Εκδηλώσεις στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας περιβάλλοντος

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Πολιτιστικός Σύλλογος Εξαμιλίων
Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας ημέρας Περιβάλλοντος, την Κυριακή 05 Ιουνίου 2011, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Εξαμιλίων διοργανώνει: 
1.      Πεζοπορία
Σημείο συνάντησης θα είναι η πλατεία του χωριού μας,  και ώρα 9:00΄ το πρωί. Από εκεί η παρέα των βαδιστών θα ξεκινήσει για μια διαδρομή συνολικής διάρκειας 1 ώρας, ακολουθώντας τη «πορεία του Απ. Παύλου» (περνώντας από το Χατούπι προς Κεχριές). Απαραίτητα εφόδια τα αθλητικά μας παπούτσια, ένα μπουκαλάκι νερό και αρκετά καλή διάθεση για πρωινή άσκηση και κουβέντα.
2.      Ποδηλατοπορία
Πρόκειται για το 3ο ποδηλατικό γύρο του χωριού μας. Έναν  ποδηλατικό περίπατο με συμβολική σημασία, χωρίς αγωνιστικό χαρακτήρα και με σκοπό την ευαισθητοποίηση όλων μας σε θέματα οικολογικής μετακίνησης αλλά και χρήσης του ποδηλάτου ως βιώσιμου μέσου μετακίνησης.
Καλούμε λοιπόν όλους, μικρούς και μεγάλους που διαθέτουν δικό τους ποδήλατο να βρίσκονται στην κεντρική πλατεία του χωριού μας στις 7:30 μ.μ. να συμβάλλουμε στην διάδοση του μηνύματος και να γνωρίσουμε το ποδήλατο σαν μέσο μεταφοράς ικανό να μας προσφέρει ταχύτητα, οικονομία και ανεκτίμητη καθημερινή άσκηση. Όπως συμβαίνει σε κάθε εκδήλωση μας, στη πλατεία θα βρίσκεται κάδος ανακύκλωσης μπαταριών και ηλεκτρικών λαμπτήρων. Η μέριμνα για το περιβάλλον είναι ευθύνη όλων μας. Ευθύνη μας την οικογένειά μας, μας τον συνάνθρωπό μας, μας τη χώρα μας, μας τον πλανήτη μας.