Συναγερμός για 6 περιοχές - Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Κυριακή 18 Ιουνίου 2023

 


Συναγερμό για την εξέλιξη του καιρού τις επόμενες ώρες σημαίνουν οι μετεωρολόγοι, καθώς έντονη κακοκαιρία και μεγάλος όγκος νερού αναμένεται να πέσει σε αρκετές περιοχές, μεταξύ των οποίων και στην Αττική.

Οι περιοχές όπου οι πολίτες θα πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα είναι η Αττική, η Βοιωτία, η Εύβοια, οι Σποράδες, η Θεσσαλία και η Χαλκιδική.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ, τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα:

1.     τις πρώτες πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία (ειδικότερα στην περιοχή της Χαλκιδικής και της Πιερίας),

2.     τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία (συμπεριλαμβανομένων των Σποράδων),

3.     μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες στην Εύβοια, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής και της Βοιωτίας) και πρόσκαιρα στη βορειοανατολική Πελοπόννησο,

4.     κατά διαστήματα μέχρι νωρίς το απόγευμα στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τις βόρειες Κυκλάδες.

Τα φαινόμενα στην περιοχή των Σποράδων τις πρωινές ώρες, της Εύβοιας, της Αττικής και της Βοιωτίας μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες ενδεχομένως να είναι ιδιαίτερα έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει κατά τόπους τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Σε ανάρτησή του στα social media, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης αναφέρει:

«Μεγάλη προσοχή μέσα στη νύχτα αλλά και αύριο στην Αττικοβοιωτία, την Εύβοια, τις Σποράδες, τη Θεσσαλία, την Χαλκιδική, προς τα βορειοανατολικά τμήματα της Πελοποννήσου, αλλά και τις δυτικές και βόρειες Κυκλάδες. Τα προγνωστικά θέλουν μεγάλο όγκο νερού, συνοδεία ισχυρών ηλεκτρικών εκκενώσεων. 

Αξίζει να θυμηθούμε τον Αύγουστο του 2020 όπου η Εύβοια χτυπήθηκε από έναν ισχυρό και με διάρκεια πυρήνα καταιγίδων που στο πέρασμά του άφησε ακόμη και νεκρούς. 

Μεγάλη προσοχή και το Καλοκαίρι είναι μπροστά μας να απολαύσουμε θάλασσες, ακτές και γενικά τις ομορφιές του τόπου μας!