Στα όριά τους οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Κορίνθου

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Από τη μία τα απλήρωτα δεδουλευμένα και από την άλλη οι ελλείψεις προσωπικού έχουν δημιουργήσει μια αφόρητη κατάσταση – Πριν λίγες μέρες πληρώθηκαν το μήνα Αύγουστο!!
Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Κορίνθου. Από τη μία τα απλήρωτα δεδουλευμένα και από την άλλη οι ελλείψεις προσωπικού έχουν δημιουργήσει μια αφόρητη κατάσταση που κανείς δεν ξέρει που θα οδηγήσει. Χθες πραγματοποιήθηκε, όπως και πανελλαδικά- 4ωρη στάση εργασίας από τις 11:00 -3:00 μ.μ. με τους εργαζόμενους να είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση τη στιγμή μάλιστα που έρχονται γιορτές και πρέπει να περιμένουν  μεγαλύτερο φόρτο εργασίας λόγω μεγάλης επισκεψιμότητας και πέρασμα από το νομό
Μ. Κούκου:
΄Δεν ξέρουμε τι να πούμε στους συναδέλφους που είναι απλήρωτοι!΄
Σχετικά με τα προβλήματα με τις περικοπές αλλά και τις ελλείψεις στο νοσοκομείο Κορίνθου, η γραμματέας του συλλόγου εργαζομένων Μαρία Κούκου τόνισε τα εξής: «Τι άλλο να δώσουν οι εργαζόμενοι; Έχουμε φτάσει στα όριά μας! Το νοσοκομείο όλα αυτά τα χρόνια δούλευε με την ψυχή των εργαζομένων και το φιλότιμο. Τώρα, μειώνοντας το προσωπικό που ήταν ήδη μειωμένο και αδυνατούσαμε να τα βγάλουμε πέρα και με μια ψυχολογία που έχει καταντήσει ράκος τους εργαζόμενους, με ποια ψυχή να ανταποκριθεί κανείς σε αυτές τις μεγάλες ανάγκες; Η προσβασιμότητα στο νοσοκομείο έχει αυξηθεί, ο φόρτος εργασίας είναι πολύ μεγαλύτερος και έχουμε καταντήσει και εμείς σαν σωματείο, να παίζουμε το ρόλο του ψυχολόγου –συμπαραστάτη. Γιατί ειλικρινά δεν ξέρουμε τι άλλο να πούμε στους συναδέλφους που είναι απλήρωτοι. Φανταστείτε ότι πριν λίγο καταφέραμε να πληρωθούμε το μήνα Αύγουστο!! Και έρχονται Χριστούγεννα που καλούμεθα να εργαζόμαστε περισσότερο και με ακάλυπτες τις οικογενειακές μας υποχρεώσεις. Δεν μπορώ να καταλάβω τι άλλο μπορεί να υποστεί ένας εργαζόμενος! Κι αυτοί χαμογελούν και λένε ότι…μας καταλαβαίνουν!...».
4ωρη στάση εργασίας…
Με προσωπικό ασφαλείας λειτούργησαν την Πέμπτη, τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων και οι υπηρεσίες Υγείας - Πρόνοιας, μεταξύ 11 π.μ. και 3 μ.μ., καθώς οι εργαζόμενοι κάνουν τετράωρη στάση εργασίας διεκδικώντας, μεταξύ άλλων, επαρκή χρηματοδότηση του ΕΣΥ και προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού. Το ίδιο σκηνικό και στο νοσοκομείο της Κορίνθου.  Οι εργαζόμενοι δηλώνουν την αντίθεσή τους στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας, στις καταργήσεις και τις συγχωνεύσεις οργανισμών και έκαναν χθες συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας.