Τι να κρύβει άραγε η επίσημη επίσκεψη Μπεγλίτη το Σάββατο στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας;

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Επίσημη επίσκεψη θα πραγματοποιήσει σήμερα στη 1:00 το μεσημέρι ο Κορίνθιος αν. υπουργός Άμυνας Π. Μπεγλίτης στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας. Ο κ. Μπεγλίτης θα συναντηθεί με τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Γ. Δέδε, με τον οποίο θα έχει συζήτηση επί πολλών θεμάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η θεματολογία της συνάντησης αφορά σε γενικά θέματα που αφορούν στο νομό Κορινθίας, (έργα, προτεραιότητες, κ.τ.λ.), αλλά και την πορεία της θεσμικής εφαρμογής του νόμου ΄Καλλικράτης΄ στην Πελοπόννησο και την Κορινθία. Η επίσκεψη Μπεγλίτη, έρχεται σε μια περίοδο «δύσκολη» με τα όσα συμβαίνουν εντός του συνδυασμού της πλειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου και μετά τα όσα έχουν προκύψει, τόσο με τις αρμοδιότητες των Αντιπεριφερειαρχών που «πάνε κι έρχονται», όσο και με την τελευταία «επίθεση» Τατούλη στον γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τάσο Αποστολόπουλο και στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. Όπως είναι φυσικό και λογικό, μετά τα τελευταία γεγονότα, οι δημοσιογράφοι αναμένεται να θέσουν ερωτήματα μετά το τέλος της συνάντησης στον κ. Μπεγλίτη, αναφορικά με τις σχέσεις Τατούλη – ΠΑΣΟΚ, τις αρμοδιότητες και γενικότερα το «περίεργο» κλίμα που επικρατεί στις τάξεις της πλειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου…
READ MORE - Τι να κρύβει άραγε η επίσημη επίσκεψη Μπεγλίτη το Σάββατο στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας;

Επίθεση αλλοδαπών με μαχαίρια κατά ομοεθνή τους

Χθες το πρωί σε κατοικία στην περιοχή της παραλίας Καλάμια στην Κόρινθο, σημειώθηκε επίθεση δύο ατόμων Ασιατικής καταγωγής με μαχαίρια σε ομοεθνή τους στο σπίτι όπου διέμενε. Η επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων της ομάδας ΔΙΑΣ του Αστυνομικού Τμήματος Κορίνθου ήταν άμεση και οι δύο δράστες συνελήφθησαν αφού είχαν καταφέρει χτυπήματα στα χέρια και στα πόδια του θύματος. Τα αίτια της επίθεσης παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστα. Τις λεπτομέρειες για το περιστατικό που πλέον ερευνά το τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου έδωσε μέσα από δηλώσεις του ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Κορίνθου κ. Χαράλαμπος Οικονομόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικά και σε άλλα περιστατικά που απασχόλησαν την Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας το τελευταίο διάστημα. Κατά τη σύλληψη των δραστών βρέθηκαν πάνω τους τα μαχαίρια, ενώ πιθανολογείται ότι σκοπός της πράξης τους ήταν η ληστεία ή οι προσωπικές - οικονομικές διαφορές.
READ MORE - Επίθεση αλλοδαπών με μαχαίρια κατά ομοεθνή τους

Την παρέμβαση Ραγκούση για τις τριβές στην Περιφέρεια ζήτησε ο Α. Μανωλάκης

Το γεγονός ότι ο Πέτρος Τατούλης είναι ο μόνος περιφέρειαρχης στην Ελλάδα που δεν έχει εκχωρήσει το δικαίωμα υπογραφής στους Αντιπεριφερειάρχες της Πελοποννήσου σχολίασε σε δηλώσεις του ο Βουλευτής Κορινθίας με το ΠΑΣΟΚ κ. Άγγελος Μανωλάκης. Εκτιμώντας ότι είναι ένα θέμα που θα ταλανίσει τις Περιφερειακές Ενότητες της Κορινθίας για καιρό, ο κ. Μανωλάκης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είναι ένα θέμα που με στενοχωρεί και έχω κάνει νύξεις γι’ αυτό συχνά. Η μη εκχώρηση αρμοδιοτήτων στους Αντιπεριφερειάρχες δεν αναβαθμίζει τον Καλλικράτη και υποβιβάζει τους εκλεγμένους Αντιπεριφερειάρχες. Γιατί οι αντιπεριφερειάρχες είναι εκλεγμένοι». Ο ίδιος τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ στήριξε και ανέδειξε Περιφερειάρχες και Αντιπεριφερειάρχες και εξέφρασε την ελπίδα του σύντομα να βρεθεί λύση για το καλό της Κορινθίας και της Πελοποννήσου. Ο Βουλευτής Κορινθίας δήλωσε πως θα φέρει το θέμα των αρμοδιοτήτων των Αντιπεριφερειαρχών της Πελοποννήσου στην Βουλή μέσα από ερώτηση του, ωστόσο τόνισε ότι παρά το γεγονός ότι είναι διατεθειμένος να συμβάλλει στην πρόοδο του τόπου αποθαρρύνεται από γεγονότα σαν αυτό. Ο Βουλευτής Κορινθίας κλήθηκε να σχολιάσει και τους βαρύτατο χαρακτηρισμό του Περιφερειάρχη, προς τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Τάσο Αποστολόπουλο. Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Τατούλης σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χαρακτήρισε τον κ. Αποστολόπουλο «διορισμένο υπαλληλάκο που ταυτίζεται με συμπεριφορές που δημιουργούν σημαντικά πολιτικά θέματα». Σχολιάζοντας τον χαρακτηρισμό στο πρόσωπο του κ. Αποστολόπουλου ο Βουλευτής επεσήμανε ότι ο ίδιος είναι υπέρ της αυτοδιοίκησης όταν αυτή λειτουργεί αρμονικά. «Ζούμε σε μία επικράτεια που έχει και κυβέρνηση και βουλή και αυτοδιοίκηση», τόνισε ο κ. Μανωλάκης επισημαίνοντας ότι ο κ. Αποστολόπουλος έχει απαντήσει ήδη στους χαρακτηρισμούς. Ωστόσο σύμφωνα με τις δηλώσεις του Βουλευτή ο ίδιος εκτιμά ότι στο ζήτημα θα πρέπει να παρέμβει και ο Προϊστάμενος του κ. Αποστολόπουλου, ο Υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης. «Βλέπω τριβές στην Περιφέρεια Πελοποννήσου», δήλωσε ο κ. Μανωλάκης εκφράζοντας την ελπίδα του να βρεθεί λύση σε αυτές και ξεκαθαρίζοντας ότι η στάση που θα τηρήσει ο ίδιος θα είναι μεν υπέρ της αυτοδιοίκησης αλλά και υπέρ της ανάπτυξης του τόπου.
READ MORE - Την παρέμβαση Ραγκούση για τις τριβές στην Περιφέρεια ζήτησε ο Α. Μανωλάκης

΄ΜΠΡΟΣ – ΠΙΣΩ΄ ΑΠΟ ΤΑΤΟΥΛΗ για τις αρμοδιότητες της Πολιτικής Προστασίας

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου

Αναβλήθηκε τελικά η προγραμματισμένη για σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας για τις πυρκαγιές, αφού φαίνεται ότι δημιουργήθηκε (πάλι) πρόβλημα με την ανάθεση των αρμοδιοτήτων. Η αναβολή πιθανότατα έχει άμεση σχέση με την απόφαση που πήρε την Τετάρτη ο Περιφερειάρχης Π. Τατούλης, να «αφαιρέσει» την αρμοδιότητα στον τομέα αυτό από τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Γ. Δέδε και να την αναθέσει στους Αντιπεριφερειάρχες Πελοποννήσου, Κων/να Νικολάκου, Α. Πουλά και Α. Παπαφωτίου. Με βάση τη συγκεκριμένη απόφαση, στη χθεσινή σύσκεψη έπρεπε να προεδρεύσει η κα Νικολάκου ή ο κ. Παπαφωτίου και να είναι απλά παρόν ο κ. Δέδες!  Κάτι τέτοιο όμως, φαίνεται ότι δεν ήταν και σύννομο με την εγκύκλιο και τους νόμους του ΄Καλλικράτη΄  που αναφέρουν σαφώς, ότι αρμόδιος για την πολιτική προστασία είναι ο Αντιπεριφερειάρχης κάθε Περιφερειακής Ενότητας και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο κ. Δέδες.

Τι έλεγε η απόφαση Τατούλη…
Στην απόφαση του κ. Τατούλη της περασμένης Τετάρτης, αναφέρονταν τα εξής:
«ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ: Αναθέτουμε στους οριζόμενους Αντιπεριφερειάρχες Περιφέρειας Πελοποννήσου, Νικολάκου Κωνσταντίνα, Παπαφωτίου Απόστολο και Πουλά Ανδρέα τη συνεργασία, την ετοιμότητα και τον εν γένει συντονισμό δράσης των Υπηρεσιών της Πολιτικής Προστασίας και των Συντονιστικών Οργάνων της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την αντιμετώπιση επειγουσών φυσικών και άλλων καταστροφών. Η παρούσα να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως».

Υπήρξε παρέμβαση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση;

Πληροφορίες αναφέρουν, ότι ο γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τάσος Αποστολόπουλος, ενημερώθηκε άμεσα για την απόφαση Τατούλη και διαπίστωσε ότι αυτή δεν ήταν σύννομη με όσα ορίζει ο Καλλικράτης. Έτσι διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση, ότι η σχετική απόφαση ανάθεσης αρμοδιοτήτων, δεν πρόκειται να περάσει και ότι δεν θα υπογραφεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

«Βαρύ σκηνικό» στο στρατόπεδο Τατούλη…
Μετά τα όσα συνέβησαν και βλέποντας ότι η απόφαση δεν πρόκειται να «προχωρήσει», ο κ. Τατούλης «πήρε πίσω» την ανάθεση αρμοδιοτήτων της Πολιτικής Προστασίας από τους, Νικολάκου, Πουλά και Παπαφωτίου και όλα δείχνουν ότι η αρμοδιότητα «έκατσε» τελικά στον κ. Δέδε. Φοβερά πράγματα συμβαίνουν με το θέμα των αρμοδιοτήτων και γενικότερα ένα «βαρύ σκηνικό» καλύπτει το «τοπίο». Από τη μία η «επίθεση» σε Αποστολόπουλο και ΠΑ.ΣΟ.Κ., από την άλλη οι αρμοδιότητες που δεν είναι καινούργιο θέμα, η ακύρωση της χθεσινής σύσκεψης, η συμπληρωματική ανακοίνωση για τη διαβούλευση για τον Κορινθιακό… Όλα δείχνουν ότι υπάρχει ένα έντονο παρασκήνιο και μια υποβόσκουσα «αναταραχή» στο στρατόπεδο της πλειοψηφίας του Π. Τατούλη, που κανείς ακόμα δεν ξέρει, «πότε θα εκραγεί το καζάνι που βράζει». Οι ίδιες πληροφορίες λένε, ότι ο κ. Δέδες είναι ενοχλημένος από όλα αυτά, αλλά προς το παρόν δεν έχει κάνει καμία δήλωση, συνεχίζοντας να κρατά χαμηλούς τόνους…
READ MORE - ΄ΜΠΡΟΣ – ΠΙΣΩ΄ ΑΠΟ ΤΑΤΟΥΛΗ για τις αρμοδιότητες της Πολιτικής Προστασίας

