΄ΑΝΑΒΟΥΝ ΤΑ ΑΙΜΑΤΑ΄ για την εταιρεία χημικών στο Σουσάκι

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Αποχώρησαν χθες από σύσκεψη στην Περιφέρεια σε ένδειξη διαμαρτυρίας οι Αντιδήμαρχοι Λουτρακίου Σ. Νικολάου και Δ. Δέδες
 
Ανεβαίνουν οι τόνοι στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων σχετικά με την εγκατάσταση της εταιρείας χημικών στην περιοχή. Η Περιφέρεια έδωσε άδεια εγκατάστασης στην εταιρεία πριν από λίγες μέρες και συγκεκριμένα στις 22 Ιουνίου. Χθες το πρωί  οι αντιδήμαρχοι Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων Νικολάου Σπύρος και Δέδες Δημήτριος παρευρέθησαν σε σύσκεψη της περιφέρειας που έγινε στην Τρίπολη εκπροσωπώντας τον δήμο Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων  όπου κατέθεσαν ανοικτή επιστολή διαμαρτυρίας προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Τατούλη Μετά την κατάθεση της ανοιχτής επιστολής αποχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
 
Τι αναφέρεται στην επιστολή προς τον Π. Τατούλη…
 
Στη σχετική επιστολή που παραδόθηκε στον κ. Τατούλη, εξιστορείται με ημερομηνίες όλο το ιστορικό των αρνητικών αποφάσεων από τα δημοτικά συμβούλια πρώην Δήμων, του Νομαρχιακού συμβουλίου και άλλων φορέων, ενώ αναφερόμενοι προς τον Περιφερειάρχη επισημαίνουν τα εξής: «κ. Περιφερειάρχα, 1) Με την απόφαση σας να χορηγήσετε άδεια εγκατάστασης στην ΄΄ΣΟΥΣΣΑΚΙ ΛΟΤΖΙΣΤΙΚΣ Α.Ε΄΄ σε μια περιοχή κορεσμένη βιομηχανικά, όπως είναι το Σουσσάκι, περιφρονείτε επιδεικτικά την αμετακίνητη - αρνητική βούληση της τοπικής κοινωνίας και αγνοείτε παντελώς την πρώην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ & Β΄ βαθμού ολόκληρου του Νομού Κορινθίας, που έχει εκφράσει την αντίθεσή της στην εγκατάσταση της χημικής βιομηχανίας και έχει συμπαραταχθεί  στην αρνητική γνωμοδότηση του πρώην Δήμου Αγ.Θεοδώρων με ομόφωνες αποφάσεις των Δημ.Συμβουλίων και του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κορινθίας. 2) Μήπως θέλετε να ισχυρισθείτε ότι δεν γνωρίζατε για το προμελετημένο έγκλημα που πάει, να γίνει; .Τότε γιατί απαντήσατε με υπεκφυγές σε σχετική με το θέμα αίτηση Περιφερειακού Συμβούλου, ότι τάχα ΄΄ Δεν έχει αρμοδιότητα η αιρετή Περιφέρεια΄΄ και ότι ΄΄ το πρόβλημα έχει κριθεί σε υψηλό επίπεδο΄΄ και ακόμα ότι ΄΄ οι αποθήκες χημικών δεν έχουν επικινδυνότητα»;  3) Η συγκεκριμένη απόφασή σας αυτή, μαζί με άλλη ανάλογη, που αφορά άλλη επικίνδυνη βιοτεχνία, στον ίδιο χώρο του Σουσσακίου μας προβληματίζει και συνειδητοποιούμε ότι έχουμε να κάνουμε με έναν Περιφερειάρχη επικίνδυνο. Επίσης ανακαλύπτουμε στο σύντομο χρόνο της θητείας σας ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε το ΄΄ μακρύ χέρι της κεντρικής εξουσίας΄΄, που ΄ήρθε για να κάνει τη ΄΄βρώμικη δουλειά΄΄ στην Περιφέρεια. 4) κ.Περιφερειάρχα, Σας δηλώνουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι η τοπική κοινωνία σύσσωμη και αποφασισμένη δεν θα επιτρέψει την εγκατάσταση χημικών στην περιοχή του Σουσσακίου. Ήδη οργανώνουμε την αντίδραση μας, η οποία μπορεί και να σας εκπλήξει.  Θεωρούμε δεδομένο ότι εσείς είσθε ο άμεσος υπεύθυνος για ότι και σε όποιον κάτι συμβεί. 5) Δια μέσου υμών, θα θέλαμε να απευθυνθούμε και σε κάποιους συνεργάτες σας της πλειοψηφίας, από το Νομό Κορινθίας, που κρύβονται τούτες τις ώρες!!! Γι αυτούς θα πούμε ακόμα μια φορά ΄΄πλην Λακεδαιμονίων΄΄.
 
Λαϊκή συνέλευση την Κυριακή…
Ο Δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης, μετά από απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής, προσκαλεί πολίτες, φορείς και παρατάξεις  σε λαϊκή συνέλευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17/7 και ώρα 11.00 στο πολιτιστικό κέντρο Αγίων Θεοδώρων, με θέμα συζήτησης  τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής για την αποτροπή της εγκατάστασης δεξαμενών αποθήκευσης και διακίνησης χημικών προϊόντων από την εταιρία  - Σουσάκι - logistics Α.Ε. Η παρουσία όλων στην συζήτηση είναι απαραίτητη για την λήψη σοβαρών αποφάσεων.