Ουρές χιλιομέτρων, ταλαιπωρία και ξύλο στους Αγίους Θεοδώρους

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Οι εντάσεις δεν αποφεύχθηκαν κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, καθώς το κλείσιμο του δρόμου δημιούργησε ταλαιπωρία στους οδηγούς και ουρές χιλιομέτρων που σύμφωνα με πληροφορίες ξεπερνούσαν τα 18 χιλιόμετρα!
 
Όπως είχαν ανακοινώσει οι κάτοικοι των Αγίων Θεοδώρων μετά από απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα κατά της εγκατάστασης αποθήκης φύλαξης και διανομής χημικών στο Σουσάκι, έκλεισαν το Σάββατο το πρωί την Εθνική Οδό Αθηνών Κορίνθου στο ρεύμα προς Κόρινθο προκειμένου να στείλουν το μήνυμα πως δεν πρόκειται να δεχτούν τις εγκαταστάσεις αυτές στην περιοχή τους. Το παρών στην κινητοποίηση έδωσε ο Δήμαρχος Λουτρακίου Αγίων Θεοδώρων Κ. Λογοθέτης καθώς και Δημοτικοί Σύμβουλοι της περιοχής. Αποφασισμένοι να δώσουν μεγάλο αγώνα εμφανίστηκαν σε δηλώσεις τους οι κάτοικοι των Αγίων Θεοδώρων προκειμένου να μην επιτραπεί η εγκατάσταση της αποθήκης χημικών στο Σουσάκι. «Πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να παίζουν με την υγεία μας και την υγεία των παιδιών μας», δήλωσαν οι κάτοικοι που διαμηνύουν ότι κινητοποιήσεις σαν αυτή  θα συνεχιστούν εντατικά μέχρι να δικαιωθούν.
 
Σκηνές ωμής βίας με θύματα…απλούς πολίτες
Οι εντάσεις δεν έγινε δυνατόν να αποφευχθούν κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης ομάδας  κατοίκων των Αγίων Θεοδώρων καθώς το «κλείσιμο» της Εθνικής Οδού δημιούργησε ταλαιπωρία στους οδηγούς και ουρές χιλιομέτρων που σύμφωνα με πληροφορίες έφταναν μέχρι τα Μέγαρα, δηλαδή πάνω από 18 χιλιόμετρα! Ανήσυχοι οδηγοί για την υγεία των επιβατών των εγκλωβισμένων οχημάτων κάτω από τον καυτό ήλιο του Ιουλίου, ζητούσαν από τους κατοίκους να απελευθερώσουν έστω την βοηθητική λωρίδα. Τελικά ο δρόμος απελευθερώθηκε σταδιακά μετά από προτροπή του Δημάρχου Κ. Λογοθέτη. Ωστόσο η κατάσταση μέχρι τη στιγμή που ο δρόμος απελευθερώθηκε ξέφυγε από τον έλεγχο ουκ ολίγες φορές όταν εξαγριωμένοι οδηγοί και κάτοικοι συνεπλάκησαν σε πολύ βίαια επεισόδια. Μάλιστα κάτοικοι έσπασαν και το παρ- μπριζ αυτοκινήτου διερχόμενου οδηγού που διαμαρτυρήθηκε για το κλείσιμο του δρόμου. Ήπια ήταν η παρέμβαση της αστυνομικής δύναμης που φρουρούσε την κινητοποίηση και μαζί με τους ψυχραιμότερους εκ των κατοίκων και τον Δήμαρχο Λουτρακίου Αγίων Θεοδώρων Κώστα Λογοθέτη έγινε προσπάθεια να εκτονωθεί η ένταση που οδήγησε σε επεισόδια σκληρής βίας, χωρίς κανείς να μπορεί να προφυλάξει μια κατάσταση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ακόμα χειρότερα περιστατικά.