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

-Του Ν.  Πιέρρου…

Μετά και από τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στις 4-05-2011, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ.Πέτρος Τατούλης,  ενισχύονται πλέον στη συνείδηση των πολιτών, τα χαρακτηριστικά της υπεροψίας, αλλά και της αλαζονείας που τον διακατέχει, όσον αφορά τις μορφές διοίκησης, αλλά και τις προθέσεις του να συμβάλει στην απρόσκοπτη κι εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών της Περιφέρειας. Οι πολίτες της Περιφέρειας Πελοποννήσου μπροστά σε αυτήν την αλαζονική συμπεριφορά του κ.Τατούλη ότι «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είμαι εγώ» και ότι
«αποτελεί πρότυπο για τις άλλες Περιφέρειες» συνειδητοποιούν  ότι δεν μπορούν πλέον να προσδοκούν καμία βελτίωση στον τρόπο διοίκησης γι’ αυτό κι επιβάλλεται να πάρουν στα χέρια τους αυτήν την πολύ σοβαρή υπόθεση της σημαντικότερης διοικητικής μεταρρύθμισης  που έγινε στη χώρα μας, του Καλλικράτη. Η συνέπεια του συγκεντρωτισμού και του αυταρχισμού που επιδεικνύει ο κ.Τατούλης, είναι η διαμόρφωση ενός κινήματος πολιτών που είναι σε εξέλιξη, με αίτημα την άμεση εκχώρηση  των αρμοδιοτήτων στους Αντιπεριφερειάρχες όπως προβλέπεται από το άρθρο 160 του Καλλικράτη. Τέσσερις μήνες μετά την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του ο κ.Τατούλης, συνεχίζει να αρνείται επίμονα την εκχώρηση των σχετικών αρμοδιοτήτων σε Αντιπεριφερειάρχες και Διευθυντές των υπηρεσιών της Περιφέρειας, γεγονός που αντιτίθεται στο Νομικό πλαίσιο του Καλλικράτη. Αυτό με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει το θεσμό σε μαρασμό και απαξίωση. Ήρθε λοιπόν η στιγμή ο κάθε θεσμικός παράγοντας, αλλά και ο κάθε πολίτης να αναλάβει τις ευθύνες του και να πράξει κατά συνείδηση.
READ MORE - ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Κ. Κόλλιας: Με υπόγειες και μυστικές διαπραγματεύσεις οδήγησαν τη χώρα στο ΔΝΤ

Με αφορμή την αποκάλυψη αποσπάσματος συνέντευξης του Διευθύνοντα Συμβούλου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν, ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις: «Οι προσπάθειες της Κυβέρνησης να κρατήσει κρυφές τις υπόγειες διαδρομές που ο ίδιος ο ηγέτης του ΠΑΣΟΚ μεθόδευε επί μήνες, προκειμένου η χώρα να γίνει υποχείριο των δανειστών της, αποκαλύφθηκαν με αδιάψευστες αποδείξεις από τις δηλώσεις του Ντομινίκ Στρος Καν σε γαλλικό κανάλι. Ο κ. Καν μίλησε ξεκάθαρα για υπόγεια προετοιμασία μηνών, προκειμένου να τεθεί η Ελλάδα στο μηχανισμό στήριξης του ΔΝΤ.  Έπειτα από τις νέες αποκαλύψεις, οι  προεκλογικοί αφορισμοί ότι «λεφτά υπάρχουν» και οι διαβεβαιώσεις του ίδιου του Πρωθυπουργού ότι δεν υπάρχει περίπτωση προσφυγής στο ΔΝΤ, διαψεύδονται οριστικά. Υπενθυμίζω ότι προεκλογικά, ο κ. Παπανδρέου έλεγε ότι οι πρακτικές του ΔΝΤ «κόβουν το μέλλον τις χώρας» και την καταδικάζουν «στην υπανάπτυξη σε μόνιμη βάση». Τώρα αποκαλύπτεται ότι υπήρχε οργανωμένο σχέδιο υπαγωγής της χώρας στο μηχανισμό στήριξης του ΔΝΤ. Τώρα εξηγούνται όλες οι μεθοδεύσεις, που ξεκίνησαν προεκλογικά και ολοκληρώθηκαν ακριβώς πριν από ένα χρόνο, με την υπογραφή του πρώτου Μνημονίου. Όλοι θυμόμαστε τις δηλώσεις περί «Τιτανικού», χρεοκοπίας, την απειλή της στάσης πληρωμών. Όλοι θυμόμαστε ότι, έπειτα από αυτό, τα spread εκτινάχθηκαν από τις 125 μονάδες μέχρι και πάνω από 1000, καθιστώντας τον δανεισμό ακριβότερο για την Ελλάδα απ’ ότι για χώρες του Τρίτου Κόσμου. Αυτή η διαδρομή οδήγησε τον ελληνικό λαό σε αιματηρές θυσίες και πρωτοφανείς
υπαναχωρήσεις από κεκτημένα, την πραγματική οικονομία σε τέλμα, τη χώρα σε οικονομική υποδούλωση. Τα προβλήματα όχι μόνο δεν λύθηκαν, αλλά πήραν παράταση δεκαετιών, με το χρέος, την ανεργία και την ύφεση σε ανεξέλεγκτη τροχιά. Αποκαλύφθηκε ότι οι αυτόκλητοι σωτήρες ουδέποτε είχαν σκοπό να σώσουν τη χώρα και τώρα οφείλουν να αναλογιστούν και να ομολογήσουν τις ευθύνες τους».
READ MORE - Κ. Κόλλιας: Με υπόγειες και μυστικές διαπραγματεύσεις οδήγησαν τη χώρα στο ΔΝΤ

Πιάστηκε 30χρονος με ένταλμα σύλληψης για κλοπές

Στις 14:00 η ώρα της 05-05-2011 στο Βραχάτι Κορινθίας, συνελήφθη από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου ένας άνδρας ημεδαπός ΡΟΜ ηλικίας 30 ετών, βάσει εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του από την κ. Ανακρίτρια Κορίνθου για διάπραξη δύο κλοπών.  Στις 20-04-2011 εισήλθε σε κατοικία στο Βέλο Κορινθίας την ώρα που η ιδιοκτήτρια απουσίαζε και αφαίρεσε διάφορα χρυσά κοσμήματα και χρηματικό ποσό, ενώ την 24-04-2011 μαζί με άγνωστο συνεργό του εισήλθε σε κατάστημα ψιλικών στο Βοχαικό Κορινθίας και απασχολώντας τον ιδιοκτήτη
αφαίρεσε από την ταμειακή μηχανή χρηματικό ποσό. Δράστης αναγνωρίστηκε με απόλυτη βεβαιότητα από τον παθόντα ιδιοκτήτη του καταστήματος ψιλικών. Το όχημα με το οποίο οι δράστες διέφυγαν από το εν λόγω κατάστημα είναι το ίδιο με το οποίο μετέβηκαν και στην οικία της παθούσας στο Βέλο. Ανωτέρω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκε ενώ ο συλληφθείς με το σε βάρος του ένταλμα θα οδηγηθεί αρμοδίως. 

        Συνελήφθη 19χρονος που προσπάθησε να κλέψει βενζινάδικο

Στις 19:45΄ώρα της 05-05-2011 στις Κεχριές Κορινθίας, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου ένας άνδρας ημεδαπός ΡΟΜ ηλικίας 19 ετών ο οποίος λίγη ώρα νωρίτερα αποπειράθηκε να διαπράξει κλοπή σε πρατήριο υγρών καυσίμων. Ο δράστης έγινε αντιληπτός από την ιδιοκτήτρια την ώρα που προσπαθούσε να παραβιάσει την ταμειακή μηχανή και τράπηκε σε φυγή με μοτοποδήλατο το οποίο όπως προέκυψε είχε αφαιρέσει κατά το χρονικό διάστημα από 02-05 έως 04-05-2011.  Συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί
αρμοδίως.
                        
Βρέθηκε και πιάστηκε ο 40χρονος για τη ληστεία σε σπίτι στο Κιάτο
Την 05-05-2011 εξιχνιάστηκε από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου ληστεία που έλαβε χώρα την 23-12-2010 στο Κιάτο Κορινθίας από  δύο δράστες οι οποίοι με την απειλή όπλου αφαίρεσαν από  παθόντα μεγάλο χρηματικό ποσό.  Ο ένας εκ των δύο δραστών αναγνωρίστηκε με απόλυτη βεβαιότητα από αυτόπτη μάρτυρα και πρόκειται για άνδρα ημεδαπό ΡΟΜ ηλικίας 40 ετών.  Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία.
READ MORE - Πιάστηκε 30χρονος με ένταλμα σύλληψης για κλοπές

Νέο Δ.Σ. στο Εργατικό Κέντρο Λουτρακίου

Μετά την παραίτηση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Λουτρακίου, Γιώργου Παύλου, τα μέλη προέβησαν σε ψηφοφορία για τη συγκρότηση εκ νέου σε σώμα των μελών του οργάνου. Μετά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν η σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Λουτρακίου, έχει ως ακολούθως: Πρόεδρος, Γιώργος Τσούμπας από την Pepsi, αντιπρόεδρος, Γιώργος Πίστας από την CHCL, γραμματέας, Γιάννης Γκίκας από την CHCL, ταμίας, Αρσένης Τάσος από την CHCL, εκτελεστικός γραμματέας, Γιώργος Λυμπιτάκης
από την CHCL και μέλη οι Γιώργος Παύλου, Αντώνης Σταυρογιαννόπουλος, Κατερίνα Ρουμελίωτη από την CHCL και Μαρίτσα Μελέτη από την Club Poseidon.
READ MORE - Νέο Δ.Σ. στο Εργατικό Κέντρο Λουτρακίου

Παρεμβάσεις Τατούλη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την προώθηση θεμάτων του Αγροτικό Τομέα

Την προώθηση σημαντικών θεμάτων που αφορούν τον Αγροτικό τομέα στη Περιφέρεια Πελοποννήσου πέτυχε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης  που την Πέμπτη 5 Μαΐου συναντήθηκε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης  κ. Κώστα Σκανδαλίδη και τον Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου κ. Γιώργο Κανελλόπουλο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα και διαπιστώθηκε η άριστη συνεργασία και η κοινή στόχευση των δύο αδρών. Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σημείωσε χαρακτηριστικά  ότι αίσθηση του είναι πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου "κινείται με πολύ γρήγορους ρυθμούς" σε ότι αφόρα τα θέματα αρμοδιότητας του και πως το Υπουργείο "θα είναι αρωγός σε αυτή τη προσπάθεια".

