Αποφάσεις του Δ.Σ. Κορινθίων

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορινθίων τη Τρίτη  31/05/2011 . Μεταξύ των κυριότερων θεμάτων που συζητήθηκαν και λήφθηκαν αποφάσεις ήσαν  τα εξής:
  • Εγκρίθηκε η μεταφορά νερού στη τοπική κοινότητα του Αγίου Ιωάννου  για την κάλυψη των υδρευτικών αναγκών  των κατοίκων του χωριού. Για το σκοπό αυτό εγκρίθηκε δαπάνη 15.000 €.
  • Εγκρίθηκε η Μελέτη έργων αποχέτευσης  και εγκατάστασης επεξεργασίας  ακαθάρτων  Δήμου Τενέας προϋ/σμού 260.352 €. Στα πλαίσια της μελέτης έγινε αποδοχή πίστωσης 52.000 € από  το Υπουργείο Εσωτερικών (ΣΑΜΠ). Η μελέτη έχει δημοπρατηθεί από τη προηγούμενη Δημοτική Αρχή του πρώην Δήμου Τενέας.
  • Θα υλοποιηθεί και τη φετινή χρονιά το πρόγραμμα κατασκηνώσεων του Δήμου Κορινθίων για παιδιά  οικογενειών με χαμηλό   εισόδημα. Στα πλαίσια αυτά εγκρίθηκε πίστωση 15.000 € για 45 παιδιά  που θα μπορούν να  ενταχθούν στο πρόγραμμα για τις κατασκηνώσεις  που λειτουργούν στα όρια του Δήμου Κορινθίων (Χιλιομόδι, Ξυλοκέριζα, Σοφικό).
  • Εγκρίθηκε η  διεξαγωγή  αγώνων Beach Soccer στην παραλία της Αλμυρής της δημοτικής ενότητας Σαρωνικού, συνολικής δαπάνης 16.500 €. Οι αγώνες αυτοί  είναι Πανελλήνιοι και θα συμμετέχουν  γνωστοί ποδοσφαιριστές και θα τύχουν  πανελλήνιας προβολής από τα  ΜΜΕ , με τη συμμετοχή μάλιστα  χορηγών.
  • Στα πλαίσια  της προσπάθειας που καταβάλλουν οι Εθελοντές  Περιβάλλοντος Χιλιομοδίου «SOSTE TO» για την προστασία των δασών κατά την αντιπυρική περίοδο το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε  χρηματοδότηση 6.000 € από τις πιστώσεις της Πολιτικής Προστασίας.
  • Έγιναν δεκτά  διάφορα  αιτήματα Συλλόγων και Φορέων  του Δήμου Κορινθίων  για  συμμετοχή του Δήμου και συνδιοργάνωση  στις εκδηλώσεις.