΄ΜΠΡΟΣ – ΠΙΣΩ΄ ΑΠΟ ΤΑΤΟΥΛΗ για τις αρμοδιότητες της Πολιτικής Προστασίας

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου

Αναβλήθηκε τελικά η προγραμματισμένη για σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας για τις πυρκαγιές, αφού φαίνεται ότι δημιουργήθηκε (πάλι) πρόβλημα με την ανάθεση των αρμοδιοτήτων. Η αναβολή πιθανότατα έχει άμεση σχέση με την απόφαση που πήρε την Τετάρτη ο Περιφερειάρχης Π. Τατούλης, να «αφαιρέσει» την αρμοδιότητα στον τομέα αυτό από τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Γ. Δέδε και να την αναθέσει στους Αντιπεριφερειάρχες Πελοποννήσου, Κων/να Νικολάκου, Α. Πουλά και Α. Παπαφωτίου. Με βάση τη συγκεκριμένη απόφαση, στη χθεσινή σύσκεψη έπρεπε να προεδρεύσει η κα Νικολάκου ή ο κ. Παπαφωτίου και να είναι απλά παρόν ο κ. Δέδες!  Κάτι τέτοιο όμως, φαίνεται ότι δεν ήταν και σύννομο με την εγκύκλιο και τους νόμους του ΄Καλλικράτη΄  που αναφέρουν σαφώς, ότι αρμόδιος για την πολιτική προστασία είναι ο Αντιπεριφερειάρχης κάθε Περιφερειακής Ενότητας και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο κ. Δέδες.

Τι έλεγε η απόφαση Τατούλη…
Στην απόφαση του κ. Τατούλη της περασμένης Τετάρτης, αναφέρονταν τα εξής:
«ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ: Αναθέτουμε στους οριζόμενους Αντιπεριφερειάρχες Περιφέρειας Πελοποννήσου, Νικολάκου Κωνσταντίνα, Παπαφωτίου Απόστολο και Πουλά Ανδρέα τη συνεργασία, την ετοιμότητα και τον εν γένει συντονισμό δράσης των Υπηρεσιών της Πολιτικής Προστασίας και των Συντονιστικών Οργάνων της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την αντιμετώπιση επειγουσών φυσικών και άλλων καταστροφών. Η παρούσα να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως».

Υπήρξε παρέμβαση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση;

Πληροφορίες αναφέρουν, ότι ο γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τάσος Αποστολόπουλος, ενημερώθηκε άμεσα για την απόφαση Τατούλη και διαπίστωσε ότι αυτή δεν ήταν σύννομη με όσα ορίζει ο Καλλικράτης. Έτσι διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση, ότι η σχετική απόφαση ανάθεσης αρμοδιοτήτων, δεν πρόκειται να περάσει και ότι δεν θα υπογραφεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

«Βαρύ σκηνικό» στο στρατόπεδο Τατούλη…
Μετά τα όσα συνέβησαν και βλέποντας ότι η απόφαση δεν πρόκειται να «προχωρήσει», ο κ. Τατούλης «πήρε πίσω» την ανάθεση αρμοδιοτήτων της Πολιτικής Προστασίας από τους, Νικολάκου, Πουλά και Παπαφωτίου και όλα δείχνουν ότι η αρμοδιότητα «έκατσε» τελικά στον κ. Δέδε. Φοβερά πράγματα συμβαίνουν με το θέμα των αρμοδιοτήτων και γενικότερα ένα «βαρύ σκηνικό» καλύπτει το «τοπίο». Από τη μία η «επίθεση» σε Αποστολόπουλο και ΠΑ.ΣΟ.Κ., από την άλλη οι αρμοδιότητες που δεν είναι καινούργιο θέμα, η ακύρωση της χθεσινής σύσκεψης, η συμπληρωματική ανακοίνωση για τη διαβούλευση για τον Κορινθιακό… Όλα δείχνουν ότι υπάρχει ένα έντονο παρασκήνιο και μια υποβόσκουσα «αναταραχή» στο στρατόπεδο της πλειοψηφίας του Π. Τατούλη, που κανείς ακόμα δεν ξέρει, «πότε θα εκραγεί το καζάνι που βράζει». Οι ίδιες πληροφορίες λένε, ότι ο κ. Δέδες είναι ενοχλημένος από όλα αυτά, αλλά προς το παρόν δεν έχει κάνει καμία δήλωση, συνεχίζοντας να κρατά χαμηλούς τόνους…