ΈΛΛΕΙΜΜΑ 40.000 ευρώ στον Οίκο Ναύτου Κορίνθου

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Σε συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησης που κάναμε πρώτοι Παγκορινθιακά, η Korinthia News επικοινώνησε με την πρόεδρο της κεντρικής υπηρεσίας του Οίκου Ναύτου κα Μαρία Δίπλα η οποία ανέφερε: «Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος από τον Οίκο Ναύτου στις 21/10.2010 και διαπιστώθηκε έλλειμμα αρκετών χιλιάδων ευρώ. Εγώ ανέλαβα στις 6 Μαΐου του 2010. Ο έλεγχος αφορά το διάστημα από 1/1/2008 – 31/8/2010 και έχει –μέχρι στιγμής- διαπιστωθεί στο παράρτημα Κορίνθου συγκεκριμένα, έλλειμμα 40.000 ευρώ, ενώ υπό διερεύνηση είναι και ένα ποσό της τάξης των 45.000 ευρώ επιπλέον. Στις 27 Μαΐου 2010 ζήτησα τη διενέργεια του ελέγχου. Η υπόθεση έχει πάρει ήδη το δρόμο της Δικαιοσύνης».

Το έλλειμμα αφορά πληρωμές ιατρών που δεν γίνονταν…

«Όσον αφορά στην Κόρινθο, εμπλέκεται μόνο ο υπόλογος του παραρτήματος για όλη την προαναφερθείσα περίοδο των ελέγχων, που έχει τεθεί ήδη σε διαθεσιμότητα από το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων του Λιμενικού Σώματος. Το έλλειμμα αφορούσε κυρίως πληρωμές ιατρών, δηλαδή καταστάσεις πληρωμής ιατρών, που όμως δεν πληρώνονταν».


Η κάθε δαπάνη πραγματοποιείται πλέον ηλεκτρονικά…

«Ήδη έχουμε μεταφέρει τα ποσά από τις μεγάλες δαπάνες των παραρτημάτων στην κεντρική υπηρεσία, φαρμακευτική δαπάνη, ιατρική, κ.α. και σχεδόν το 80% των δαπανών αυτών μεταφέρθηκαν στην κεντρική υπηρεσία και πραγματοποιούνται πια μέσω τραπεζικού λογαριασμού και πλέον καταχωρούμε και καταγράφουμε αμέσως την κάθε δαπάνη που πραγματοποιεί το παράρτημα και μεταφέρεται ηλεκτρονικά στην κεντρική υπηρεσία.