ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΕ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ ΚΑΙ ΣΙΚΥΩΝΑ

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Η απόφαση εκδόθηκε ύστερα από εντατικές διαβουλεύσεις, που είχε, προς αυτήν την κατεύθυνση, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Βουλευτής Κορινθίας, Π. Μπεγλίτης με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας

Την ικανοποίηση των αιτημάτων των τοπικών κοινωνιών της Κορινθίας και συγκεκριμένα των κατοίκων περιοχών των Δήμων Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και Σικυώνος, ως προς τις παρεχόμενες εκπαιδευτικές υπηρεσίες, εξασφαλίζει απόφαση του Υπουργείου Παιδείας. Η απόφαση εκδόθηκε ύστερα από εντατικές διαβουλεύσεις, που είχε, προς αυτήν την κατεύθυνση, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Βουλευτής Κορινθίας, Πάνος Μπεγλίτης με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η αναστολή της συγχώνευσης των Δημοτικών Σχολείων Ροζενών και Δερβενίου στο Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και των Δημοτικών Σχολείων Μουλκίου-Αρχαίας Σικυώνος, καθώς και η αναστολή της σχεδιαζόμενης κατάργησης του Γυμνασίου Καλλιάνων στο Δήμο Σικυώνος.
Ο Κορίνθιος Υπουργός μετέφερε στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας την πραγματική εικόνα, τις συνθήκες, τα προβλήματα, τις ιδιαιτερότητες και τα αιτήματα των τοπικών κοινωνιών, όπως αυτά προέκυψαν και αναλύθηκαν μέσα από αλλεπάλληλες συναντήσεις του με τοπικούς φορείς, εκπαιδευτικούς και γονείς και τελικώς έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση των εν λόγω αποφάσεων.
Σημειώνεται ότι οι αποφάσεις ισχύουν για το επόμενο σχολικό έτος (2011-2012), αλλά δύνανται να ανανεωθούν μέχρι την οριστική επίλυση των προβλημάτων στις σχολικές υποδομές των περιοχών. Για τις αποφάσεις αυτές, ο κ. Μπεγλίτης ενημέρωσε ήδη τους δημάρχους και τα οικεία δημοτικά συμβούλια. Ειδικά δε για την περίπτωση του Γυμνασίου Καλλιάνων, τονίζει ότι θα συνεχιστούν και από τον ίδιο οι προσπάθειες για τη διατήρησή του στην περιοχή της Στυμφαλίας, σε στενή σύνδεση με το νέο εξατάξιο Δημοτικό Σχολείο της περιοχής.