Σκληρή απάντηση Λούμπα στην Κίνηση Πολιτών και στον Χ. Κασίμη

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Είναι σεβαστή η απόφαση της Συντονιστικής επιτροπής της Κίνησης Πολιτών, να μην κάνει δεκτό το αίτημα στήριξης της υποψηφιότητος μου για την θέση του Συμπαραστάτη  του Δημότη, αλλά μέσα στα πλαίσια της Δημοκρατίας, καμία πολιτική απόφαση δεν είναι υπεράνω κριτικής ή  οποιασδήποτε πολιτικής ανάλυσης. Θα διαφωνήσω με την απόφαση τους, για τους παρακάτω λόγους:
Η προσυνεννοημένη διαπαραταξιακή συναίνεση για την επιλογή του προσώπου του Συμπαραστάτη του  Δημότη και της Επιχείρησης, που επικαλείται η Κίνηση Πολιτών και ο κ. Μπάμπης Κασίμης, σε καμία περίπτωση δεν προβλέπεται από τον νόμο. Απεναντίας, το πνεύμα του νόμου, είναι εντελώς αντίθετο με αυτήν την λογική, καθότι  επιτρέπει να κατατεθούν υποψηφιότητες έως και την  τελευταία στιγμή, δηλαδή ακριβώς πριν την έναρξη της ψηφοφορίας, ενισχύοντας έτσι, την λογική της αυθόρμητης συναίνεσης τη στιγμή της  διαδικασίας  της ψηφοφορίας, θέλοντας έτσι, να αποφύγει υποψηφιότητες προσχεδιασμένες,  προσυνεννοημένες συναινέσεις, πιθανόν προϊόντα συναλλακτικών διαδικασιών ή ανταλλαγμάτων.
Εξάλλου, σε μια μικρή πόλη ζούμε και όλοι γνωρίζουμε τα πρόσωπα των υποψηφίων. Γιατί λοιπόν, η Κίνηση Πολιτών εμμένει να στηρίζει μια διαδικασία που δεν την προβλέπει ο νόμος και που το πνεύμα του νόμου δεν είναι αυτό;
Μήπως η θέση αυτή είναι ένα άλλοθι για να μην εκλεγεί Συμπαραστάτης του Δημότη,  τη στιγμή κατά την οποία η Κίνηση Πολιτών ως ελάσσων μειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν έχει την δυνατότητα να εκλέξει δικό της υποψήφιο;
Εάν δεν είναι έτσι, γιατί λοιπόν η Κίνηση Πολιτών κατά την ψηφοφορία της 23-3-2011, ψήφισε για την εκλογή συμπαραστάτη του δημότη, στηρίζοντας  τον καθ’ όλα αξιόλογο δικό της υποψήφιο, παρόλο που δεν είχε επιτευχθεί προσυνεννοημένη διαπαραταξιακή συναίνεση και δεν απείχε της διαδικασίας ως όφειλε να πράξει σύμφωνα με την λογική της πολιτικής της θέσης. Και σε τι υπολείπονται οι άλλες υποψηφιότητες της δικής τους υποψηφιότητος; Μήπως η Κίνηση Πολιτών λειτουργεί με την λογική της «παρεούλας», ότι δηλαδή, όποιος δεν είναι μαζί μας είναι απέναντι μας;  Μήπως η πολιτική της θέση στο θέμα αυτό, είναι προσχηματική, για να απορρίπτει οποιαδήποτε άλλη υποψηφιότητα, η οποία δεν προέρχεται από τις τάξεις της; Επειδή η Κίνηση Πολιτών και ο κ. Μπάμπης Κασίμης, έχουν ήδη διεκδικήσει  τον δήμο Κορινθίων και θέλουν πάλι να τον διεκδικήσουν, καλό θα ήταν:
Να μην λειτουργούν με το πνεύμα της «παρεούλας»
Να μην περιχαρακώνονται πολιτικά και κοινωνικά, ένεκα φοβικών συνδρόμων ή έμμονων ιδεών.
Να μην λειτουργούν με την λογική «όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι απέναντι μας».
Να μην είναι αρνητές των πάντων.
Να κάνουν άνοιγμα στην κοινωνία σε όλες τις πολιτικές και κοινωνικές ομάδες, ανεξαρτήτως ιδεολογιών χωρίς αποκλεισμούς και ελιτίστικες διακρίσεις.
Με την πολιτική συμπεριφορά τους, να μην αποκλείουν έντιμους, αξιοπρεπείς, ανιδιοτελείς αγωνιστές του κοινού συμφέροντος, από κάποιο θεσμικό ρόλο, σε μια εποχή που οι διεφθαρμένοι, οι ιδιοτελείς και οι πονηροί βασιλεύουν. Να μην στερούν από τους δημότες και τις επιχειρήσεις του δήμου Κορινθίων, να έχουν κάποιον Συμπαραστάτη, υπερασπιστή των συμφερόντων τους, όταν αυτοί αδικούνται και κακοδιοικούνται.
Αν η Κίνηση Πολιτών και ο κ. Μπάμπης Κασίμης, δεν πιστεύουν στο θεσμό του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, να το πουν ξεκάθαρα και όχι να κρύβονται πίσω από ευτελείς αιτιολογίες, τις οποίες οι ίδιοι δεν τηρούν. Να μην κάνουν πολιτικά παιχνίδια παίζοντας με τους Αυτοδιοικητικούς θεσμούς, εάν δεν τους πιστεύουν. Να μην θεωρούν δεδομένο οι φίλοι της Κίνησης Πολιτών ότι μπορούν να κριτικάρουν τους πάντες και τα πάντα, ενώ αυτοί να μένουν υπεράνω κριτικής.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΟΥΜΠΑΣ