από τον υπουργό
 
Για λάθος χειρισμούς εκ μέρους του Υπουργού Μεταφορών Γιάννη Ραγκούση, έκανε λόγο σε δηλώσεις του ο Βουλευτής Κορινθίας Άγγελος Μανωλάκης που επεσήμανε ότι μέχρι να βρεθεί οριστική λύση θα πρέπει όλες οι διαδικασίες απελευθέρωσης του επαγγέλματος των ιδιοκτητών ταξί να παγώσουν καθώς οι κινητοποιήσεις «πληγώνουν» τον τουρισμό σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για την χώρα.
 
Εγκύκλιος Ραγκούση: Με αφαίρεση αδειών προειδοποιεί
η κυβέρνηση τους ιδιοκτήτες ταξί που κλείνουν δρόμους
Με αφαίρεση αδειών από τους ιδιοκτήτες ταξί που προβαίνουν σε αποκλεισμούς δρόμων, απαντά το υπουργείο Μεταφορών στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Σχετική εγκύκλιο απέστειλε προς τους περιφερειάρχες της χώρας ο υπουργός Μεταφορών Γ. Ραγκούσης. Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος, τόνισε ότι «η κυβέρνηση θα προασπίσει το δημόσιο συμφέρον».
Κάλεσε τους ιδιοκτήτες ταξί να αναλογιστούν τις ευθύνες τους για τη ζημιά που προκαλούν στον τουρισμό με τις κινητοποιήσεις τους και είπε ότι η κυβέρνηση είναι ακόμη ανοιχτή σε διάλογο. «Έχουν υπερβεί τα όρια» επισήμανε ο κ. Μόσιαλος και χαρακτήρισε τον κ. Λυμπερόπουλο «εν δυνάμει υφυπουργό του κ. Σαμαρά». Στο θέμα αναφέρθηκε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, ο οποίος τόνισε ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κλείνει δρόμους, λιμάνια και αεροδρόμια. «Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να επικρατήσει η λογική». Εν τω μεταξύ, αντιδρώντας στις ενέργειες ιδιοκτητών ταξί, που πλήττουν τον τουρισμό, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων προετοιμάζει την κατάθεση μηνύσεων.