Να ολοκληρώσει πρώτη η Πελοπόννησος το πρόγραμμα "Καλάθι προϊόντων της Πελοποννήσου"

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στην συνάντηση ζήτησε από τον Υπουργό Ανάπτυξης να μεριμνήσει για την άμεση ολοκλήρωση του επιχειρησιακού προγράμματος "Καλάθι προϊόντων της Πελοποννήσου" με στόχο η Περιφέρεια Πελοποννήσου να ολοκληρώσει πρώτη από όλες τις Περιφέρειες το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Η γεωργική γη με ευθύνη της περιφέρειας στους αγρότες της Πελοποννήσου

Ταύτιση απόψεων σημειώθηκε στην συνάντηση μεταξύ του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης σε ότι αφόρα την καταγραφή γεωργικής γης που ανήκει στο υπουργείο, και το σχεδιασμό παραχώρησης της στους παραγωγούς με ευθύνη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και  εποπτεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
READ MORE - Παρεμβάσεις Τατούλη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την προώθηση θεμάτων του Αγροτικό Τομέα

Δεύτερο (διορθωμένο) κείμενο για τη διαβούλευση για τον Κορινθιακό

-Η ευθύνη της διαβούλευσης (τώρα) ανατέθηκε στον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Γ. Δέδε, και τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Α. Παπαφωτίου…

Ενώ την Πέμπτη λάβαμε σχετικό δελτίο τύπου για τη διαβούλευση αναφορά με την προστασία και αξιοποίηση του Κορινθιακού Κόλπου, που ανέφερε ότι την ευθύνη για τη σύνταξη του κειμένου έχει ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Α. Παπαφωτίου, χθες ήρθε άλλο κείμενο ως ορθή επανάληψη, που πρόσθετε, ότι η ευθύνη της διαβούλευσης ανατέθηκε στον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Γ. Δέδε και  στον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Α. Παπαφωτίου. Δύο τινά συμβαίνουν: Ή «ξέχασαν» τον κ. Δέδε στο πρώτο κείμενο, ή κατάλαβαν το λάθος τους και πήραν πίσω το πρώτο, ανακοινώνοντας τον κ. Δέδε ως υπεύθυνο της διαβούλευσης. Στο δεύτερο δελτίο τύπου αναφέρονται τα εξής: «Στο πλαίσιο της άμεσης εφαρμογής του Σχεδίου Δράσης για τους επόμενους μήνες στο οποίο αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στην συνέντευξη τύπου της Τετάρτης 4 Μαΐου 2011, αλλά και της δέσμευσης του για συνεχή επικοινωνία και εμβάθυνση της συμμετοχικότητας των πολιτών στους θεσμούς και στα κέντρα λήψης αποφάσεων, αναρτήθηκε σε δημόσια διαβούλευση στον ιστότοπο της Περιφέρειας Πελοποννήσου http://ppel.gov.gr/category/diavoulefsi το Προκαταρτικό Κείμενο για τη προστασία και αξιοποίηση του Κορινθιακού Κόλπου. Η ευθύνη της διαβούλευσης ανατέθηκε στον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Γιώργο Δέδε, και τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη κ. Απόστολο Παπαφωτίου».
READ MORE - Δεύτερο (διορθωμένο) κείμενο για τη διαβούλευση για τον Κορινθιακό

Θεία Λειτουργία για τους υποψήφιους των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Ανακοινώνεται ότι, όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, θα τελέσει νυχτερινή Θεία Λειτουργία γιά τους υποψήφιους Μαθητές των Πανελλαδικὼν Εξετάσεων στον Καθεδρικὸ Ιερό Ναὸ του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου τὴν Δευτέρα 9η Μαΐου 2011 και ώρα 21.00’. Στην Θεία Λειτουργία θα συμμετέχουν οι Ιερείς των πόλεων Κορίνθου, Λουτρακίου, Ισθμίας, Καλαμακίου, Αρχαίας Κορίνθου καὶ Λεχαίου. Παρακαλούνται οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων και οι γονείς τους, καθώς και ο πιστός Λαός, όπως προσέλθουν να συμπροσευχηθούμε για την ενίσχυση, τον φωτισμό και την επιτυχία των παιδιών μας.
READ MORE - Θεία Λειτουργία για τους υποψήφιους των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Το πρόγραμμα ΄΄Βοήθεια στο σπίτι΄΄ θα λειτουργήσει εκ νέου στο Δήμο Βέλου-Βόχας

Το πρόγραμμα ΄΄Βοήθεια στο σπίτι΄΄ θα λειτουργήσει εκ νέου στο Δήμο Βέλου-Βόχας στο πλαίσιο της δράσης ΄΄Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής μέσω παροχής κατ’ οίκον υπηρεσιών φροντίδας σε εξαρτώμενα μέλη των οικογενειών ανέργων και αναγνωρισμένα επαπειλουμένων με ανεργία εργαζομένων που ωφελούνται από ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης ΄΄ και θα δέχεται Αιτήσεις Ένταξης από ωφελούμενους που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην πράξη για την παροχή υπηρεσιών κατ’ οίκον σε άτομα του συγγενικού τους περιβάλλοντος. Η Αίτηση συμμετοχής-Δήλωση διατίθεται σε έντυπη μορφή, σε εργάσιμες μέρες και ώρες από 7.30 π.μ. έως 14.30 μ.μ. από το Δημαρχείο, το ΚΕΠ και τα γραφεία των Μονάδων στο Βέλο και στο Ζευγολατιό. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις  μέχρι και την 20η Μαϊου 2011 και ώρα 14.30 μ.μ. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 27423 60320 Υπεύθυνη Κοινωνική Λειτουργός κα. Κωνσταντινοπούλου Μαρία για τη Μονάδα ΄΄Βοήθεια στο σπίτι της Δημοτικής Ενότητας Βέλου΄΄ και 27410 55621 ή 6974836623 Υπεύθυνη Κοινωνική Λειτουργός κα. Λιάκη Κωνσταντίνα για τη Μονάδα ΄΄Βοήθεια στο σπίτι της Δημοτικής Ενότητας Βόχας΄΄
READ MORE - Το πρόγραμμα ΄΄Βοήθεια στο σπίτι΄΄ θα λειτουργήσει εκ νέου στο Δήμο Βέλου-Βόχας

Ανακοίνωση του Δικτύου καθηγητών Α΄ ΕΛΜΕ Κορινθίας για τις εκλογές της ΟΛΜΕ

Η πενταετής δράση και η παρουσία του Δικτύου Καθηγητών Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Κορινθίας έχει αποδείξει ότι δεν είναι μια θνησιγενής κίνηση διαμαρτυρίας απέναντι στον κατεστημένο συνδικαλισμό αλλά ένα άλλο μοντέλο συνδικαλισμού που αναδεικνύει την ανάγκη μεγαλύτερης αυτονομίας των συνδικάτων. Αντιταχθήκαμε από την αρχή τόσο στην ιδιώτευση  και τις ατομικές λύσεις όσο και στον συντεχνιακό και πελατειακό συνδικαλισμό ο οποίος, όχι μόνο αδυνατεί να αντιμετωπίσει την επίθεση που δεχόμαστε, όχι μόνο αποτελεί μία από τις αιτίες της κρίσης του πολιτικού και κοινωνικού συστήματος αλλά προδίδει και την ίδια την ιστορία του κλάδου μας.  Μέσα σε αυτό το  πλαίσιο η εξασφάλιση των προϋποθέσεων για τη λειτουργία θεσμών, όπως η Ενισχυτική Διδασκαλία  και η  Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη που καταργούνται,  ο αγώνας ενάντια στις αναιτιολόγητες παιδαγωγικά συγχωνεύσεις - καταργήσεις κ.λ.π. στηρίζουν σαφώς  τις πιο αδύνατες κοινωνικά τάξεις, γεγονός που καθιστά εφικτό  το χτίσιμο μιας κοινωνικής συμμαχίας κατά κύριο λόγο με τους γονείς. Μια συμμαχία που σε τελική
ανάλυση  υπηρετεί τον μείζονα στόχο του κλάδου μας για αύξηση των δαπανών για την Παιδεία στο 5% του Α.Ε.Π. (15% του προϋπολογισμού). Όμως πρώτα πρέπει να συμμαχήσουμε μεταξύ μας. Γι’ αυτό:  Απευθυνόμαστε στους συναδέλφους που είναι πρωτοπόροι όχι μόνο στους συνδικαλιστικούς αγώνες  αλλά και στον καθημερινό αγώνα της διδασκαλίας μέσα στην τάξη.  Τους καλούμε να ενημερωθούν για τις απόψεις και τις προτάσεις μας τις οποίες θα καταθέσουμε στο 15ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ.

ΔΙΚΤΥΟ  ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ  Α΄ ΕΛΜΕ  ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 15ο  ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

•    ΔΟΓΚΟΓΙΑΝΝΗ  ΜΑΡΙΑ     
•    ΗΛΙΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ  
•    ΘΗΒΑΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
•    ΚΟΥΣΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
•    ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 
•    ΣΒΕΡΚΟΥΝΟΣ ΣΠΥΡΟΣ 
•    ΤΣΙΟΠΕΛΑ ΔΗΜΗΤΡΑ 
•    ΧΑΡΜΠΙΛΑΣ ΑΡΙΣΤΟΚΛΗΣ 
•    ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 
•    ΨΑΡΑΥΤΗ ΑΣΗΜΙΝΑ 
Οι σημαντικότερες παρεμβάσεις μας βρίσκονται καταχωρημένες στο  blog μας :
                             diktyokor.blogspot.com
READ MORE - Ανακοίνωση του Δικτύου καθηγητών Α΄ ΕΛΜΕ Κορινθίας για τις εκλογές της ΟΛΜΕ

ΦΤΕΡΟ ΣΤΟΝ ΑΝΕΜΟ Η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑΤΙ ΚΡΥΦΤΗΚΕ ΑΡΑΓΕ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ;

-Του υπ. Βουλευτή Κορινθίας της Ν.Δ. Στέλιου Μάρκελλου…

Σημερινός Πρωθυπουργός της Ελλάδος : Τα δύο πρόσωπα του Κάιν. Λεφτά υπάρχουν έλεγε. Δεν υπάρχει περίπτωση να προσφύγουμε στο ΔΝΤ τόνιζε. Και την ίδια ώρα, με το άλλο, με το σκοτεινό του πρόσωπο, διαπραγματευόταν μυστικά και υπόγεια την υπαγωγή της χώρας μας στο ΔΝΤ ! Ενέτασσε την ελλάδα στο Ταμείο μετά από πολύμηνες μυστικές και υπόγειες διαπραγματεύσεις ! Άρα, ο κ.Πρωθυπουργός είχε εικόνα καθαρότατη για τα δημόσια οικονομικά μας, μήνες πριν αναλάβει την διακυβέρνηση του τόπου. Το ΔΝΤ δε, ήταν η πρώτη και η μόνη επιλογή του μήνες πριν αναλάβει την εξουσία ! Γιατί άραγε φούσκωσε το έλλειμμα του ’09 ; Γιατί απαξίωσε την οικονομία με δηλώσεις διεφθαρμένης χώρας-Τιτανικού ; Γιατί κρύφτηκε η αρετή της αλήθειας ; Γιατί περιφρονήθηκαν τόσο άγαρμπα τα γιατί και τα πρέπει της πατρίδας μας; Κακά τα ψέμματα. Το κράτος δεν ευημερεί για πολύ, αν ενδιαφέρεται μόνο για τους ευημερούντες. Και η Ελλάδα μας δεν θα ζεί για πολύ, αν δεν κάνει επανεκκίνηση σε υγεία, παιδεία, οικονομία, δημόσια διοίκηση.
READ MORE - ΦΤΕΡΟ ΣΤΟΝ ΑΝΕΜΟ Η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑΤΙ ΚΡΥΦΤΗΚΕ ΑΡΑΓΕ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ;

Ενημέρωση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για τις εκδηλώσεις του Πνευματικού Κέντρου Κορινθίων

Kαλούμε το κοινό, τους συλλόγους και τους φορείς που επιθυμούν να ενημερώνονται με  e-mail, για τις δράσεις και τις εκδηλώσεις του Πνευματικού – Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Κορινθίων να μας αποστείλουν την ηλεκτρονική τους διεύθυνση στο: korculgr@otenet.gr
READ MORE - Ενημέρωση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για τις εκδηλώσεις του Πνευματικού Κέντρου Κορινθίων

2ο χαριστικό παζάρι το Σάββατο στην Κόρινθο

Η πρωτοβουλία πολιτών «Στην Κόρινθο με ποδήλατο» σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στο 2o Χαριστικό Παζάρι! Είναι ένα παζάρι από όλους μας για όλους μας, ένα πάρε– δώσε χωρίς χρήματα, μια συνάντηση ανταλλαγής και αλληλεγγύης…. και παράλληλα μια πράξη αγάπης προς τον πλανήτη μας! Τι μπορούμε να φέρουμε? Οτιδήποτε εκτός από ογκώδη έπιπλα, αρκεί να είναι σε καλή κατάσταση! Αντικείμενα που θα χαρίζαμε σε έναν φίλο μας. Ρούχα, βιβλία, cd, παιχνίδια, διακοσμητικά ή άλλα αντικείμενα. ΠΡΟΣΟΧΗ τα ρούχα πρέπει να είναι πλυμένα και σιδερωμένα!  Το Χαριστικό παζάρι θα γίνει το Σάββατο 7 Μαΐου,  στο αίθριο της Δημοτικής Αγοράς (Κύπρου & Περιάνδρου) από τις 12πμ ως τις 4μμ. Η συλλογή των αντικειμένων θα γίνεται επί τόπου από τις 11πμ και καθ’ όλη τη διάρκεια του παζαριού ή τις προηγούμενες μέρες μετά από επικοινωνία με κάποιο μέλος της ομάδας στα τηλέφωνα Βάννα 6974941108, Σταύρος 6978555322, Μαρία 6946689885.  (Αν χρειάζεστε βοήθεια στη μεταφορά μη διστάσετε να επικοινωνήσετε στα παραπάνω τηλέφωνα) Θα έχει και εκπλήξεις…!
READ MORE - 2ο χαριστικό παζάρι το Σάββατο στην Κόρινθο

Η Νατάσα Ράγιου σε Εκδήλωση στο Λουτράκι για την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας

Το Τμήμα Γυναικών της ΝΟ.Δ.Ε Νέας Δημοκρατίας Κορινθίας συνδιοργανώνει με  την Ο.Ν.ΝΕ.Δ Κορινθίας την Κυριακή 8 Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας, στις 12.00 μ.μ στο Πνευματικό Κέντρο Λουτρακίου, ημερίδα με θέμα: Μητρότητα και Απασχόληση στη σκιά του Μνημονίου: Δικαιώματα, Ευκαιρίες και Πολιτικές.  Θεματικές ενότητες και ομιλητές : • Πολιτικές Απασχόλησης: από τη σκοπιά της Διακυβέρνησης Ράγιου Νατάσα,  πρ.Βουλευτής Αχαΐας - Αναπ. Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων Ν.Δ • Εργασιακά και Ασφαλιστικά Δικαιώματα της Μητέρας Κοντός Τάκης, πρ.Γεν.Γραμματέας Υπουργείου Εργασίας - Γραμματέας Τομέα Εργασίας Ν.Δ • Γυναικεία Επιχειρηματικότητα και Προγράμματα Επιμόρφωσης Πρωτόπαππα Φανή, Εκπρόσωπος Επιμελητηρίου Κορινθίας.
READ MORE - Η Νατάσα Ράγιου σε Εκδήλωση στο Λουτράκι για την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Βοήθεια στο Σπίτι στους Αγίους Θεοδώρους

Η Δημοτική Ενότητα Αγίων Θεοδώρων του Δήμου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων  έχοντας  ως πρώτη προτεραιότητα την στήριξη των ευπαθών ομάδων της πόλης μας υλοποιεί το πρόγραμμα <<Βοήθεια στο Σπίτι>> για παροχή  υπηρεσιών φροντίδας κατ’ οίκον σε ηλικιωμένους άνω των 65 ετών και Α.Μ.Ε.Α., σε συνδυασμό με ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης του ΟΑΕΔ για ανέργους- συγγενείς των ηλικιωμένων και των Α.Μ.Ε.Α. με κάρτα ανεργίας ή ανέργους που λαμβάνουν τακτικό ταμείο ανεργίας.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι άνεργοι πρέπει να προσκομίσουν :
α) Επικυρωμένο αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου
β) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
γ) Επικυρωμένο αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος για το
οικονομικό έτος 2010
δ) Επικυρωμένο αντίγραφο κάρτας ανεργίας του ΟΑΕΔ ή βεβαίωση σε περίπτωση που λαμβάνουν τακτικό επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ

Οι  επαπειλούμενοι εργαζόμενοι πρέπει να προσκομίσουν :
α) Επικυρωμένο αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου
β) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
γ) Επικυρωμένο αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος για το
οικονομικό έτος 2010
δ) Αντίγραφο της εγκριτικής απόφασης υπαγωγής και
Υπεύθυνη δήλωση του εργοδότη για τη συνέχιση του προγράμματος
     της επιχείρησης.
Οι ηλικιωμένοι  πρέπει να προσκομίσουν :

α) Επικυρωμένο αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου
β) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
γ) Επικυρωμένο αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος για το
οικονομικό έτος 2010

Τα άτομα με ειδικές ανάγκες πρέπει να προσκομίσουν :

α) Επικυρωμένο αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου
β) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
γ) Επικυρωμένο αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος για το
οικονομικό έτος 2010
δ)Βεβαίωση Υγειονομικής Επιτροπής που να αναγράφεται το ποσοστό αναπηρίας Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν με τη Δομή «Βοήθεια στο Σπίτι» για την υποβολή αιτήσεων: Τηλ: 2741060005  Υπεύθυνος: Καρώνης Παναγιώτης
ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΕΣ ΕΩΣ ΚΑΙ  15 ΜΑΪΟΥ  2011
READ MORE - ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Βοήθεια στο Σπίτι στους Αγίους Θεοδώρους

Με πραξικοπηματικό τρόπο πήγαν να αποκλείσουν τους κατοίκους του Σπαθοβουνίου

Σε ανακοίνωσή της η Ν.Ε. Κορινθίας του ΣΥΝ αναφέρει τα εξής: «Την Πέμπτη 5 Μαΐου, γίναμε μάρτυρες μιας ακόμη απροκάλυπτης επίθεσης της εταιρείας ΜΟΡΕΑΣ (που εκμεταλλεύεται την εθνική οδό Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας) ενάντια στους πολίτες της Κορινθίας. Με πραξικοπηματικό τρόπο και ενώ υποτίθεται ότι συζητά την πρόταση της κυβέρνησης να μειωθούν τα διόδια επιχείρησε να αποκλείσει τους κατοίκους του πρώην δήμου Τενέας και ιδιαίτερα του Σπαθοβουνίου και του Χιλομοδίου  από την πρόσβαση που έχουν στην εθνική οδό. Η
προσπάθεια αυτή αποφεύχθηκε χάρη στην άμεση κινητοποίηση των κατοίκων της περιοχής οι οποίοι απέτρεψαν τον αποκλεισμό τους  με δυναμικό τρόπο. Η εξέλιξη αυτή αποδεικνύει ότι οι υπεύθυνοι της εταιρείας είναι ασταμάτητοι και ότι η εγκληματική σύμβαση παραχώρησης, θα πρέπει να καταγγελθεί άμεσα και να επιδιωχθεί η κατάργησή της.  Παράλληλα, με αφορμή το γεγονός αυτό γίναμε μάρτυρες της κινητοποίησης του δημάρχου Κορινθίων, κατά κύριο λόγο, αλλά και άλλων παραγόντων της πλειοψηφούσας δημοτικής αρχής και του δημάρχου Νεμέας οι οποίοι με περισσό δυναμισμό σήκωσαν (!) τις μπάρες των διοδίων και διαμαρτυρήθηκαν προς τους υπεύθυνους για την εξέλιξη αυτή. Ως  νομαρχιακή επιτροπή του Συνασπισμού, αλλά και ως πολίτες που έχουμε κατά επανάληψη κινητοποιηθεί κατά των συμβάσεων αυτών και έχουμε «σηκώσει» τις μπάρες, δεν μπορεί παρά να χαιρετίσουμε τη συμμετοχή των δημοτικών μας αρχών στο κίνημά μας (που δικαιώνει όσα εδώ και καιρό διεκδικούμε) και –παρά την χαρακτηριστική τους καθυστέρηση- να τους καλέσουμε να συμμετέχουν πλέον ενεργά στις περαιτέρω κινητοποιήσεις για το συγκεκριμένο θέμα».
READ MORE - Με πραξικοπηματικό τρόπο πήγαν να αποκλείσουν τους κατοίκους του Σπαθοβουνίου

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΦΟΝΙΣΣΑΣ...

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, η Τοπική Κοινότητα Ρεθίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ρεθίου ‘’ Ο Άγιος Χαράλαμπος’’ και ο σύλλογος Προστασίας του Δάσους ‘’Κυλλήνιος Άδωνις’’ σας προσκαλούν στον καθαρισμό του ποταμού "Φόνισσα" την Κυριακή 08/05/11 και ώρα 8:30 π.μ. Σημείο συνάντησης η πλατεία του χωριού. Η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας.
READ MORE - ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΦΟΝΙΣΣΑΣ...

ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟ "ΒΑΤΟΠΕΔΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ"?

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Αλήθεια, με το θέμα με το "Βατοπέδι στην Κορινθία" που είχε βγάλει τον περασμένο Νοέμβριο ο "Κόσμος του Επενδυτή", τι γίνεται; Σύμφωνα με το τότε δημοσίευμα της εφημερίδας, «Η υπόθεση αφορά υπερτιμολόγηση εκτάσεων που απαλλοτριώθηκαν για την κατασκευή της γραμμής του προαστιακού στην Κόρινθο και η έρευνα αφορά όλη την «αλυσίδα» των εμπλεκομένων στη λήψη των σχετικών αποφάσεων”. Στο θέμα εμπλέκονται γνωστοί Κορίνθιοι δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μεσίτες και φυσικά οικοπεδούχοι. Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ μια ολόκληρη αλυσίδα εμπλεκομένων στην λήψη των σχετικών αποφάσεων ,όπως η αρμόδια υπηρεσία αξιολόγησης της ΔΟΥ, οι δικηγόροι που συνέταξαν τα συγκεκριμένα συμβόλαια και βεβαίως οι συμβολαιογράφοι. Με την ολοκλήρωση της έρευνας ,θεωρείται βέβαιο πως θα επιληφθεί ο εισαγγελέας, καθώς αρμόδια στελέχη του υπουργείου οικονομικών εκτιμούν, σύμφωνα με το δημοσίευμα, πως θα στοιχειοθετηθούν και θα προσωποποιηθούν σοβαρότατες κατηγορίες για διακεκριμένες απάτες ,απιστία κατά του δημοσίου κτλ. Πιο συγκεκριμένα, στην έρευνα φέρεται να έχει διαπιστωθεί προσδιορισμός της αξίας των ακινήτων, μέχρι και 10 φορές υψηλότερα της αντικειμενικής αξίας Χαρακτηριστικό παράδειγμα ,το έργο της ανακατασκευής της σιδηροδρομικής γραμμής Κιάτο -Ροδοδάφνη .Το έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ με αρχικό προϋπολογισμό 480 εκατ. ευρώ κι έπρεπε να ολοκληρωθεί το 2012. Η αρχική δαπάνη μέχρι σήμερα έχει εκτιναχθεί στα 900 εκατ. ευρώ ,με αποτέλεσμα να έχει προβλήματα χρηματοδότησης και ολοκλήρωσης. Σημαντικός λόγος εκτίναξης της δαπάνης του έργου ,οι απαλλοτριώσεις κατά 260 ευρώ !».

