Υποψήφιος με την "Πράσινη Πόλη" ο Γ. Παπασταμόπουλος

Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023

 


Σε ανακοίνωση του συνδυασμού "Πράσινη Πόλη" του κ. Δ. Πρωτοπαπά ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του κ. Γ. Παπασταμόπουλου από την περιοχή του Λεχαίου.

"Ο Γιώργος Παπασταμόπουλος γεννήθηκε στο Κιάτο, όπου τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο και ταυτόχρονα, επειδή αγαπούσε τη μουσική, φοίτησε στη Δημοτική Φιλαρμονική Σικυωνίων (τρομπέτα).

Στην ηλικία των 13 ετών εγκαταστάθηκε με την οικογένειά του στο Λέχαιο, όπου τελείωσε το Γυμνάσιο και στη συνέχεια φοίτησε στην Τεχνική Εκπαίδευση και έλαβε δύο πτυχία: «Τεχνίτης αυτοκινήτων» και «Τεχνίτης εργαλειομηχανών».

Εργάστηκε επαγγελματικά πάνω από 15χρόνια στην αντιπροσωπεία της Renault, και επιπλέον έχει ασχοληθεί στην περιοχή μας με τα αγροτικά και έχει εργαστεί επίσης στον κλάδο της εστίασης.

Ο Γιώργος Παπασταμόπουλος σε όλη του τη διαδρομή είχε ενεργή συμμετοχή στα κοινά, υπερασπιζόμενος, μέσα από συλλογικότητες και δράσεις, τους χωρίς φωνή και δικαιώματα και γενικότερα όλες τις ευάλωτες ομάδες. Με το σύνθημα ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ και μη αποδεχόμενος τον εκφυλισμό και εκφασισμό της ελληνικής κοινωνίας, την ανισότητα, τον ρατσισμό, τη βία, το φόβο, τη φτώχεια, την πείνα, την αστεγία κ.ο.κ, συμμετείχε σε όλα τα κινήματα για την ισότητα και τα δικαιώματα των πιο αδύναμων.

Το 2006 και το 2010 ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ του Δήμου Κορινθίων και το 2014 με την ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, δύο παρατάξεων των οποίων ήταν ιδρυτικό μέλος.

Τέλος, έχοντας αυτήν την αυτοδιοικητική εμπειρία και αρνούμενος το Δημαρχοκεντρικό μοντέλο διοίκησης του Δήμου Κορινθίων με βασικά γνωρίσματα τις πελατειακές σχέσεις, την αδιαφάνεια και την οικονομική διαπλοκή, στηρίζει την Πράσινη Πόλη με επικεφαλής τον Δημήτρη Πρωτοπαπά.

Συστρατεύεται για ένα άλλο μοντέλο διακυβέρνησης του Δήμου συνυφασμένο με τη δημοκρατία, τον πολιτισμό, το κοινωνικό κράτος, την εξυπηρέτηση του πολίτη, τη λαϊκή συμμετοχή, τη λογοδοσία και τον άμεσο έλεγχο από τους συνδημότες μας".