ΠΡΟΣΤΙΜΟ 63.500 ΕΥΡΩ σε παράνομη χωματερή

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Οι παραβάσεις βεβαιώνονται σύμφωνα με το έγγραφο του υπουργείου Περιβάλλοντος, «στο χώρο ανεξέλεγκτης διάθεσης στερεών αποβλήτων στη θέση ΄Άσπρο Βουνό΄ στην περιοχή Αθίκια του πρώην Δήμου Σαρωνικού
 
«Άρχισαν τα όργανα» θα έλεγε κανείς όσον αφορά στις παράνομες χωματερές και στα μέτρα που θα έπρεπε να ληφθούν αλλά δεν ελήφθησαν, με αποτέλεσμα οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος με επιστολή τους πριν από λίγες μέρες να αναφέρουν ότι για την παράνομη χωματερή του πρώην Δήμου Σαρωνικού, ο σημερινός Δήμος Κορινθίων θα πρέπει να πληρώσει πρόστιμο της τάξης των 63.500 ευρώ. Ο λόγος της επιβολής του προστίμου είναι, ότι δεν πάρθηκαν τα αναγκαία μέτρα, σύμφωνα με συγκεκριμένη διάταξη και στη χωματερή είχε προκληθεί αρκετές φορές πυρκαγιά, με αποτέλεσμα οι διοξίνες και τα υπόλοιπα επιβλαβή στοιχεία να «εκτοξεύονται» στην ατμόσφαιρα και στη γύρω περιοχή. Να θυμίσουμε ότι η υπόθεση έρχεται από μακριά, επί Δημαρχίας Π. Λέκκα ακόμα… Την παρέμβαση των επιθεωρητών περιβάλλοντος είχε ζητήσει ο ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ και ο πρόεδρός του Β. Κελλάρης πριν από περίπου 3 μήνες….
 
Ποιες παραβάσεις βεβαιώνονται…
Οι παραβάσεις βεβαιώνονται σύμφωνα με το έγγραφο του υπουργείου Περιβάλλοντος, «στο χώρο ανεξέλεγκτης διάθεσης στερεών αποβλήτων στη θέση ΄Άσπρο Βουνό΄ στην περιοχή Αθίκια του πρώην Δήμου Σαρωνικού Ν. Κορινθίας» όπου διαπιστώθηκε: Συλλογή και μεταφορά δημοτικών αποβλήτων χωρίς άδεια, ανεξέλεγκτη διάθεση δημοτικών αποβλήτων, μη αποκατάσταση ΧΑΔΑ, μη ύπαρξη προστατευτικής περίφραξης του χώρου, εστίες φωτιάς, ελλιπής φύλαξη και απουσία αντιπυρικής ζώνης και μη επικάλυψη των απορριμμάτων. Η πράξη βεβαίωσης της παράβασης διαβιβάζετε και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κορίνθου για τη διερεύνηση τυχόν αξιόποινων πράξεων. 
 
Β. Κελλάρης:
΄ΟΠΟΙΟΣ ΡΥΠΑΙΝΕΙ ΔΕΝ ΓΛΙΤΩΝΕΙ, ΑΛΛΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ΄
 
Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ Β. Κελλάρης ανέφερε: «Όντως επιβλήθηκε πρόστιμο 63.500 ευρώ στο Δήμο Κορινθίων για τη χωματερή του πρώην Δήμου Σαρωνικού, ενώ ακολουθεί και δεύτερο πρόστιμο για τη χωματερή του πρώην Δήμου Άσσου Λεχαίου για παραλείψεις και μη λήψη μέτρων για τις πυρκαγιές στις χωματερές. Το κακό είναι ότι τα πρόστιμα αυτά θα τα πληρώσουν οι δημότες, παρότι πρόκειται για παραλείψεις των υπευθύνων. Οι Δήμοι έχουν δικαίωμα ένστασης και υποβολής σχετικού υπομνήματος, το οποίο αν δεν γίνει δεκτό, θα οριστεί η ημερομηνία καταβολής των προστίμων. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι, Δήμοι και πολίτες, ότι ΟΠΟΙΟΣ ΡΥΠΑΙΝΕΙ ΔΕΝ ΓΛΙΤΩΝΕΙ, ΑΛΛΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ»