Στην Κορινθία Παρασκευή και Σάββατο η φλόγα των Special Olympics

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

ΚΟΡΙΝΘΟΣ
Τα χρώματα της ελπίδας των  Special Olympics φθάνουν σήμερα στη πόλη μας, όπου θα πραγματοποιηθεί  τελετή  υποδοχής  της φλόγας στο κέντρο  της Κορίνθου. Το πλήρες πρόγραμμα της διεξαγωγής της Λαμπαδηδρομίας και της τελετής υποδοχής της φλόγας, έχει ως εξής :  -17:45 Έναρξη  της Λαμπαδηδρομίας από Γεωργίου Παπανδρέου & Εθνικής Αντιστάσεως–Τερματισμός Πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου. -18:00 Έναρξη Τελετής. Πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου (διάρκεια τελετής 45’ ). -18:45 Πέρας Τελετής. Αναχώρηση: Δαμασκηνού  - Ερμού- Παραλιακή-Εκκλησία Αγ. Νικολάου. -19 :00 Αναχώρηση για Λουτράκι. Προσκαλούνται όλοι οι δημότες  για τη συμμετοχή τους τόσο στην λαμπαδηδρομία ως ακόλουθοι της φλόγας, όσο και στην τελετή υποδοχής της φλόγας.
 
ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ
 
Η τελετή άφιξης της Φλόγας των Special Olympics στο Λουτράκι, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011.
Το πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας και άφιξης της φλόγας στο Δήμο μας είναι:
 
ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ
 
16:00  Έναρξη λαμπαδηδρομίας μπροστά από το ξενοδοχείο ΧΑΝΙΚΙΑΝ, πορεία κατά μήκος της Π.Ε.Ο.Α.Κ., κατεύθηνση προς την Ευαγγελίστρια 
16:30 Έναρξη τελετής στην πλατεία Ευαγγελιστρίας
16:45 Πέρας τελετής.   'Αναχώρηση και πορεία  κατά μήκος της  Π.Ε.Ο.Α.Κ. έως τις γραμμές του τραίνου  
 
ΛΟΥΤΡΑΚΙ
 
20.15 Έναρξη της λαμπαδηδρομίας από το ξενοδοχείο PAOLO, Εθνικής Αντιστάσεως προς Αιγαίου, δεξιά παραλία, Ποσειδώνος, Πλατεία Κρήνης.
20.30        Έναρξη τελετής Πλατεία Κρήνης 
21.30        Πέρας τελετής.  Αναχώρηση από Πλατεία Κρήνης, Πάρκο Ειρήνης, Λιμάνι, δεξιά Πάρκο Ειρήνης, Ιωάννου Λέκκα προς Καταρράκτες.
Με αφορμή αυτό το γεγονός ο Δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης δήλωσε: Είμαστε ιδιαίτερα  περήφανοι που θα υποδεχτούμε την φλόγα της ελπίδας στο δήμο μας. Ο συμβολισμός της είναι ιερός γιατί μεταδίδει τις ανθρωπιστικές αξίες του σεβασμού στη διαφορετικότητα, της αλληλεγγύης και της αγάπης προς τον συνάνθρωπο.  Η παρουσία σας στην εν λόγω εκδήλωση θα συμβάλλει στην επίτευξη ενός κοινού και ευαίσθητου σκοπού παγκόσμιας εμβέλειας, και παράλληλα θα στηρίξει το μοναδικό γεγονός των Αγώνων Special Olympics που φιλοξενούμε στην χώρα μας.
 
ΚΙΑΤΟ
Ο Δήμος Σικυωνίων συμμετέχει στον λαμπρό αυτό εορτασμό, με την υποδοχή της Φλόγας της Ελπίδας στην πόλη του Κιάτου το Σάββατο 11/6, σε συνεργασία με την Οργανωτική - Εκτελεστική Επιτροπή Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics - Αθήνα 2011 και προσκαλεί όλους τους συνδημότες για τη συμμετοχή τους τόσο στην Λαμπαδηδρομία ως ακόλουθοι της φλόγας, όσο και στην τελετή υποδοχής στην Πλατεία Ελευθερίας.
Πλήρες Πρόγραμμα
09:45   Έναρξη της Λαμπαδηδρομίας από την οδό Πετμεζά με προορισμό την Πλατεία Ελευθερίας (Παλαιά Εθνική Οδός)
10:00   Έναρξη τελετής
10:45   Πέρας τελετής και αναχώρηση προς Ξυλόκαστρο από την Παλαιά Εθνική Οδό έως τον πευκιά του Κάτω Διμηνιού.
11:00   Αναχώρηση προς Νέα Πέραμο.