Για να μην ξεχνιόμαστε δηλαδή και να μην αναρωτιόμαστε, «από πού θα βρούμε λεφτά»!!!
READ MORE - ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟ "ΒΑΤΟΠΕΔΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ"?

Δεν παραχωρώ αρμοδιότητες στους Αντιπεριφερειάρχες, επιμένει ο Τατούλης

Ένα μείζον θέμα που απασχολεί εδώ και καιρό τους Αντιπεριφερειάρχες της Πελοποννήσου είναι η σαφής εκχώρηση αρμοδιοτήτων από την πλευρά του Περιφερειάρχη Π. Τατούλη, ώστε να «τους λυθούν τα χέρια» και να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους χωρίς περιορισμούς και χωρίς να «ψάχνονται» αν το ένα ή το άλλο θέμα είναι στα όρια της δικής τους αρμοδιότητας ή όχι. Και επίσης να έχουν δικαίωμα υπογραφής και να χρειάζεται να στέλνονται έγγραφα επί εγγράφων στην Τρίπολη «προς υπογραφή» από τον ίδιο τον Περιφερειάρχη. Ο κ. Τατούλης όμως και κατά τη διάρκεια της χθεσινής του συνέντευξης επέμεινε, ότι δεν θα δώσει αρμοδιότητες στους Αντιπεριφερειάρχες και ότι θα ισχύει ό,τι λέει ο νόμος σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα. Με λίγα λόγια, ο ίδιος δεν θέλησε να «ξεκαθαρίσει το τοπίο» των αρμοδιοτήτων, κάνοντας κάποιους να πιστεύουν ότι αυτό γίνεται εσκεμμένα, ώστε να έχει αυτός ή «οι δικοί του άνθρωποι» τον πρώτο λόγο σε βασικά θέματα, που όμως άπτονται της κάθε Περιφερειακής Ενότητας ξεχωριστά. Το θέμα πάντως και οι αντιδράσεις «υποβόσκουν» και αναμένεται να έχουμε εξελίξεις και σ’ αυτό…
READ MORE - Δεν παραχωρώ αρμοδιότητες στους Αντιπεριφερειάρχες, επιμένει ο Τατούλης

Κατάληψη από κατοίκους στα διόδια Σπαθοβουνίου

Αναστάτωση επικράτησε χθες το πρωί στην περιοχή του Σπαθοβουνίου όταν κάτοικοι και φορείς έμαθαν ότι η εταιρεία των διοδίων προτίθεται να κλείσει την είσοδο και την έξοδο για το χωριό τους που βρίσκεται λίγο πριν τα ταμεία των διοδίων. Πρόκειται για έναν προσωρινό κόμβο, από τον οποίο οι κάτοικοι μπαίνουν και βγαίνουν στο χωριό, όπως είναι φυσικό, για να μην είναι αναγκασμένοι να καταβάλλουν το αντίτιμο των διοδίων. Άμεσα 100 περίπου κάτοικοι του χωριού, έφτασαν στα διόδια και άφησαν ελεύθερη τη δίοδο σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Μετά από λίγη ώρα είχαν συνάντηση με στελέχη της εταιρείας, οι οποίοι τους διαβεβαίωσαν ότι θα ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες για το πλήρες έργο του κόμβου που θα τους εξυπηρετεί, όπως και έγινε. Οι εργασίες ξεκίνησαν μετά από λίγη ώρα κιόλας κι έτσι οι κάτοικοι έφυγαν από το σημείο… Στο σημείο βρέθηκαν, ο βουλευτής Κ. Κόλλιας, οι Δήμαρχοι Κορινθίων και Νεμέας Α. Πνευματικός και Ε. Ανδριανάκος, Αντιδήμαρχοι και φορείς της ευρύτερης περιοχής για να συμπαρασταθούν στο αίτημα των κατοίκων…

Παρέμβαση του βουλευτή Κ. Κόλλια για τη λύση της κατάληψης…

Στον Κόμβο του Σπαθοβουνίου βρέθηκε από νωρίς χθες το πρωί ο Βουλευτής Κορινθίας Κ. Κόλλιας. Ο ίδιος επικοινώνησε άμεσα με την κατασκευάστρια εταιρεία, καθώς και με εκπρόσωπο του Υπουργείου Υποδομών, ο οποίος βρισκόταν στο σημείο, προκειμένου να διευθετηθεί άμεσα το πρόβλημα που δημιουργήθηκε. Η παρέμβαση του Βουλευτή υπήρξε καθοριστική, καθώς τόσο η εταιρεία, όσο και το Υπουργείο συμφώνησαν να παραμείνει ανοιχτή η προσωρινή έξοδος και διαθέσιμη στους κατοίκους μέχρι την ολοκλήρωση των έργων. Σχετικά με την παρέμβασή του
ο κ. Κόλλιας δήλωσε: «Χαίρομαι ιδιαιτέρως που μπόρεσα να συνδράμω τους κατοίκους του Σπαθοβουνίου ώστε να ικανοποιηθεί άμεσα το αίτημά τους να μην κλείσει η προσωρινή έξοδος και να τηρηθεί η δέσμευση του Υπουργείου και της Εταιρείας ότι θα διατηρηθεί η δυνατότητα πρόσβασης στην Εθνική Οδό για όσο διάστημα διαρκούν τα έργα. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τη στάση των εκπροσώπων, τόσο της Εταιρείας, όσο και του Υπουργείου, οι οποίοι έδειξαν κατανόηση και διάθεση συνεργασίας».
READ MORE - Κατάληψη από κατοίκους στα διόδια Σπαθοβουνίου

Β΄ ΕΛΜΕ: Υπήρξε εμπαιγμός για τις συγχωνεύσεις των σχολείων

Το Δ.Σ. της Β’ ΕΛΜΕ Κορινθίας καταγγέλλει ομόφωνα το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων διότι, ενώ από τις 18 Μαρτίου 2011 με το ΦΕΚ 440/18-03-11, που είδε το φως της δημοσιότητας στο διαδίκτυο την 2α-5-11, είχε πάρει την οριστική απόφαση για τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων, την κρατούσε ως επτασφράγιστο μυστικό! Η απόφαση αυτή υπεγράφη από την Υφυπουργό Παιδείας στις 14-3-11 με σκοπό να δημοσιευτεί στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Στις 14-4-11 η παραπάνω απόφαση διέρρευσε στο διαδίκτυο. Την επόμενη ημέρα 15-4-11 το υπουργείο παιδείας εξέδωσε δελτίο τύπου σχετικά με τις αναρτήσεις στο διαδίκτυο που αφορούσαν συνενώσεις, καταργήσεις, ιδρύσεις σχολικών μονάδων διευκρινίζοντας ότι: «Το τελικό σχέδιο για τις συνενώσεις, καταργήσεις, ιδρύσεις σχολικών μονάδων θα ανακοινωθεί επίσημα και αποκλειστικά από το Υπουργείο Παιδείας,  Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, όταν υπογραφεί η σχετική υπουργική απόφαση.» Η οποία όμως όπως αποδεικνύεται είχε υπογραφεί πολύ πριν και το Υπουργείο την απέκρυπτε! Όμως με τέτοιες σκόπιμες μεθοδεύσεις, εμπαιγμό και εξαπάτηση δεν οικοδομείται το «νέο» δημόσιο σχολείο. Στα πλαίσια αυτά γίνεται αντιληπτό ότι οι αποφάσεις ήταν προειλημμένες αλλά μη ανακοινώσιμες και ότι η διαβούλευση αποδείχθηκε για άλλη μια φορά ένα επικοινωνιακό τέχνασμα. Ένδειξη εξάλλου των παραπάνω είναι και η επίσκεψη του περιφερειακού δ/ντή εκπ/σης στο σχολείο των Καλλιάνων συνοδεία του δ/ντή Α’/θμιας εκπ/σης και όχι των καθ’ ύλην αρμοδίων, προϊσταμένου του γραφείου Δ.Ε. Κιάτου και του δ/ντή Δ.Ε. ν. Κορινθίας, οι οποίοι ούτε καν είχαν ενημερωθεί για αυτή την επίσκεψη. Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε στις 14-4-11 δηλ. πριν ανακοινωθεί επίσημα η κατάργηση του σχολείου και θα μπορούσε να συνδεθεί με τις φήμες ότι πρόκειται το κτίριο να χρησιμοποιηθεί για τη στέγαση 6θέσιου δημοτικού σχολείου.   •    Καλούμε το Δήμο Σικυωνίων ν’ αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες ουσίας, να αντιδράσει έντονα και να μην ανεχτεί αυτή την παράλογη απόφαση του υπουργείου, που θέτει το Δήμο στο περιθώριο. •    Καλούμε την τοπική κοινωνία, τους τοπικούς βουλευτές και τον υπουργό ν’ αντιδράσουν δυναμικά σ’ αυτή την απαράδεκτη, αντιπαιδαγωγική και αντικοινωνική απόφαση με σκοπό ν’ ανακληθεί και ν’ αντικατασταθεί με νέα που θα διατηρεί το σχολείο των Καλλιάνων. •    Καλούμε να υιοθετηθεί η έγγραφη πρόταση της Ένωσής μας (28/16-3-11), που είναι λογική, ρεαλιστική, και λαμβάνει υπόψη τις παιδαγωγικές και κοινωνικές παραμέτρους.
READ MORE - Β΄ ΕΛΜΕ: Υπήρξε εμπαιγμός για τις συγχωνεύσεις των σχολείων

Ξεκινά σε λίγο καιρό το έργο της παράκαμψης των Τρικάλων

Συνάντηση Δέδε – Κλαδούχου στα ορεινά του Ξυλοκάστρου  

Την Τετάρτη 04 Μαΐου 2011, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, κ. Γ. Δέδες και ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, κ. Α. Κλαδούχος συνοδευόμενοι από υπηρεσιακούς παράγοντες, επισκέφτηκαν τον ορεινό όγκο του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, με σκοπό την εξέταση και τη διερεύνηση έργων και παρεμβάσεων που θα περιληφθούν στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας και την επιτόπου διαπίστωση των προβλημάτων της περιοχής. Ο Αντιπεριφερειάρχης και ο Δήμαρχος επικεντρώθηκαν σε θέματα που αφορούν στη συντήρηση των
τεχνικών έργων και κυρίως στην κατάσταση που επικρατεί στο επαρχιακό οδικό δίκτυο και επισημάνθηκε η αναγκαιότητα συντήρησής του, εξαιτίας των ζημιών που έχει υποστεί κυρίως στον ορεινό όγκο του Δήμου. Ταυτόχρονα, ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε πως το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει το σημαντικό έργο της παράκαμψης των Τρικάλων, που ήδη έχει δημοπρατηθεί από την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας και θα ανακουφίσει με άμεσο και αποτελεσματικό τρόπο τη σημερινή κατάσταση των συχνών κυκλοφοριακών συμφορήσεων που παρατηρούνται
στα χωριά των Τρικάλων, ιδιαίτερα τις περιόδους της έντονης τουριστικής κίνησης. Αφού ολοκληρώθηκαν οι επισκέψεις κι εξετάστηκαν όλα τα ζητήματα, εξασφαλίστηκε τόσο από το  Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, όσο και από την πλευρά της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, η από κοινού συνεργασία των δύο φορέων, σε επίπεδο μελετών και έργων, ώστε παρά την οικονομική δυσπραγία, στοχευμένα και συνδυασμένα έργα να δώσουν τα πιο άμεσα και ουσιαστικά αποτελέσματα στην αναβάθμιση της Δυτικής Κορινθίας. Στα πλαίσια αυτά, θα συνεχιστεί η συνεργασία ώστε να διασφαλιστεί ο πιο λειτουργικός τρόπος συγκρότησης του Τεχνικού Προγράμματος της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας που θα αποτελέσει και αντικείμενο συζήτησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο της επόμενης εβδομάδας.
READ MORE - Ξεκινά σε λίγο καιρό το έργο της παράκαμψης των Τρικάλων

Μόνο με 5 υπαλλήλους ο τομέας καθαριότητας στο Λουτράκι!

