Γιατί δεν είναι το θέμα του νερού στα θέματα του Δ.Σ. Κορινθίων;

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

 


Συλλαλητήρια πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα με αφορμή το "ύποπτο" νομοσχέδιο που προβλέπει  τη δημιουργία Ρυθμιστικής Αρχής ελέγχου των υδάτων. Με στόχο όπως καταγγέλλουν κόμματα, Δήμοι  και φορείς, να επιταχύνει την εμπορευματοποίηση του νερού, την υιοθέτηση κανόνων τιμολόγησης, να βαθύνει η εμπορευματική λειτουργία των δημοτικών επιχειρήσεων και να προχωρήσουν οι άμεσες ιδιωτικοποιήσεις.

Κιάτο και Λουτράκι έχουν ήδη αντιδράσει με το Δήμο Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων να συγκαλεί σε έκτακτο Δημοτικό συμβούλιο για την έκδοση ψηφίσματος ενάντια στο νομοσχέδιο. Να σημειωθεί, ότι οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΚ συμμετείχαν στην πανελλαδική στάση εργασίας των ΔΕΥΑ στις 9 Μαρτίου και εξέδωσαν και σχετική ανακοίνωση.

Στο Δημοτικό συμβούλιο Κορινθίων της Τετάρτης 22 Μαρτίου δεν είδαμε στα θέματα της ημερήσιας διάταξης κάτι παρόμοιο. Το Γιατί, δεν το ξέρουμε. Θα θέλαμε όμως να το μάθουμε. Όπως θα ήθελε κάθε δημότης να μάθει, γιατί δεν συζητείται ένα τόσο σημαντικό θέμα. Εκτός, αν τεθεί εκτός ημερήσιας διάταξης και σε αυτό ελπίζουν όλοι οι πολίτες του Δήμου. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Αναμένουμε....