Από τη βάση η νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Θεωρώ ότι η εκλογή πρέπει να γίνει νωρίτερα για να ξεκαθαρίσει το τοπίο, δήλωσε ο γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κορινθίας Ν. Πετρόπουλος
Απόφαση για εκλογή του νέου αρχηγού από τη βάση, ανεξαρτήτως αριθμού υποψηφίων, έλαβε την Πέμπτη το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Υπό τις παρούσες συνθήκες, η 18η Μαρτίου παραμένει ως ημέρα εκλογής του νέου αρχηγού, όλα ωστόσο θα κριθούν από τις εξελίξεις. Στη διάρκεια της συνεδρίασης, ο Γ. Παπανδρέου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να στηθούν κάλπες στις 11 Μαρτίου, όμως υπονόησε ότι τελικά θα ισχύσει η αρχική απόφασή τους για της 18 Μαρτίου.
Η διεξαγωγή Εθνικής Συνδιάσκεψης αναμένεται να γίνει στις 3 και 4 Μαρτίου, ενώ μέσα στο διήμερο αυτό ενδεχομένως να γίνει και το Εθνικό Συμβούλιο για την υποβολή υποψηφιοτήτων, χωρίς να αποκλείεται οι διαδικασίες να μεταφερθούν μια εβδομάδα νωρίτερα. Το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να συνεδριάσει ξανά την επόμενη Τετάρτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάρκεια της συνεδρίασης του οργάνου οι Νίκος Σαλαγιάννης, Γιάννης Μίχας, Νίκος Ανδρουλάκης, Πάρις Κουκουλόπουλος, Κώστας Ασκούνης, Συλβάνα Ράπτη και Τόνια Αντωνίου πρότειναν ως ημερομηνία εκλογής προέδρου του ΠΑΣΟΚ την 4η Μαρτίου. Το θέμα των διαγραφέντων στελεχών άνοιξε η κυρία Ασπα Παπαηλιού, η οποία ζήτησε να επαναξεταστεί η απόφαση της Κυριακής. Όμως ο κ. Παπανδρέου απάντησε ότι έλαβε αυτή την απόφαση γιατί κατά τη γνώμη του δεν μπορεί κάποιοι σε τόσο κρίσιμες στιγμές να παίζουν προσωπικά παιχνίδια. «Ήταν ένα δύσκολο θέμα αλλά έκλεισε», επισήμανε.
Ν. Πετρόπουλος: Η εκλογή πρέπει να γίνει νωρίτερα
Σε δηλώσεις του για το θέμα ο γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κορινθίας Ν. Πετρόπουλος ανέφερε: «Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν και δηλώθηκαν, η εκλογή νέου αρχηγού θα γίνει το διάστημα μεταξύ 11 και 18 Μαρτίου. Η εκλογή θα γίνει και πάλι από τη βάση του κόμματος και του λαού όπως την προηγούμενη φορά. Θεωρώ ότι η εκλογή πρέπει να γίνει νωρίτερα για να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Για να δούμε ποια θα είναι η νέα ηγεσία του κόμματος».