ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ για την επάρκεια αίματος

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

 Οι ελλείψεις  προσωπικού, οι κλειστές μονάδες αιμοληψίας στα νοσοκομεία μετά το μεσημέρι, αλλά και η έλλειψη αναλώσιμων υλικών, δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα στην αιμοδοσία, τονίζει ο πρόεδρος των εθελοντών αιμοδοτών Χ. Πρωτόπαππας

Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών πραγματοποίησε σύσκεψη την περασμένη Δευτέρα στο Επιμελητήριο Κορινθίας με θέμα τα τρέχοντα ζητήματα της διοργάνωσης του 25ου παγκόσμιου συνεδρίου εθελοντικής αιμοδοσίας. Ο πρόεδρος κ. Χ. Πρωτόπαππας μεταξύ άλλων ανέφερε πως είναι σημαντικό όλοι να βοηθήσουν σε αυτή τη διοργάνωση και ιδιαίτερα τα μέσα ενημέρωσης τα οποία έχουν σημαντικό ρόλο και σκοπό να διαδραματίσουν στο θέμα της αιμοδοσίας όπως το κάνουν βέβαια τόσο καιρό τώρα. Ο κ. Πρωτόπαππας έκανε όμως μια πολύ σοβαρή επισήμανση που αφορά στη δυναμική μονάδων αίματος που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, δηλώνοντας ότι υπάρχει έλλειψη μονάδων αίματος παρά το γεγονός ότι το ευρωπαϊκό έτος εθελοντισμού ολοκληρώθηκε. Το πρόβλημα αυτό είναι σοβαρό και παρατηρείται λόγω ελλείψεων προσωπικού στις μονάδες υγείας και στα νοσοκομεία, στις κλειστές μονάδες αιμοληψίας μετά το μεσημέρι και στην έλλειψη ακόμα και αναλώσιμων υλικών!

Χ. Πρωτόπαππας:
Δυστυχώς δεν υπάρχουν επαρκείς ποσότητες αίματος

Αναφερόμενος στο σημαντικό αυτό πρόβλημα ο κ. Πρωτόπαππας ανέφερε: «Παρότι τελείωσε το Ευρωπαϊκό έτος εθελοντισμού, δυστυχώς δεν υπάρχουν επαρκείς ποσότητες αίματος. Γιατί μία σειρά από καθυστερήσεις και ελλείψεις έχουν σαν αποτέλεσμα να μην συλλέγονται οι απαραίτητες μονάδες, αφού υπάρχουν κλειστές μονάδες αιμοληψίας στα νοσοκομεία μετά το μεσημέρι. Επίσης υπάρχει έλλειψη προσωπικού και ακόμα έλλειψη αναλώσιμων υλικών, κάτι πολύ σοβαρό που θα πρέπει να κινητοποιήσει όλους όσους εμπλέκονται στο κομμάτι της εθελοντικής αιμοδοσίας».