Κεραίες κινητής τηλεφωνίας σε παιδικό σταθμό!

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Έντονη ανησυχία προκάλεσε το γεγονός σε κατοίκους και γονείς της περιοχής - Ο πρόεδρος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου ζήτησε εγγράφως από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων,  να διασφαλίσει άμεσα τη Δημόσια Υγεία…
 
Μετά την ανακοίνωση του Προϊστάμενου της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών της Π.Ε. Κορινθίας κ. Κ. Δημόπουλου για τον εντοπισμό εγκαταστάσεων κεραιών κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή Καλλιθέα της Κορίνθου και ο Δήμος Κορινθίων σε σχετική του ανακοίνωση ζητά με έγγραφό του με τον χαρακτήρα του εξαιρετικά επείγοντος από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων,  άμεσα να διασφαλίσει τη Δημόσια Υγεία, καθώς κάτω από το σημείο που επίσημα εντοπίστηκαν οι λειτουργούσες εγκαταστάσεις βρίσκεται ο Β΄ βρεφονηπιακός Σταθμός του Δήμου Κορινθίων. Εντύπωση πάντως προκαλεί το ερώτημα, για το πως εγκαταστάθηκαν στην ταράτσα του παιδικού σταθμού οι κεραίες, και από ποιόν δόθηκε η άδεια για την διαδικασία και μόνο της εγκατάστασης, από την πλευρά του ιδιοκτήτη ή του ενοικιαστή, δεδομένου ότι ο παιδικός αυτός σταθμός είναι δημοτικός. Την ανησυχία όλων των κατοίκων της περιοχής κυρίως για την υγεία των παιδιών τόσο του βρεφονηπιακού σταθμού όσο και των κοντινών σχολείων (11ο Δημοτικό, 4ο Γυμνάσιο, 3ο Λύκειο) εξέφρασε μέσα από δηλώσεις της η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλλιθέας κα Αθανασία Γλυνιαδάκη - Σκούπα, η οποία και επεσήμανε ότι ο σύλλογος έχει ήδη απευθυνθεί στον Εισαγγελέα Κορίνθου ώστε να παρέμβει για το ζήτημα, ο οποίος και αναμένει τις επίσημες απαντήσεις από πλευράς της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και του Εθνικού Συμβουλίου Ατομικής Ενέργειας για την ένταση της ακτινοβολίας που εκπέμπουν οι εγκαταστάσεις στην περιοχή.
 
Η ανακοίνωση του Δήμου Κορινθίων….
Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Κορινθίων αναφέρει τα εξής: «Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Κορινθίων τάχιστα αντέδρασε  σε δημοσίευμα, που αφορά  την εγκατάσταση και λειτουργία των επιβλαβών  για την υγεία,  κεραιών κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή Καλλιθέα. Με το υπ΄ αριθμ. οικ. 10355/ 03-06-2011 έγγραφο του Δ/ντή του Τμήματος Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Δημόπουλου  Κων/νου,  διαπιστώνεται όντως η ύπαρξη και η λειτουργία των  εγκαταστάσεων αυτών  στη παραπάνω περιοχή που βρίσκεται και λειτουργεί ο Β΄ βρεφονηπιακός Σταθμός του Δήμου Κορινθίων, επί της οδού Καισαρείας  αριθμ.1. Η Δημοτική Αρχή, θεωρώντας πως το ζήτημα που προέκυψε είναι Μείζονος Σημασίας  και Εξαιρετικά Επείγον, επιλήφθηκε του θέματος, ζητώντας εγγράφως o Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κορινθίων Μάριος Σταματάκης, απο την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων,  άμεσα να διασφαλίσει τη Δημόσια Υγεία και πολύ περισσότερο να προασπίσει το δικαίωμα των παιδιών της τρυφερής αυτής ηλικίας, να ζουν και να αναπτύσσονται σε ένα ασφαλές και υγιές περιβάλλον, μακριά από επικίνδυνες για τη ζωή τους ακτινοβολίες και βλαπτικούς παράγοντες. Στον εν λόγω βρεφονηπιακό Σταθμό, φιλοξενούνται παιδιά προσχολικής ηλικίας δηλ. βρέφη και νήπια  τα οποία, είναι σε μεγαλύτερο βαθμό ευάλωτα σε κάθε είδους παρενέργειες από ανεξέλεγκτες ακτινοβολίες. Ο Δήμος Κορινθίων προσπαθεί να προστατέψει την υγεία των συνδημοτών και να διασφαλίσει ταυτόχρονα την νομιμότητα ενεργειών τόσο απο φυσικά πρόσωπα  όσο και από  διάφορες Εταιρείες. Γι΄ αυτό τον λόγο παρακολουθεί στενά τις όποιες καταγγελίες και  θα επεμβαίνει άμεσα  για να προστατέψει, ότι πολυτιμότερο πλέον μας έχει απομείνει και αυτό, δεν είναι άλλο από την υγεία των συμπολιτών μας».