Συνέντευξη Μητσοτάκη: Ανακοίνωσε τον μήνα των εκλογών

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

 


Τρεις εβδομάδες μετά την τραγωδία στα Τέμπη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φιλοξενήθηκε στους "Πρωταγωνιστές" του Σταύρου Θεοδωράκη και επιχείρησε να δώσει απαντήσεις για το δυστύχημα, τις διαχρονικές ευθύνες αλλά και το μερίδιο που αναλογεί στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για το μπάχαλο στον σιδηρόδρομο.

Φυσικά, όπως από το πρωί διέρρεε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης  ανακοίνωσε το χρονικό πλαίσιο των εκλογών, που θα γίνουν τον Μάιο,  αποφεύγοντας να δώσει ακριβή ημερομηνία.

Απηχώντας τις αντιδράσεις για την καθυστέρηση στην ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών, ο Σταύρος Θεοδωράκης ρώτησε γιατί ο πρωθυπουργός δεν έχει ήδη πει πότε ακριβώς θα γίνουν λέγοντας χαρακτηριστικά «και στην Τουρκία ξέρουμε πότε θα γίνουν».

«Μπορώ να σας πω μετά βεβαιότητος ότι οι εκλογές θα γίνουν το Μάιο. Δεν θα γίνουν τον Ιούλιο. Και δεν θα γίνουν -θα ήταν και αδιανόητο να λέγαμε ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Ιούλιο- διότι μπορεί να χρειαστεί δεύτερη κάλπη. Πολύ πιθανό. Και δεν θα πάμε να κάνουμε εκλογές τον Αύγουστο. Και φυσικά έχουμε και την περίοδο των Πανελληνίων, την οποία πρέπει να προστατεύσουμε ως «κόρη οφθαλμού». Εκμαιεύσατε, είδατε, κάποιες ειδήσεις από την συνέντευξη» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.