Τιτάνια χαρακτήρισε την προσπάθεια τόσο του αρμόδιου αντιδήμαρχου όσο και των υπαλλήλων του τομέα καθαριότητας και πρασίνου, να κρατήσουν την πόλη του Λουτρακίου καθαρή, υποστήριξε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Λουτρακίου Αγίων Θεοδώρων κ. Κώστας Λογοθέτης. Ο κ. Λογοθέτης τόνισε ότι στον τομέα αυτό,  ο Δήμος δεν είναι απλά υποστελεχωμένος αλλά κινείται κάτω από τα όρια της υποστελέχωσης, καθώς όπως ανέφερε ο ίδιος απασχολούνται μόνο 5 εργαζόμενοι στον τομέα καθαριότητας και πρασίνου για την πόλη του Λουτρακίου. Ο κ. Λογοθέτης αναφέρθηκε στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήδη από τον Φεβρουάριο για την πρόσληψη 50 εποχικών υπαλλήλων στον τομέα αυτό η οποία βρίσκεται ακόμα σε αναμονή της σχετικής απόφασης από το Υπουργείο Εσωτερικών. Κάνοντας λόγο για ολιγωρία εκ μέρους της κυβέρνησης ο κ. Λογοθέτης τόνισε ότι δεν θα πρέπει να υπάρχουν τόσο μεγάλες καθυστερήσεις για ζητήματα που αφορούν τα ανταποδοτικά τέλη των δημοτών, ενώ δήλωσε πως με αυτήν την τακτική εκ μέρους του κεντρικού κράτους είναι αδύνατον να μπορέσει ο δήμος να παράσχει το αγαθό της καθαριότητας στους πολίτες.
READ MORE - Μόνο με 5 υπαλλήλους ο τομέας καθαριότητας στο Λουτράκι!

Ε. Ανδριανάκος: Θέλουμε να μείνει ανοικτή η ΔΟΥ της Νεμέας

Την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Νεμέας να προβεί σε απαραίτητες συνομιλίες για την εξασφάλιση της λειτουργίας της Δ.Ο.Υ. Νεμέας, εξέφρασε ο Δήμαρχος της περιοχής Ευάγγελος Ανδριανάκος, στα πλαίσια του φημολογούμενου Καλλικράτη και στις εφορίες που σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, προβλέπει την διατήρηση μίας Δ.Ο.Υ. ανά πρωτεύουσα νομού. «Έχουμε ακούσει και διαβάσει για το κλείσιμο των Δ.Ο.Υ. ωστόσο τίποτα μέχρι τώρα δεν είναι οριστικό. Πρόθεση μας σαφώς είναι να διατηρήσουμε την Δ.Ο.Υ. στην Νεμέα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδριανάκος, επισημαίνοντας ότι η στάση της δημοτικής αρχής θα επανεξεταστεί αν προκύψει ενδεχόμενο κατάργησης της υπηρεσίας. Η αντίδραση στο πιθανό κλείσιμο της Δ.Ο.Υ. Νεμέας έγκειται όπως δήλωσε ο κ. Ανδριανάκος, στο γεγονός πως η Νεμέα είναι μεγάλη περιοχή, ενώ βρίσκεται όπως τόνισε ο ίδιος, αρκετά μακριά από την Κόρινθο κάνοντας δύσκολο το έργο της εξυπηρέτησης των δημοτών της από την εκεί Δ.Ο.Υ.
READ MORE - Ε. Ανδριανάκος: Θέλουμε να μείνει ανοικτή η ΔΟΥ της Νεμέας

Ενημέρωση από κλιμάκιο της ΑΔΕΔΥ σε υπαλλήλους της πρώην Νομαρχίας

Την συζήτηση επίκαιρων θεμάτων που αφορούν αλλαγές στις σχέσεις εργασίας στο δημόσιο, όπως το ενιαίο μισθολόγιο ή οι περικοπές σε μισθούς και επιδόματα επιθυμεί να ανοίξει η ΑΔΕΔΥ με δημόσιους υπαλλήλους και στην Κορινθία. Για τον λόγο αυτό, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, κ. Ηλίας Μιχόπουλος, κλιμάκιο στελεχών της ΑΔΕΔΥ θα βρεθεί την Παρασκευή  το πρωί στις 9 στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου προκειμένου να ενημερώσει τους υπαλλήλους της Π.Ε. Κορινθίας για τα τρέχοντα εργασιακά θέματα καθώς και για την απεργιακή κινητοποίηση της 11ης Μαΐου. Με αφορμή τη σημερινή εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο, ο κ. Μιχόπουλος αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο εκτιμά πως η κυβέρνηση έχει θέσει τους δημόσιους υπαλλήλους απέναντι στην κοινωνία, ενώ τόνισε πως οι εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα δεν μπορούν να επιτρέψουν το βάρος της οικονομικής κρίσης να πέσει μόνο στους δικούς τους ώμους και σε αυτούς των συνταξιούχων που πλήττονται επίσης από τις περικοπές που επιβάλλει η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Τέλος ο κ. Μιχόπουλος αναφέρθηκε στην πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει την εκπροσώπηση των εργαζομένων στα πειθαρχικά συμβούλια από συναδέλφους τους επισημαίνοντας ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα αντισταθούν στην προοπτική αυτή, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στους δικαστικούς που θα αναλάβουν εξ΄ ολοκλήρου σύμφωνα με την Κυβέρνηση το έργο αυτό.
READ MORE - Ενημέρωση από κλιμάκιο της ΑΔΕΔΥ σε υπαλλήλους της πρώην Νομαρχίας

Έμποροι Λουτρακίου: Οι προσπάθειές μας για την πάταξη του παρεμπορίου δικαιώνονται

Η Ένωση Εμπόρων και Βιοτεχνών Λουτρακίου και ο πρόεδρός της Γ. Μαρίνης σε σχετική ανακοίνωση αναφέρουν τα εξής: «Μετά τις συντονισμένες ενέργειες, όπως εκφράστηκαν και κατά την συνέντευξη τύπου, του αρμόδιου αντιδημάρχου κου Γ. Γλυκοφρίδη, σχετικά με το παράνομο υπαίθριο εμπόριο, που αναπτύσσεται εδώ και πολλά χρόνια σε όλη την παραλιακή ζώνη της πόλης μας, θεωρούμε ότι οι προσπάθειές μας όλα αυτά τα χρόνια δικαιώνονται. Η ένωσή μας δια του προέδρου της ιδιαιτέρως, προσπερνώντας επί σειρά ετών την αδιαφορία των αρμοδίων υπηρεσιών, έχοντας εντοπίσει εγκαίρως τα αρνητικά αποτελέσματα του παράνομου εμπορίου, στο επίπεδο των πραγματικών του διαστάσεων, που αφορούν εκτός του καθαρά αθέμιτου ανταγωνισμού των νομίμων επιχειρήσεων και τις κοινωνικές αλλά και εθνικές του επιπτώσεις. Οι ενέργειες που ξεκίνησαν με εντολή της Δημοτικής αρχής, μας βρίσκουν απόλυτα σύμφωνους, αρκεί να επιδείξουν συνέχεια και συνέπεια. Η συνεργασία της Δημοτικής αστυνομίας με το αστυνομικό τμήμα Λουτρακίου αλλά και με το Λιμεναρχείο Κορίνθου, είναι η πλέον
ενδεδειγμένη μέθοδος εφαρμογής της νομιμότητας. Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι και το Αστυνομικό τμήμα και το Λιμεναρχείο κατά το παρελθόν, παρά την σοβαρή έλλειψη προσωπικού που είχαν, αλλά και που εξακολουθούν να έχουν, έκαναν τα αδύνατα δυνατά να προστρέξουν στις ενοχλήσεις μας για το παρεμπόριο, με θετικά αποτελέσματα. Ο αντιδήμαρχος κος Γ. Γλυκοφρίδης, να μας υπολογίζει πάντα δίπλα του σε ενέργειες, όπως αυτή της πάταξης του παρεμπορίου, καθώς επίσης και σε κάθε ενέργεια που αφορά θέματα δημοσίου συμφέροντος, για την
ανάπτυξη της πόλης μας».
READ MORE - Έμποροι Λουτρακίου: Οι προσπάθειές μας για την πάταξη του παρεμπορίου δικαιώνονται

Ανακοίνωση για το θάνατο του Λάκη Τσούγκου

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ‘ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ’
                
Mε βαθιά  θλίψη και ιδιαίτερη συγκίνηση η ανεξάρτητη δημοτική κίνηση ‘Με τους πολίτες μπροστά’  αποχαιρετά  σήμερα  το φίλο και υποψήφιο συνεργαζόμενο στις τελευταίες δημοτικές εκλογές με την κίνηση, Λάκη Τσούγκο. Έναν άνθρωπο που επί  πολλά χρόνια  υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση με ανιδιοτέλεια και πίστη και πρόσφερε πολλά στο Πνευματικό Πολιτιστικό κέντρο Λουτρακίου. Η καθημερινή του παρουσία στα δρώμενα του Δήμου,  αλλά και οι προτάσεις για τη βελτίωση  των υπηρεσιών του Δήμου, πάντοτε σε ένα πνεύμα καλόπιστης κριτικής,  σε ένα πνεύμα προσφοράς, τον είχαν καταξιώσει σε ένα σοβαρό και με  κύρος άνθρωπο του Δήμου μας. Έναν άνθρωπο που έχαιρε της  εκτίμησης όλων.   Εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια  στην οικογένεια και στους οικείους του.
READ MORE - Ανακοίνωση για το θάνατο του Λάκη Τσούγκου

Δήμος Κορινθίων: Σημαντικό να βρεθούμε στον τόπο διαμονής μας για την Γενική Απογραφή Πληθυσμού

Η χώρα μας,  όπως και όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχουν συμβατική υποχρέωση να διεξαγάγουν κάθε δεκαετία γενική απογραφή του πληθυσμού,  συμπεριλαμβανομένων και των μεταναστών. Ο Δήμος Κορινθίων  στηρίζει την απογραφή που θα ξεκινήσει  στις 10 Μαΐου του τρέχοντος έτους, που σκοπεύει στη συγκέντρωση στατιστικών στοιχείων  αναφορικά με τον οικοδομικό πλούτο της Χώρας, το μέγεθος, τη σύνθεση, τα δημογραφικά,  τα οικονομικά  και άλλα χαρακτηριστικά του πληθυσμού. Είναι σημαντικό να βρεθούμε όλοι στον τόπο διαμονής
μας γιατί αυτός δεν είναι μόνο ο τόπος της  μόνιμης αλλά και της εξοχικής μας κατοικίας, που μας φιλοξενεί τα σαββατοκύριακα και όλο το καλοκαίρι. Από τον αριθμό των πολιτών που θα απογραφεί στο Δήμο μας, θα εξαρτηθεί και το ύψος του ποσού από τη ΣΑΤΑ-Συλλογική Απόφαση Τοπικής Αυτοδιοίκησης-που θα λάβουμε για την επόμενη δεκαετία, δηλαδή εξασφαλίζουμε μεγαλύτερη ετήσια χρηματοδότηση για τα έργα και τις καθημερινές ανάγκες του Δήμου μας. Επειδή τα προβλήματα είναι πολλά,  ο Δήμος μας  χρειάζεται τη συμμετοχή των δημοτών
–ετεροδημοτών με σκοπό, να διεκδικήσουμε έργα που θα αλλάξουν προς το καλύτερο την ποιότητα ζωής μας, καθορίζοντας ετσι τις χρηματοδοτήσεις για τα αναπτυξιακά προγράμματα της επόμενης δεκαετίας.
READ MORE - Δήμος Κορινθίων: Σημαντικό να βρεθούμε στον τόπο διαμονής μας για την Γενική Απογραφή Πληθυσμού

