11 απολύσεις στη FULGOR παρά τις δεσμεύσεις του νέου ιδιοκτήτη

Σάββατο 16 Ιουλίου 2011


Την καταγγελία έκανε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου Κ. Μαλανδρένης, τονίζοντας ότι δεν γνωρίζει αν αυτό είναι πολιτική της νέας εταιρείας, ωστόσο δεσμεύθηκε ότι δεν θα παρακολουθήσει την υπόθεση αυτή «με σταυρωμένα τα χέρια»
 
Στο φλέγον ζήτημα της ανεργίας αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου Κώστας Μαλανδρένης σε δηλώσεις του ανακοινώνοντας μια δυσάρεστη εξέλιξη για τον εργατικό κόσμο της Κορινθίας. Στις απολύσεις που γίνονται καθημερινά στις επιχειρήσεις της περιοχής πρόσφατα προστέθηκαν 11 απολύσεις στην εταιρεία Fulgor παρά τις δεσμεύσεις για τη διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας που είχε εγγυηθεί και στον ίδιο τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου ο εκπρόσωπος της ενδιαφερόμενης εταιρείας για την αγορά της εταιρείας. Ο κ. Μαλανδρένης καταγγέλλοντας το γεγονός τόνισε ότι δεν γνωρίζει αν αυτό είναι πολιτική της νέας εταιρείας που βρίσκεται στις υπογραφές για να αναλάβει την Fulgor, ωστόσο δεσμεύθηκε ότι το Εργατικό Κέντρο Κορίνθου δεν θα παρακολουθήσει την υπόθεση αυτή «με σταυρωμένα τα χέρια».  Κι ενώ το πρόβλημα της ανεργίας διογκώνεται στον Νομό Κορινθίας όπως μαρτυρά και η τελευταία αυτή εξέλιξη, ο κ. Μαλανδρένης τόνισε ότι ο εργατικός κόσμος περιμένει επιτέλους την εφαρμογή αναπτυξιακών μέτρων τα οποία έχουν ήδη εξαγγελθεί όχι μόνο με την ελπίδα να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, όπως επεσήμανε ο κ. Μαλανδρένης αλλά και με την προσδοκία να κινηθεί και η αγορά που βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση.
 
Ο λαός δεν αντέχει άλλο!
«Όλα τα μέτρα που έχει λάβει μέχρι τώρα η Κυβέρνηση πλήττουν τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, και σύντομα θα αναγκαστεί να καταλάβει ότι ο λαός δεν αντέχει άλλο», δήλωσε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, αναφερόμενος στα νέα μέτρα και τις περικοπές που σχεδιάζει το Υπουργείο Οικονομικών, πολλά από τα οποία περιλαμβάνονται και στο Πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην Βουλή. Ο κ. Μαλανδρένης επεσήμανε ότι η μείωση του αφορολογήτου σε συνδυασμό με την έκτακτη εισφορά θα πρέπει να επανεξεταστεί και να καταργηθεί καθώς πλήττει ακόμα περισσότερο τους οικονομικά ασθενέστερους των πολιτών.