Χιλιάδες οι «Αγανακτισμένοι» μπροστά στη Βουλή, αμείωτη συνεχίζεται η προσέλευση

Κυριακή, 5 Ιουνίου 2011

(ΚΥΡΙΑΚΗ  21: 09)

Tεράστιο το πλήθος των συγκεντρωμένων στο Σύνταγμα ήδη από το ξεκίνημα της κινητοποίησης των «Αγανακτισμένων» το απόγευμα, καθώς εκατοντάδες δίνουν για δωδέκατη ημέρα το «παρών» μπροστά από το Κοινοβούλιο. Χιλιάδες οι συγκεντρωμένοι και στο Λευκό Πύργο. Το κίνημα έχει καλέσει σε πανευρωπαϊκή κινητοποίηση, έπειτα από την πολυπληθή συγκέντρωση της προηγούμενης Κυριακής.

Χτυπώντας κατσαρόλες και φυσώντας σφυρίχτρες -ακόμη και... βουβουζέλες- οι συμμετέχοντες φωνάζουν συνθήματα κατά του Μνημονίου και των μέτρων λιτότητας.

Στην πλατεία ανεμίζουν, εκτός από τις ελληνικές, σημαίες της Πορτογαλίας, της Ιρλανδίας, της Ισπανίας και της Αργεντινής -ενώ υπάρχουν ακόμη και πλακάτ υποστήριξης στην Υεμένη.  Οι αστυνομικές δυνάμεις γύρω από το Κοινοβούλιο είναι ενισχυμένες σε σύγκριση με τις προηγούμενες ημέρες, καθώς ήδη ο αυξημένος αριθμός των σκηνών στην πλατεία το Σάββατο προϊδέαζε για το μέγεθος της συγκέντρωσης. Στόχος των συγκεντρωμένων είναι η συμμετοχή να ξεπεράσει εκείνη της περασμένης Κυριακής, στην οποία είχαν λάβει μέρος δεκάδες χιλιάδες πολίτες -κάτι που φαίνεται αρκετά πιθανό, καθώς κόσμος κάθε ηλικίας συνεχίζει να φτάνει στην πλατεία με μετρό, ποδήλατα ή και τα πόδια. Οι συγκεντρωμένοι υποδέχθηκαν με ηχηρές επιδοκιμάσιες ομάδα από μηχανάκια που έφτασαν στο Σύνταγμα λίγο μετά τις 18:00. Εξίσου θερμά υποδέχθηκαν οι «Αγανακτισμένοι» ομάδα Αιγυπτίων που έφτασαν στην πλατεία κρατώντας πανό με το σύνθημα «από την Ταχρίρ μέχρι το Σύνταγμα, σας στηρίζουμε». Στο Σύνταγμα έχουν φτάσει και κάποιοι «Αγανακτισμένοι» από άλλα μέρη της χώρας, ενώ δεύτερο «επίκεντρο» των συγκεντρώσεων είναι ο χώρος μπροστά από το Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη. Μεγάλες, σε σύγκριση με τις προηγούμενες ημέρες, οι συγκεντρώσεις και στις κεντρικές πλατείες άλλων πόλεων, όπως στην Πάτρα, στη Λάρισα, στη Λαμία και αλλού. Πριν το απόγευμα, μέλη του κινήματος επισκέπτονταν γειτονιές της Αθήνας για να κινητοποιήσουν τους κατοίκους, και σε ανάλογη μηχανοκίνητη «πορεία» προχωρούσαν οι «Αγανακτισμένοι» σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.