ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ για το άνοιγμα του στρατοπέδου

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Εξελίξεις έχουμε όσον αφορά στο άνοιγμα και πάλι του στρατοπέδου της Κορίνθου μετά τη δημόσια ανακοίνωση του βουλευτή Κορινθίας Κ. Κόλλια μετά από δεύτερη συνάντηση που είχε στο υπουργείο Άμυνας. Ο ίδιος δήλωσε ικανοποιημένος, τονίζοντας μάλιστα ότι «μπορεί να ανακοινώσει στους Κορίνθιους συμπολίτες του ότι το άνοιγμα του στρατοπέδου έχει οριστικοποιηθεί». Πρόκειται για ένα θέμα που έχει δημιουργήσει «τριγμούς» μεταξύ εμπόρων, Επιμελητηρίου και άλλων φορέων της πόλης και του πρ. υπουργού Άμυνας και βουλευτή Κορινθίας Π. Μπεγλίτη αλλά και στελέχη της Π.Ε. Κορινθίας. Οι πρώτοι δήλωσαν εξ΄ αρχής ότι επιθυμούν τη λειτουργία τυ στρατοπέδου αφού στην παρούσα οικονομική συγκυρία το κλείσιμό του θα ήταν «οδυνηρό» για μεγάλο μέρος των τοπικών επιχειρήσεων και θα χάνονταν αρκετά εκ. ευρώ ετησίως χωρίς να έχουμε –σήμερα ειδικά- αυτή την πολυτέλεια. Από την άλλη, ο πρ. υπουργός τονίζει ότι η ανάπτυξη σήμερα δεν μπορεί να έρθει με τη λειτουργία ενός κέντρου Νεοσυλλέκτων, αλλά με άλλους τρόπους και ότι πρέπει να προχωρήσει η μεταφορά όλων των υπηρεσιών της Π.Ε. της αστυνομίας, της πυροσβεστικής κ.α. στους χώρους του στρατοπέδου ώστε να εξοικονομηθούν αρκετά εκ. ευρώ και να υπάρχει καλύτερη παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες. Φαίνεται όμως, -όπως δείχνουν τα πράγματα- ότι υπερισχύει μέχρι στιγμής η άποψη του εμπορικού κόσμου και του Επιμελητηρίου για το άνοιγμα και πάλι του στρατοπέδου, χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι δεν θα μπορεί παράλληλα να λειτουργήσει στον τεράστιο αυτό χώρο και ένα Διοικητικό κέντρο με τις υπηρεσίες της πόλης… Πληροφορίες αναφέρουν ότι η οριστική απόφαση αναμένεται ίσως και πριν το Πάσχα…

Κ.  Κόλλιας: Ανοίγει το Στρατόπεδο Κορίνθου

Τη διαβεβαίωση ότι ανοίγει στο άμεσο προσεχές διάστημα το Στρατόπεδο Κορίνθου έλαβε εκ νέου ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, σε συνέχεια των επαφών του με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Σχετικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος διότι μπορώ να ανακοινώσω στους συμπολίτες μου ότι το άνοιγμα του Στρατοπέδου Κορίνθου έχει οριστικοποιηθεί. Όπως είχα δεσμευθεί έπειτα από την πρώτη μου συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, συνέχισα τις επαφές και την Τετάρτη είχα νέα συνάντηση με τους συνεργάτες του που χειρίζονται το θέμα. Είμαι πλέον σε θέση να διαβεβαιώσω ότι το θέμα δεν έχει απλά δρομολογηθεί, βρίσκεται στην τελική ευθεία. Πιστεύω ότι σύντομα θα ολοκληρωθούν και οι τυπικές διαδικασίες και θα δούμε την επαναλειτουργία του Στρατοπέδου. Ενημέρωσα σχετικά τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Νανόπουλο, ο οποίος οφείλω να πω ότι έχει συμβάλει αποφασιστικά με τις καίριες παρεμβάσεις του στην ικανοποίηση του αιτήματος που διατυπώνεται από το σύνολο των συμπολιτών μας. Είμαι ευτυχής διότι η πόλη της Κορίνθου θα ανακτήσει μέρος των κανονικών της ρυθμών. Ενόψει της δραματικής κατάστασης που επικρατεί στην αγορά, με τα αλλεπάλληλα λουκέτα, είμαι βέβαιος ότι η επαναλειτουργία του Στρατοπέδου θα λειτουργήσει ως μία αναγκαία τονωτική ένεση ρευστότητας. Αυτή τη στιγμή ακόμα και η μικρότερη βοήθεια στον δοκιμαζόμενο εμπορικό και επιχειρηματικό κόσμο του Νομού μπορεί να κάνει τη διαφορά ανάμεσα στην πτώχευση και τη βιωσιμότητα των μικρών και μεσαίων επαγγελματιών. Και βεβαίως, για μία πόλη η οποία από το 1927 έχει δομήσει μεγάλο μέρος της δραστηριότητάς της γύρω από την παρουσία του Κέντρου Εκπαίδευσης, η επαναλειτουργία είναι θέμα αποκατάστασης της ομαλότητας στην οικονομική, αλλά και κοινωνική ζωή της Κορίνθου. Έχοντας διασφαλίσει το κρίσιμο ζήτημα της επαναλειτουργίας, είμαι βέβαιος ότι στη συνέχεια μπορούμε να εξετάσουμε και όλες τις υπόλοιπες δυνατότητες που παρέχει ο χώρος. Μπορεί αυτή τη στιγμή να ανοίξει ένας διάλογος στην τοπική κοινωνία, ώστε να καταλήξουμε συλλογικά στην πιο πρόσφορη λύση, είτε πρόκειται για στέγαση υπηρεσιών, είτε για άλλου είδους αξιοποίηση. Το βέβαιο είναι ότι με το άνοιγμα του Στρατοπέδου, η Κόρινθος παίρνει μία ανάσα εν μέσω ύφεσης. Για εμένα προσωπικά αυτό ήταν το ζητούμενο και χαίρομαι που, όπως όλα δείχνουν, θα το πετύχουμε. Από εδώ και πέρα, όλα τα άλλα μπορούμε να τα εξετάσουμε υπό ένα άλλο πρίσμα, χωρίς το βάρος της αγωνίας για το μέλλον της πόλης μας».

Β. Νανόπουλος: Ελπίζουμε σύντομα το υπουργείο να δώσει την οριστική λύση

Σχετικά με το θέμα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας Β. Νανόπουλος, ο οποίος έχει ταχθεί ανοικτά υπέρ της λειτουργίας του στρατοπέδου, παράλληλα και με άλλες δραστηριότητες (διοικητικές υπηρεσίες), ανέφερε: «Το θέμα το οποίο ανακίνησε και το Επιμελητήριο σε συνεργασία με τους εμπόρους και άλλους φορείς, το παρακολουθούμε στενά. Ελπίζουμε σύντομα το υπουργείο να δώσει τη λύση που συμφέρει την Πολιτεία και την αγορά».