Νίκησαν κάτοικοι και Δήμος - Παραμένει η ΔΟΥ στη Νεμέα

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Υπήρξε συνάντηση Μπεγλίτη, Δημάρχου και βουλευτών με τον αναπληρωτή υπουργό Π. Οικονόμου και αποφασίστηκε να στεγαστεί σε ιδιόκτητο χώρο

Ως «μεγάλη νίκη» μπορεί να χαρακτηριστεί η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών μετά από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη με τον Παντελή Οικονόμου και τους Π. Μπεγλίτη, Α. Μανωλάκη, Κ. Φαρμάκη και τον Δήμαρχο Ε. Ανδριανάκο, να παραμείνει η ΔΟΥ στην περιοχή και να στεγαστεί σε ιδιόκτητο χώρο του Δήμου. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Με πρωτοβουλία του πρώην Υπουργού και Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Κορινθίας κ. Πάνου Μπεγλίτη, κατόπιν αιτήματος του Δημάρχου Νεμέας κ. Βαγγέλη Ανδριανάκου και φορέων της περιοχής, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Παντελή Οικονόμου για το θέμα της κατάργησης  της ΔΟΥ Νεμέας. Στην συνάντηση παρευρέθησαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κα Κατερίνα Φαρμάκη και κ. Άγγελος Μανωλάκης,  ο Δήμαρχος Νεμέας και εκπρόσωποι του εμπορικού συλλόγου της περιοχής.  Μετά από διεξοδική συζήτηση αποφασίστηκε η   ΔΟΥ να στεγαστεί  σε ιδιόκτητο χώρο του Δήμου  Νεμέας, ενώ  εξασφαλίστηκε η παραμονή του αναγκαίου προσωπικού για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συναλλασσομένων.  Σχετική εντολή θα δοθεί άμεσα από την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών στη ΔΟΥ Κορίνθου».

Ε. Ανδριανάκος:
Είμαστε σε ένα καλό δρόμο

«Είμαστε σε ένα καλό δρόμο για το θέμα της ΔΟΥ και θέλω να ευχαριστήσω τους φορείς της πόλης για τη συμπαράστασή τους και τον αγώνα τους και τους βουλευτές για τη συμβολή τους στην προσπάθεια αυτή. Οι πολίτες της Νεμέας αναμένουν  πλέον την οριστική επίλυση του προβλήματος».

Α. Καλλής:
Επιτέλους οι πολιτικοί κατάλαβαν ότι υπάρχει και Νεμέα

«Επιτέλους οι πολιτικοί κατάλαβαν ότι υπάρχει και Νεμέα. Γιατί αλλιώς το μέλλον τους θα ήταν αβέβαιο. Και ένα μήνυμα για όσους πολιτευτούν στο μέλλον: Για να επισκεφτούν την περιοχή μας πρέπει σαν προτεραιότητα να είναι το μέλλον της Νεμέας και όχι η πολιτική τους καριέρα. Τα «χρυσωμένα χάπια» ανήκουν στο παρελθόν, (π.χ. ΤΕΙ Οινολογίας) και ας τα κρατήσουν για τον εαυτό τους. Εμείς δεν τα δεχόμαστε».