Διήμερο εκδηλώσεων του Ορειβατικού Συλλόγου για τα εγκαίνια μονοπατιών στα Όνεια όρη

Σας προσκαλούμε σε ένα διήμερο εκδηλώσεων για τα εγκαίνια δικτύου μονοπατιών στα Όνεια Όρη που θα γίνει στις 14 και 15 Μαΐου 2011 στα Εξαμίλια, Κορινθίας. Τις εκδηλώσεις αυτές διοργανώνει ο σύλλογός μας στα πλαίσια της προώθησης του ορειβατικού ενδιαφέροντος και της ανάδειξης της περιοχής μας. Ο ΕΟΣ Κορίνθου αποκατέστησε μονοπάτια στα Όνεια Όρη, νότια της πόλης της Κορίνθου. Τα αρχαία αυτά μονοπάτια συνέδεαν το λιμάνι των Κεχρεών στο Σαρωνικό Κόλπο  με την Αρχαία Κόρινθο και της Μυκήνες και μας προσφέρουν σήμερα ένα δίκτυο μονοπατιών, με καταπληκτικές διαδρομές διαφόρων αποστάσεων και δυσκολιών.  Για την διευκόλυνση της οργάνωσης παρακαλώ να μας δηλώσετε τη συμμετοχή του συλλόγου σας με τον αριθμό των ατόμων έως την 30 Απριλίου 2011 στα τηλέφωνα του ΕΟΣ Κορίνθου, κάθε Τετάρτη από 8 – 10:00 μμ στο τηλέφωνο 27410 29970 ή στους Καραγεώργο Χριστόφορο, τηλ. 6948002379,  Γόγολα Γεωργία, τηλ. 6974458334 και Χρόνη Σταυρούλα, τηλ.  6936626696. Θα χαρούμε να σας έχουμε κοντά μας.
READ MORE - Διήμερο εκδηλώσεων του Ορειβατικού Συλλόγου για τα εγκαίνια μονοπατιών στα Όνεια όρη

Εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής

Ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Α. Πνευματικός και ο Πρόεδρος του Πνευματικού – Πολιτιστικού Κέντρου κ. Γ. Φαρμάκης σας προσκαλούν στην έκθεση ζωγραφικής της Ηώς Αγγελή.   Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 7 Μαΐου  2011 και ώρα 8.00 μ.μ. στη  Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου [ Κολοκοτρώνη 4]. Διάρκεια Έκθεσης: 7 έως 27 Μαΐου. Ώρες Λειτουργίας:  Δευτέρα έως Σάββατο: 9:00 – 13:00, Δευτέρα & Πέμπτη απόγευμα: 18:00 – 20:00
READ MORE - Εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αξέχαστος Θανάσης Βέγγος είναι πιθανό να ταφεί στην Κορινθία

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Πριν από λίγη ώρα είχαμε την πληροφόρηση, ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα, ο αξέχαστος και αγαπητός ανά το πανελλήνιο ηθοποιός Θανάσης Βέγγος να ταφεί στην Κορινθία. Ξέρουν όλοι ότι η οικογένεια διαθέτει εξοχικό στο Περιγιάλι και ότι ο ίδιος έχει περάσει στην περιοχή μας πολύ καιρό. Ακόμα όμως δεν έχει διευκρινιστεί τίποτα, αφού η οικογένεια δεν δημοσιοποιεί τον τόπο ταφής του και θέλει όλα να γίνουν σε αυστηρά στενό οικογενειακό κύκλο.
READ MORE - Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αξέχαστος Θανάσης Βέγγος είναι πιθανό να ταφεί στην Κορινθία

Επεισόδιο Κ. Παπαβασιλείου με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

-Η ένταση προκλήθηκε την ώρα που ο πρόεδρος της ΕΑΣ Κιάτου διατύπωνε ενστάσεις ως προς το νομοσχέδιο εκκαθάρισης και συγχώνευσης των συνεταιρισμών…

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το απόγευμα μεταξύ εκπροσώπων των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών της Κορινθίας και του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιάννη Κουτσούκου, στα γραφεία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Κορίνθου στην Κόρινθο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Υφυπουργός στα πλαίσια της συζήτησης εκ μέρους του Υπουργείου με τους συνεταιριστές αγρότες σε ότι αφορά την εφαρμογή νομοσχεδίου για την εξυγίανση των συνεταιρισμών. Στόχος του Υπουργείου σύμφωνα με τον κ. Κουτσούκο είναι η προστασία των παραγωγών μέσα από την εκκαθάριση των ανενεργών συνεταιρισμών και την παροχή της δυνατότητας στις Αγροτικές Ενώσεις να ενωθούν σε πρωτοβάθμιους συνεταιρισμούς. «Υπάρχουν αντιδράσεις, τις γνωρίζουμε και για αυτόν τον λόγο συζητάμε, όμως είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε το νομοσχέδιο για την εξυγίανση των συνεταιρισμών», δήλωσε ο Υφυπουργός. Από πλευράς του ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Κιάτου κ. Κώστας Παπαβασιλείου εξέφρασε την αντίθεση της ΕΑΣ Κιάτου προς το
νομοσχέδιο το οποίο και χαρακτήρισε «εξάμβλωμα που πρέπει να αποσυρθεί» καθώς όπως τόνισε εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες και όχι το συμφέρον των παραγωγών. Την απόσυρση του Νομοσχεδίου ζήτησε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νεμέας κ. Γιώργος Γεωργούσης, επισημαίνοντας ότι έχει συνταχθεί με προχειρότητα, ξεκαθάρισε ωστόσο πως η ΕΑΣ Νεμέας τάσσεται υπέρ της εξυγίανσης των ανενεργών συνεταιρισμών.

Η ώρα της έντασης…
Ένταση ωστόσο προκλήθηκε στην συζήτηση που ακολούθησε μεταξύ του Υφυπουργού Γιάννη Κουτσούκου και του Προέδρου της ΕΑΣ Κιάτου κ. Κώστα Παπαβασιλείου την ώρα που ο δεύτερος διατύπωνε τις ενστάσεις της ΕΑΣ Κιάτου προς το νομοσχέδιο, ως προς τον τρόπο που είχε επιλέξει να τις διατυπώσει. «Μίλα μας από καρδιάς, μην μας βγάζεις λόγο» του είπε με ένταση ο Υφυπουργός, ενώ ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Κιάτου σε εξίσου τεταμένο ύφος του απάντησε ότι «αυτός δεν είναι διάλογος, αλλά μονόλογος» αρνούμενος να συνεχίσει.
READ MORE - Επεισόδιο Κ. Παπαβασιλείου με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου από τη σφοδρή επίθεση Τατούλη στον Τάσο Αποστολόπουλο

-Με τη φράση «Αλλοίμονο αν κάθε διορισμένος υπαλληλάκος ταυτίζεται με τέτοιες συμπεριφορές δημιουργώντας τέτοια προβλήματα πολιτικής σημασίας», απάντησε ο Περιφερειάρχης στον Τάσο Αποστολόπουλο για τη μη έγκριση του προϋπολογισμού – «Οι προσωπικές επιθέσεις χαρακτηρίζουν αυτούς από τους οποίους εκπορεύονται», ανταπάντησε ο κ. Αποστολόπουλος δημοσιοποιώντας την έκθεση της Υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγχου για τον προϋπολογισμό…

Με «κατά μέτωπο επίθεση» και ιδιαίτερα σκληρές και απαξιωτικές εκφράσεις «επιτέθηκε» ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Τατούλης χθες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, στον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τάσο Αποστολόπουλο, με αφορμή την πρόσφατη μη έγκριση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας, ο οποίος επεστράφη προς διόρθωση και νέα έγκριση από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Ο κ. Τατούλης ανέφερε ότι δεν θέλει να ταυτίσει τη συμπεριφορά του κ. Αποστολόπουλου με την κυβέρνηση, προσθέτοντας χαρακτηριστικά τη σκληρή φράση: «Αλλοίμονο αν κάθε διορισμένος υπαλληλάκος ταυτίζεται με τέτοιες συμπεριφορές δημιουργώντας τέτοια προβλήματα πολιτικής σημασίας»! Ο ίδιος χαρακτήρισε μικροπρεπή τη συμπεριφορά του γενικού γραμματέα και επιβεβαίωσε την πληροφορία, ότι εδώ και ένα μήνα ο κ. Αποστολόπουλος είχε πει σε Αντιπεριφερειάρχη, ότι θα απορρίψει τον προϋπολογισμό! Ο Περιφερειάρχης δεν παρέλειψε να συνεχίσει τα «βέλη του» προς τον κ. Αποστολόπουλο και για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, αναφέροντας ότι «εμείς αναλάβαμε δράση για αυτό το ζήτημα, γιατί δεν έχει γίνει τίποτα από την αποκεντρωμένη περιφέρεια!»…

«Άνοιξε πόλεμο με το ΠΑ.ΣΟ.Κ.»…
Η ουσία των όσων είπε χθες ο κ. Τατούλης, αλλά και η οξεία επίθεση στον Τάσο Αποστολόπουλο, δημιουργούν πλέον ανοικτά και επίσημα πια, ένα μείζον πολιτικό θέμα. Θέμα μεταξύ του Περιφερειάρχη και της κυβέρνησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Γιατί μπορεί ο ίδιος να μη θέλει, όπως είπε να ταυτίσει τη «συμπεριφορά» του γενικού γραμματέα με την κυβέρνηση, αλλά όλοι ξέρουμε ότι ο κ. Αποστολόπουλος διορίστηκε από αυτή την κυβέρνηση. Άρα, τον εκφράζει και την εκφράζει. Με λίγα λόγια, ο κ. Τατούλης μπορεί να απέφυγε να το κάνει ευθέως για ευνόητους λόγους, αλλά ουσιαστικά έστειλε μηνύματα με αυτές του τις δηλώσεις στο ίδιο το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και «άνοιξε πόλεμο» με την κυβέρνηση και το κόμμα που πριν λίγους μήνες τον στήριξε για την εκλογή του. οι πληροφορίες μάλιστα λένε, ότι ζήτησε να εκδοθεί και σχετικό ψήφισμα, το οποίο όμως, όπως ήταν φυσικό δεν «πέρασε»…

Η απάντηση του κ. Αποστολόπουλου:
Οι προσωπικές επιθέσεις χαρακτηρίζουν αυτούς από τους οποίους εκπορεύονται


Με αφορμή τα όσα είπε ο Περιφερειάρχης στη συνέντευξή του, ο γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων κ. Αποστολόπουλος στην απάντησή του αναφέρει τα εξής: «Αντιπαρερχόμαστε τις προσωπικές επιθέσεις και τους χαρακτηρισμούς που δεχτήκαμε στη συνέντευξη τύπου του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη, στις 4 Μαΐου 2011 και γιατί χαρακτηρίζουν αυτούς από τους οποίους εκπορεύονται και γιατί στοχεύουν στη συσκότιση των γεγονότων και της πραγματικότητας. Εξάλλου οι πολίτες της Πελοποννήσου ενδιαφέρονται για την ουσία που είναι η λύση των προβλημάτων τους, η εξυπηρέτησή τους από τις κρατικές και αυτοδιοικητικές υπηρεσίες και η ανόρθωση της χώρας. Απαιτούν από όλους μας πρώτα εμείς να σεβόμαστε και να εφαρμόζουμε πιστά και με διαφάνεια, τους κανόνες που θέτει η πολιτεία και αυτό κάνει, χωρίς εκπτώσεις, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου. Αντί για οποιαδήποτε απάντηση δίνουμε στη δημοσιότητα την έκθεση της Υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγχου, που εποπτεύεται από το Υπουργείο Οικονομικών και όχι από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Η έκθεση αυτή ήταν η κύρια αιτία της επιστροφής του προϋπολογισμού σε συνδυασμό με τη μη εφαρμογή των προβλεπομένων στην ΚΥΑ 3907/24-01-2011 και τη μη υπογραφή από αρμόδιο όργανο της εισηγητικής έκθεσης του  προϋπολογισμού».

