ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΚΑΛΑ Ο Κος ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Του Αντιπροέδρου του Δ.Σ. Χ. Βυτινιώτη
 
Στη συνέντευξή του με τίτλο « 5μήνες στο τιμόνι του Δήμου» που έδωσε το Μάιο 2011 ο Δήμαρχος  Σικυωνίων στην έγκριτη τοπική εφημερίδα «Πολιτεία Σικυωνίων» , αποτυπώνει με πολύ απλό τρόπο την πεντάμηνη δράση της νέας Δημοτικής αρχής και την συσχετίζει με προβλήματα που έρχονται από το παρελθόν αλλά και  με τις ανησυχίες και τους στόχους .της, για το μέλλον. Είναι η πρώτη φορά που προσπαθεί συνολικά να ακουμπήσει  την πραγματικότητα από την υπεύθυνη θέση του Δημάρχου και φαίνεται καθαρά η εναγώνια προσπάθειά του να ξεφύγει από τη λογική του «κοινοτάρχη περασμένων δεκαετιών» με την οποία είχε ταυτιστεί στον πρώην Δήμο Φενεού, χωρίς βεβαίως να τα καταφέρνει. Μπαίνει στα θέματα μαινόμενος κατά πάντων: 1ον Είπε για τους υπαλλήλους: α) «Μέχρι τώρα δεν υπήρχε απόδοση και αυτό φάνηκε από το ότι δεν βρήκαμε έργο !!!»,υπαινισσόμενος τους υπαλλήλους του πρώην  Δήμου Σικυωνίων. Δηλαδή κ. Δήμαρχε καλοί οι υπάλληλοι του Φενεού και κακοί οι υπάλληλοι του Κιάτου, συγκρίσεις για συγκρούσεις;; β)   «Οι εργαζόμενοι που ήρθαν με μετατάξεις από τον ΟΣΕ δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα γιατί  είναι λίγοι οι μάχιμοι ενώ οι περισσότεροι είναι στα πρόθυρα συνταξιοδότησης ή έχουν άλλα προβλήματα!!!» Κ. Δήμαρχε άραγε τι εννοείτε με όλα αυτά; ποια είναι τα προβλήματα; τα ξέρουν οι ίδιοι; Είναι αλήθεια ότι δεν μπορείτε να  βρείτε αντικείμενο αξιοποίησής τους;
2ον Για τη δομή του Δήμου είπε: « Ο Δήμος πρέπει να λειτουργήσει με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Η μισθοδοσία του κάθε υπαλλήλου να ισοσταθμίζεται με την παραγωγικότητά του.» Κ. Δήμαρχε το δελτίο παραγωγικότητας που ετοιμάζετε είναι για να μειώσετε μισθούς ή να τους αυξήσετε; Κ. Δήμαρχε, σας θυμίζω ότι ένας προϊστάμενος μπορεί να βρει  κίνητρα να ενεργοποιήσει τους υπαλλήλους ,σίγουρα  όμως όχι με απειλές!!!
3ον Προεκλογικά είχατε δεσμευτεί ,όπως  είπατε για τα «κατ’ αρχήν αυτονόητα»,δηλαδή  κ. Δήμαρχε καταλογίζετε  έλλειψη δυνατότητας του αυτονόητου, στις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές; Είναι βαριά κουβέντα ,να μην πω  αλαζονική!!!
 4ον Είπε: «Για τα εγκαταλειμμένα ερείπια της παραλίας να προχωρήσουμε σε κατεδαφίσεις με έξοδα του Δήμου». Κ. Δήμαρχε με παραβατικές
ακροβασίες και λεονταρισμούς το πρόβλημα δεν λύνεται. Το Δημοκρατικό  μας πολίτευμα και οι θεσμοί του, έχουν τη λύση, αρκεί σύντομα να την αναζητήσετε!!!
5ον Είπε: «Πήραμε χρηματοδότηση από το Καζίνο Λουτρακίου και  ξεκινήσαμε πενταετές ανασκαφικό πρόγραμμα στην Αρχαία Φενεό». Κ. Δήμαρχε , κάθε προσφορά δεκτή, όταν μάλιστα έχει κοινωνικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον. Τη δαπάνη όμως της προσφοράς αυτής ( μόνο για  6 εβδομάδες το χρόνο) γιατί δεν την αναφέρετε;,( εγώ καταλαβαίνω γιατί ξέρω), σας  βολεύει καλύτερα η βαρύγδουπη έκφραση «πενταετές ανασκαφικό πρόγραμμα» και η διαφήμιση , παρά η δημοσίευση της δαπάνης, η αποδοχή της οποίας εδώ που τα λέμε δεν τιμά ούτε το Υπουργείο Πολιτισμού, ούτε τις τυμπανοκρουσίες του  Δήμου μας ,στο βωμό επιλεγμένων δράσεων μάρκετινγκ!!! με ανούσιες φιέστες.
Η στάση σας αυτή απέναντι στις δομές του Κράτους  κ. Δήμαρχε δημιουργεί χαμένο χρόνο για την τοπική μας αυτοδιοίκηση και εσείς δεν πρέπει να τον ροκανίζετε για δικαιολογίες. Λίγος σεβασμός στους κανόνες που υπάρχουν θα βοηθήσει και εσάς και κυρίως τον τόπο μας. Αν ονειρεύεστε  να μεταπηδήσετε στην κεντρική εξουσία ,εκεί θα έχετε χρόνο να τα λύσετε όλα. Κ. Δήμαρχε σας  δόθηκε  από την μειοψηφία πολύτιμος χρόνος ανοχής, σας δόθηκε  συναίνεση , σας καταθέσαμε με απλοχεριά εμπειρία και  γνώση. Τώρα όμως σας θυμίζω  ότι ήρθε ο καιρός  και για το θεσμικό
μας ρόλο που είναι και η κριτική και ο έλεγχος. Τα ερωτήματα αυτά οφείλατε να τα είχατε απαντήσει μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο όταν σας ετέθησαν. Εκεί είναι ο Ναός της Δημοκρατίας. Δεν με πειράζουν όμως απαντήσεις ακόμη και δια των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.