Παρεμβάσεις Τατούλη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την προώθηση θεμάτων του Αγροτικό Τομέα

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Την προώθηση σημαντικών θεμάτων που αφορούν τον Αγροτικό τομέα στη Περιφέρεια Πελοποννήσου πέτυχε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης  που την Πέμπτη 5 Μαΐου συναντήθηκε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης  κ. Κώστα Σκανδαλίδη και τον Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου κ. Γιώργο Κανελλόπουλο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα και διαπιστώθηκε η άριστη συνεργασία και η κοινή στόχευση των δύο αδρών. Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σημείωσε χαρακτηριστικά  ότι αίσθηση του είναι πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου "κινείται με πολύ γρήγορους ρυθμούς" σε ότι αφόρα τα θέματα αρμοδιότητας του και πως το Υπουργείο "θα είναι αρωγός σε αυτή τη προσπάθεια".

Να ολοκληρώσει πρώτη η Πελοπόννησος το πρόγραμμα "Καλάθι προϊόντων της Πελοποννήσου"

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στην συνάντηση ζήτησε από τον Υπουργό Ανάπτυξης να μεριμνήσει για την άμεση ολοκλήρωση του επιχειρησιακού προγράμματος "Καλάθι προϊόντων της Πελοποννήσου" με στόχο η Περιφέρεια Πελοποννήσου να ολοκληρώσει πρώτη από όλες τις Περιφέρειες το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Η γεωργική γη με ευθύνη της περιφέρειας στους αγρότες της Πελοποννήσου

Ταύτιση απόψεων σημειώθηκε στην συνάντηση μεταξύ του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης σε ότι αφόρα την καταγραφή γεωργικής γης που ανήκει στο υπουργείο, και το σχεδιασμό παραχώρησης της στους παραγωγούς με ευθύνη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και  εποπτεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.