ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ -ΠΥΚΝΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΜΟΙ

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Έντονη ανησυχία προκαλούν τα συνεχή επεισόδια κατά πολιτικών προσώπων τις τελευταίες μέρες -Πως σχολιάζουν τα τελευταία επεισόδια, βουλευτές και στελέχη κομμάτων της Κορινθίας
 
Ένα ακόμη επεισόδιο αποδοκιμασίας και προπηλακισμού πολιτικού προσώπου σημειώθηκε την Πέμπτη το βράδυ στο ΚΑΠΗ Αργυρούπολης αυτή την φορά με στόχο τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Γιώργο Πεταλωτή. Το επεισόδιο έρχεται να προστεθεί στον εγκλωβισμό βουλευτών εντός της Βουλής από πολίτες, και στα επεισόδια που σημειώθηκαν μεταξύ πολιτών και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στην Κέρκυρα το βράδυ της Τετάρτης. Ο κ. Πεταλωτής έκανε λόγο για «τραμπούκους και φασίστες» και απέδωσε την επίθεση σε «εγκάθετους» του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Κ. Κόλλιας: Πρόκειται για «μεμονωμένα περιστατικά» 
 
Σχολιάζοντας τα περιστατικά αυτά ο Βουλευτής Κορινθίας με τη Νέα Δημοκρατία κ. Κώστας Κόλλιας έκανε λόγο για «μεμονωμένα περιστατικά» που υποβαθμίζουν αν όχι ακυρώνουν την προσπάθεια των πολιτών να εκφράσουν την αγανάκτησή τους με ειρηνικό τρόπο και μαζικότατες συγκεντρώσεις απέναντι στα μέτρα της Κυβέρνησης, μέτρα που όπως δήλωσε ο κ. Κόλλιας «όχι μόνο δεν έλυσαν τα προβλήματα της χώρας αλλά δημιούργησαν και νέα».
 
Γ. Λάμπας: Υπάρχει αμφισβήτηση σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ
 
Στο ίδιο ζήτημα αναφέρθηκε και ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΚΕ για την Κορινθία Γ. Λάμπας. Ο κ. Λάμπας τόνισε ότι υπάρχει αμφισβήτηση απέναντι στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, από τους πολίτες πράγμα που από πολύ νωρίς είχε προβλέψει το Κ.Κ.Ε.. Ωστόσο ο κ. Λάμπας επεσήμανε ότι οι ειρηνικές αντιδράσεις δρομολογούνται μέσα από μία προσπάθεια των μεγάλων ΜΜΕ προκειμένου να εκτονωθεί η λαϊκή αγανάκτηση. «Είναι μια αισχρή καπηλεία της αγανάκτησης του κόσμου που γίνεται σε προσπάθεια απόκρυψης των ευθυνών των δύο μεγάλων κομμάτων και των συνδικαλιστικών οργάνων της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ», δήλωσε ο κ. Λάμπας καλώντας τον εργατικό κόσμο να δημιουργήσει ένα μαζικό κίνημα στους χώρους εργασίας του που να αντιτίθεται στην αστική τάξη και να απαιτεί την αλλαγή του συστήματος εξουσίας εκ βάθρων.
 
Θ. Κουρεμπές (ΣΥΡΙΖΑ): Η κυβέρνηση θα πρέπει να επανεξετάσει την πολιτική της
 
«Σαφώς και το τελευταίο διάστημα έχουμε μια αυξανόμενη τάση προπηλακισμών σε πολιτικούς και βουλευτές οι οποίοι έχουν ασκήσει εξουσία τα τελευταία χρόνια. Θεωρούμε ότι αυτό είναι αποτέλεσμα της εξαθλίωσης των πολιτών και της διάλυσης του κοινωνικού ιστού, η οποία προέρχεται από τις πολιτικές που έχουν εφαρμόσει οι κυβερνήσεις τις τελευταίες δεκαετίες. Το έχουμε επισημάνει όταν ακόμα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αλλά και άλλα στελέχη της, έλεγαν ότι «Φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις επιθέσεις» και είχαμε πει ότι αυτή είναι η εύκολη απάντηση σε όσα γίνονται. Είχαμε πει ότι δυστυχώς, τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά και ότι θα πρέπει η κυβέρνηση να επανεξετάσει την πολιτική της και να μην ψάχνει να βρει εύκολους εχθρούς γιατί η εξαθλίωση του κόσμου θα οδηγήσει σε πρωτοφανή γεγονότα. Βέβαια, για άλλη μια φορά την κυβέρνηση την ενδιαφέρει το πώς θα ξεπουλήσει τη δημόσια περιουσία. Εμείς, σαφώς και είμαστε αντίθετοι σε προπηλακισμούς και άσκηση βίας, αλλά τονίζουμε ότι τα αίτια βρίσκονται στις πολιτικές στις οποίες ακολουθούνται. Για να μην έχουμε χειρότερα φαινόμενα, θα πρέπει η κυβέρνηση να δει από την αρχή την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Ελληνικός λαός».