Λαμπαδηδρομία και Τελετή Υποδοχής της Φλόγας των SPECIAL OLYMPICS στην Κόρινθο

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Μέσα στα πλαίσια της κοινωνικής του πολιτικής, ο Δήμος Κορινθίων στηρίζει και αναπτύσσει προγράμματα που αφορούν και τα ΑμεΑ, με στόχο την όσο το δυνατό πιο ισότιμη αντιμετώπισή τους  και τη δημιουργία δομών και προγραμμάτων που προσδίδουν ίσες ευκαιρίες για όλους τους πολίτες της, τόσο στην εργασία όσο και στη συμμετοχή τους σε αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα στα οποία θα μπορούν να συμμετέχουν. Στα πλαίσια αυτά, στηρίζει όπως είναι φυσικό και τα Special Olympics – Αθήνα 2011 και πιο συγκεκριμένα προτίθεται να πραγματοποιήσει μια θερμή υποδοχή της φλόγας των Special Olympics με τη συμμετοχή μαθητών από όλα τα Ειδικά Σχολεία και όσους Τοπικούς Φορείς είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι στον τομέα των Αμεα και του αθλητισμού. H άφιξη της Φλόγας των Special Olympics στην Κόρινθο έχει προγραμματιστεί, από την Οργανωτική-Εκτελεστική Επιτροπή Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics-Αθήνα 2011, να πραγματοποιηθεί  την Παρασκευή 10 / 06 / 2011. Το πλήρες πρόγραμμα της διεξαγωγής της Λαμπαδηδρομίας και της τελετής υποδοχής της φλόγας, έχει ως εξής :
17:45 Έναρξη  της Λαμπαδηδρομίας από Γεωργίου Παπανδρέου & Εθνικής Αντιστάσεως–Τερματισμός Πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου.
18:00 Έναρξη Τελετής. Πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου (διάρκεια τελετής 45’ ).
18:45 Πέρας Τελετής. Αναχώρηση: Δαμασκηνού  - Ερμού- Παραλιακή-Εκκλησία Αγ. Νικολάου.
19 :00 Αναχώρηση για Λουτράκι.
Προσκαλούνται όλοι οι συνδημότες  για τη συμμετοχή τους τόσο στην Λαμπαδηδρομία ως ακόλουθοι της φλόγας, όσο και στην τελετή υποδοχής της φλόγας.