Μυστήριο με το σημείο που εντοπίστηκε η σορός της 27χρονης Αναστάζιας - Τι ερευνούν οι Αρχές

Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023

 


Πλήθος ερωτημάτων προκύπτουν σχετικά με τον εντοπισμό της σορού της 27χρονης Αναστάζιας στην Κω αργά του απόγευμα της Κυριακής, στην περιοχή Αλυκές. Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, οι Αρχές πλέον ερευνούν το πότε και το πώς μεταφέρθηκε το πτώμα της νεαρής ξενοδοχοϋπαλλήλου από την Πολωνία στο συγκεκριμένο σημείο.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι η συγκεκριμένη περιοχή «χτενίστηκε» από την αστυνομία και τους εθελοντές και μάλιστα με τη χρήση drone. Επί τέσσερις ημέρες κανείς δεν είχε βρει κάτι. Όμως, αργά το απόγευμα της Κυριακής, δύο εθελόντριες της Πυροσβεστικής πέρασαν ξανά από το σημείο και τελικά εντόπισαν τη σορό της Αναστάζιας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ερευνάται το ενδεχόμενο κάποιος ή κάποιοι να μετέφεραν το πτώμα αργότερα στο σημείο, καθώς οι ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι που συμμετείχαν στις έρευνες δεν βρήκαν κάτι τις προηγούμενες ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές που συνελήφθη για την αρπαγή της 27χρονης θα οδηγηθεί στην ανακρίτρια για να καταθέσει. Ήταν το τελευταίο άτομο που ήρθε σε επαφή με την νεαρή και θεωρείται ο βασικός ύποπτος για την υπόθεση.

 

Στραγγαλισμό δείχνουν τα πρώτα ευρήματα από τη σορό

 

Την ίδια ώρα, η σορός της Αναστάζιας έφερε σημάδια στο λαιμό που παραπέμπουν σε στραγγαλισμό, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του ιατροδικαστή. Σε κάθε περίπτωση πάντως αναμένονται τα αποτελέσματα της νεκροψίας - νεκροτομής.

Η σορός της νεαρής από την Πολωνία εντοπίστηκε μέσα σε σακούλα σε ερημική τοποθεσία στην περιοχή Αλυκές, ενώ την είχαν καλύψει με κλαδιά και ξερά χόρτα. Υπάρχουν επίσης πληροφορίες ότι η 27χρονη ήταν γυμνή και το σώμα της τυλιγμένο με σεντόνι.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το πτώμα της 27χρονης Αναστάζιας αναμένεται να αναγνωριστεί από τη μητέρα και τον σύντροφό της. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών για τον δράστη αφού μέχρι τώρα ο βασικός ύποπτος δεν έχει ομολογήσει. Το πτώμα της 27χρονης αναγνωρίστηκε ήδη από τους Αστυνομικούς και πλέον μένει η τυπική διαδικασία να αναγνωριστεί και από τους οικείους της.

Στο σημείο αμέσως κλήθηκαν οι αστυνομικοί που αφαίρεσαν την σακούλα και διαπίστωσαν ότι πρόκειται για την 27χρονη που αναζητούσαν. Πλέον οι έρευνες επικεντρώνονται στον εντοπισμό του δράστη.