Το αποτέλεσμα της ΕΔΕ για το θέμα με τη σύζυγο του Κ. Κόλλια

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Σε δήλωσή του ο βουλευτής Κορινθίας Κ. Κόλλιας αναφέρει τα εξής: «Τον Νοέμβριο του 2010, όταν η σύζυγός μου κατηγορήθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι συνέχιζε να εισπράττει αμοιβές ως ανταποκρίτρια του ΟΓΑ, χωρίς να παρέχει πλέον τις αντίστοιχες υπηρεσίες, δεσμεύθηκα απέναντι στον Κορινθιακό λαό ότι θα κάνω ό,τι χρειάζεται, προκειμένου να λάμψει η αλήθεια. Από την πρώτη στιγμή, απέστειλα αίτημα προς τον Διοικητή του ΟΓΑ, ζητώντας τη διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση και να προστατεύσω την προσωπική και πολιτική μου υπόληψη από κάθε σκιά μομφής. Πράγματι, ορίστηκε Επιθεωρητής, διεξήγαγε λεπτομερή έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας δίνω σήμερα στη δημοσιότητα. Από το πόρισμα προκύπτει σαφέστατα ότι:
Α)  Από την ημέρα που η σύζυγός μου αποσπάστηκε στο γραφείο μου, δεν έλαβε  αποζημίωση ούτε ένα ευρώ. Την αμοιβή εισέπρατταν οι τρεις ανταποκριτές του Δήμου Κορινθίων, που παρείχαν το αντίστοιχο έργο. Αυτό επιβεβαιώνεται και από τις έγγραφες καταθέσεις των τριών υπαλλήλων, που παρέδωσαν στον Επιθεωρητή. Σύμφωνα με την αναφορά του Επιθεωρητή, οι τρεις υπάλληλοι δήλωσαν ότι «όταν μετά την απόσπαση της κ. Κόλλια ήρθε η πρώτη επιταγή στο Δημαρχείο, ο διανομέας τους παρέδωσε καλόπιστα τα χρήματα. Έστειλαν τα χρήματα αυτά στην κ. Κόλλια, αλλά τους τα επέστρεψε λέγοντάς τους ότι τα δικαιούνταν οι ίδιες. Σε άλλο σημείο, ο Επιθεωρητής συμπεραίνει επί λέξει: «Η αποζημίωση για το Τοπικό Διαμέρισμα Σολομού, εκταμιεύονταν στο όνομα της μη δικαιούχου κ. Κόλλια, η οποία όμως δεν την εισέπραττε. Την εισέπρατταν οι άλλες ανταποκρίτριες, αλλά παρείχαν τεκμηριωμένα έργο έναντι των χρημάτων αυτών.»
Β) Ο διορισμός και η παύση της συζύγου μου ως ανταποκριτού έπρεπε να γίνει από τον Διοικητή του ΟΓΑ, μετά από σχετική πρόταση του Δημάρχου. Σύμφωνα με τον Επιθεωρητή, «αποδεικνύεται, κατά την επιεικέστερη κρίση, δυσλειτουργία στον  Δήμο Κορινθίων. Έπρεπε να γνωστοποιηθεί άμεσα στον ΟΓΑ, με έγγραφο του Δημάρχου Κορινθίων, η απόσπαση της κ. Κόλλια και να επιλέξει το νέο ανταποκριτή, ώστε να γίνουν άμεσα από τον ΟΓΑ οι απαραίτητες ενέργειες για την τακτοποίηση του θέματος», σύμφωνα με τους νόμους 4169/61 και 1140/81. Επισημαίνω δε ότι η απροθυμία των υπαλλήλων του Δήμου να αναλάβουν τα εν λόγω καθήκοντα ανταποκριτή στο Σολομό, ακόμα και μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης, καταρρίπτει  κάθε ισχυρισμό ότι επρόκειτο για προνομιούχο θέση.
Η δημοσιοποίηση μέρους της αναφοράς του Επιθεωρητή του ΟΓΑ απορρέει από τη δέσμευσή μου να υπάρξει πλήρης ενημέρωση των συμπολιτών μου για το εν λόγω θέμα. Δεν θα μπορούσα σε καμία περίπτωση να επιτρέψω να διαταραχθεί κατ’ αυτόν τον τρόπο, η σχέση εμπιστοσύνης που οικοδομήθηκε ανάμεσά μας όλα αυτά τα χρόνια. Δεν θα μπορούσα σε καμία περίπτωση να παραδώσω αμαχητί την υπόληψή μου, έπειτα από 12 χρόνια έντιμου πολιτικού βίου. Όφειλα στον Κορινθιακό λαό μία απάντηση, έστω και σε ασύστατες κατηγορίες. Θέλω ωστόσο να δηλώσω ότι, σε αυτό το επίπεδο πολιτικής αντιπαράθεσης, που δεν μου ταιριάζει, δεν προτίθεμαι να δώσω συνέχεια, ακόμα και αν προκληθώ. Θα υπερασπιστώ όμως με κάθε μέσο την αλήθεια, η οποία είναι και το μοναδικό όπλο στα χέρια όσων αρνούνται την ισοπέδωση του «είναι όλοι ίδιοι». Αναγνωρίζω ότι το κλίμα απαξίωσης του πολιτικού συστήματος είναι ιδιαίτερα ευνοϊκό για προσωπικές επιθέσεις. Αυτήν την απαξίωση θα συνεχίσω να την αντιμάχομαι έμπρακτα, με ήθος, με αξιοπρέπεια, με σεβασμό στους συμπολίτες  μου».