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΥΔΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
επί του προϋπολογισμού Περιφέρειας Πελοποννήσου οικ. έτους 2011

Με το υπ’αριθ. 11441/3554/30-3-2011 έγγραφο της Δ/νσης Οικονομικού της Περιφέρειας Πελοποννήσου υποβλήθηκε στην υπηρεσία μας το σχέδιο προϋπολογισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου συνοδευόμενο από την εισηγητική έκθεση, τον συνοπτικό τριετή προϋπολογισμό και τον πινάκα κωδικών αριθμών δεκτικών Χ. Ε. Προπληρωμής σύμφωνα με την κυα 3907/22-02-2001 και την εγκύκλιο αριθ. 27 του ΥΠΕΣ.Α. κ ΗΛ.Δ….. Μετά την εξέταση του προϋπολογισμού έχουμε να κάνουμε τις εξής παρατηρήσεις: 1. Η πρόβλεψη στην ομάδα 1000 των εσόδων (επιχ/ση για μισθοδοσία) υπολογίζεται σε 74.999.974,27€ αυξημένη κατά 60% έναντι της διαμόρφωσης του 2010 που ήταν 46.177.997,28€. 2. Η πρόβλεψη στην ομάδα 8000 (έσοδα παρελθόντων ετών) υπολογίζεται σε 31.173.148,32€ αυξημένη κατά 310% έναντι της διαμόρφωσης του 2010 που ήταν 9.965.811,46€ ,λόγω πιθανού ταμειακού υπολοίπου. 3. Η πρόβλεψη στην ομάδα 9000 (επιχ/ση για επενδύσεις) επίσης των εσόδων υπολογίζεται σε 2.300.050,000€ μειωμένη κατά 475% έναντι της διαμόρφωσης του 2010 που ήταν 10.973.988,07€ , λόγω μη σύνταξης προγράμματος Δημόσιων Επενδύσεων . 4. Στο σκέλος των εξόδων δεν έχει τηρηθεί σε όλες τις δαπάνες η μείωση του 10% που αναφέρεται στο άρθρο 4 της κυα 3907/2011 όσον αφορά τις καταναλωτικές δαπάνες όπου στην ομάδα 1500 (καύσιμα-λιπαντικά) υπάρχει αύξηση 3% έναντι του 2010. 5. Στα έσοδα δεν έχει προβλεφθεί επιχορήγηση για την δακοκτονία της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας. Επίσης δεν έχει προβλεφθεί επιχορήγηση για την αποζημίωση ιατρών για εξέταση υποψηφίων οδηγών για την Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας, Κορινθίας και Αργολίδας. 6. Κατά την γνώμη μας για τα λοιπά ίδια έσοδα έχει γίνει αισιόδοξη πρόβλεψη που όμως δεν επηρεάζει σημαντικά το σύνολο των εσόδων. 7. Ο τριετής προϋπολογισμός παρουσιάζει ετήσια αύξηση 3% από έτος σε έτος ,ποσοστό που δεν προκύπτει από κάποια εγκύκλιο ή διάταξη νόμου. 8. Διαπιστώθηκε η μη ύπαρξη ταμειακού υπολοίπου από την Περιφερειακή
Ενότητα Κορινθίας. 9. Θα πρέπει μετά την 31.03.2011 να προσδιοριστούν τα ακριβή ταμειακά υπόλοιπα των πρώην Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και να ενταχθούν στον προϋπολογισμό του 2011 με την πρώτη τροποποίηση και σύμφωνα με το άρθρο 6 της κυα 3907/2011. 10. Κατά την γνώμη μας θα έπρεπε στο σχέδιο του προϋπολογισμού να υπάρχει προσάρτημα με τις υποχρεώσεις παρελθόντων ετών των πρώην Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων πράγμα που σημαίνει ότι έχει υποεκτιμηθεί στο σκέλος των εξόδων. 11.Θα πρέπει μετά την οριστικοποίηση των εσόδων από Κρατική
Επιχορήγηση και από ΚΑΠ να αναμορφωθεί ο προϋπολογισμός με τα πραγματικά δεδομένα. 12. Σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 38 του ν.2362/95 η έκδοση Χρηματικών Ενταλμάτων Προπληρωμής επιτρέπεται σε περιπτώσεις επείγουσας υπηρεσιακής ανάγκης και μετά από αιτιολογημένη απόφαση. Επομένως για λόγους ομοιόμορφης αντιμετώπισης θα πρέπει να αναμορφωθεί ο σχετικός πίνακας και να είναι ενιαίος ως προς τους ΚΑΕ που θα γίνονται δεκτικοί Χ. Ε. Προπληρωμής.
Ο Προϊστάμενος ΥΔΕ
Πασπάλας Γεώργιος
READ MORE - Άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου από τη σφοδρή επίθεση Τατούλη στον Τάσο Αποστολόπουλο

Κ. Λογοθέτης: Μεγάλο πρόβλημα η αστυνόμευση στο Δήμο Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων

Σοβαρό είναι το πρόβλημα της Αστυνόμευσης του Δήμου Λουτρακίου Αγίων Θεοδώρων, τουλάχιστον σε ότι αφορά την έκταση του παλαιού δήμου Λουτρακίου -Περαχώρας, καθώς διαθέτει ελάχιστη αστυνομική δύναμη και μόλις ένα περιπολικό. Αυτά υποστήριξε ο Δήμαρχος της Περιοχής κ. Κώστας Λογοθέτης, επισημαίνοντας ότι είναι αδύνατον να εγγυηθεί κανείς την ασφάλεια των πολιτών στην συγκεκριμένη χρονική συγκυρία όπου η εγκληματικότητα βρίσκεται σε έξαρση όταν μία τόσο μεγάλη έκταση καλύπτεται από τόσο μικρή αστυνομική δύναμη. Ο ίδιος επεσήμανε ότι το πρόβλημα εντείνεται από το γεγονός ότι το Αστυνομικό τμήμα της περιοχής διαθέτει μόνο ένα περιπολικό με αποτέλεσμα αν αυτό χρειαστεί να συνδράμει σε περιστατικό για παράδειγμα στον Σχοίνο, όλη η πόλη του Λουτρακίου και η ευρύτερη περιοχή να μένει αφύλακτη, επισημαίνοντας ότι η Δημοτική Αρχή θα ασκήσει όλες τις απαραίτητες πιέσεις για την επίλυση του ζητήματος.
READ MORE - Κ. Λογοθέτης: Μεγάλο πρόβλημα η αστυνόμευση στο Δήμο Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων

Συνεδριάζουν αύριο στο Κιάτο

Συνεδριάζει αύριο Παρασκευή στις 7:30 το απόγευμα το Δ.Σ. Σικυωνίων με κυριότερα θέματα στην ημερήσια διάταξη τα εξής: Συζήτηση σχετικά με το θέμα των συνενώσεων – καταργήσεων Σχολικών Μονάδων του Δήμου Σικυωνίων ύστερα από αίτημα της μειοψηφίας. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης του Δήμου μας με την 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων και Δυτ. Ελλάδος (6η Υ.Πε) και το Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, για την υλοποίηση του έργου: «Συντήρηση και επισκευή Κέντρων Υγείας Κιάτου και Γκούρας». Σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης  μεταξύ του Δήμου Σικυωνίων και της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την εκτέλεση του έργου «Σύνδεση οικισμού Ανω Ταρσού με Ε.Ο. Γκούρας –Δερβενίου της ΔΕ Φενεού του Δήμου Σικυωνίων». Σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Σικυωνίων και της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την εκτέλεση του έργου «Οδοποιϊα Φενεός – Λίμνη Δόξα». Συζήτηση και λήψη απόφασης για πρόσληψη προσωπικού με δίμηνη σύμβαση για την κάλυψη έκτακτων αναγκών. Πρόσληψη προσωπικού για αντιμετώπιση εποχικών αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα. Κατανομή λειτουργικών δαπανών έτους 2011 (Α΄κατανομή) των Σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης του Δήμου Σικυωνίων. Έγκριση και παραλαβή μελέτης με τίτλο: «Γενικό Πολεοδομικό σχέδιο – πολεοδομικές μελέτες – πράξεις εφαρμογής (ολοκλήρωση μελετών πράξεων εφαρμογής πολεοδομικών μελετών των περιοχών Πλατάνια – Τραγάνα – Νεάπολη) – Π.Ε. Νεάπολης – Κεφάλαιο Β –Υψομετρικές μελέτες.
READ MORE - Συνεδριάζουν αύριο στο Κιάτο

Διαγραφή Χ. Δοσσαρά από την παράταξη της πλειοψηφίας Λουτρακίου

Διαγραφή δημοτικού συμβούλου από τη Δημοτική ομάδα ΄Με τους πολίτες Μπροστά΄ της σημερινής πλειοψηφίας είχαμε στο Δήμο Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων. Πρόκειται για τον κ. Χ. Δοσσαρά και η πρόταση έγινε από τον ίδιο τον Δήμαρχο κ. Κ. Λογοθέτη, την οποία και υπερψήφισαν οι σύμβουλοι της παράταξης πλην ενός. Στην αιτιολογία της διαγραφής αναφέρονται επίσημα, λόγοι παράβασης αρχών και πολιτικής δεοντολογίας, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε διαφωνία του κ. Δοσσαρά σε κάποιο θέμα στο εσωτερικό της παράταξης και σε σύσκεψη που έγινε πριν από λίγες μέρες. Στην επίσημη ανακοίνωση της παράταξης αναφέρονται τα εξής: «Η Δημοτική ομάδα της παράταξης “Με τους πολίτες μπροστά” μετά από πρόταση του δημάρχου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων Κώστα Λογοθέτη, με ισχυρή πλειοψηφία (μειοψηφούντος ενός) διέγραψε από την ομάδα το δημοτικό σύμβουλο Χαράλαμπο Δοσσαρά για λόγους παράβασης αρχών και πολιτικής δεοντολογίας».
READ MORE - Διαγραφή Χ. Δοσσαρά από την παράταξη της πλειοψηφίας Λουτρακίου