Κατερίνα Φαρμάκη: ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ …

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

 


Καθήκον κάθε ευνομούμενης πολιτείας είναι να παρέχει στους πολίτες τρία βασικά πράγματα: Παιδεία, Υγεία και Ασφάλεια. Θέλω να σταθώ λίγο σήμερα στον τρίτο πυλώνα, αυτόν την ασφάλειας.

Δε νοείται σε κανένα οργανωμένο κράτος να δρουν

« σπείρες» που καταστρέφουν συστηματικά δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες και η επίσημη πολιτεία να μην παίρνει μέτρα για να σταματήσει αυτό.

Σπίτια λεηλατούνται, μνημεία καταστρέφονται, χωράφια και γεωτρήσεις απογυμνώνονται, αυτοκίνητα εξαφανίζονται, ενώ η σύληση σε σιδηροδρομικές γραμμές ή αρχαιολογικούς χώρους αποτελεί ένα συνεχές πλήγμα στις υποδομές της χώρας. Πλήγμα που συνετέλεσε με τον τρόπο του και αυτό στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Και εδώ στην περιοχή της Κορινθίας χαρακτηριστικά παραδείγματα η κλοπή των καλωδίων στο έργο του φωτισμού του κάστρου του Ακροκορίνθου, κλοπές κατά μήκος του Προαστιακού και καθημερινές δολιοφθορές στις γεωργικές εγκαταστάσεις.

Δεν πάει άλλο….

Κι αν κάποιοι προηγούμενοι κυβερνώντες φρόντισαν να μετατρέψουν σε πλημμελήματα αυτά τα αδικήματα, επιτρέψτε μου αλλά σε κάποιες περιπτώσεις είναι κακουργήματα ιδίως όταν θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια όλων μας .

Δεν πάει άλλο ….

Πρέπει να αυστηροποιηθούν οι νόμοι και να τηρούνται απαρέγκλιτα .Δεν μπορεί η επίσημη πολιτεία να χαρίζεται με βάσει το χρώμα του δέρματος, η την φυλή και να αφήνονται οι υπόλοιποι να λεηλατούνται.

Δεν πάει άλλο …

Πόσο ακόμα θα χαρίζονται επιδόματα από τους φόρους όλων μας, σε ανθρώπους που περιφρονούν τους νόμους, που μαθαίνουν τα παιδιά τους στην επαιτεία και την κλοπή, και που τα στέλνουν στο σχολείο μόνο όταν είναι να πάρουν χρήματα;

Δεν πάει άλλο ….

Όταν κάποιος «πεινάει» υπάρχουν δύο τρόποι για να τον βοηθήσεις. Είτε του δίνεις ένα ψάρι για να τραφεί, είτε του δίνεις ένα καλάμι και τον αναγκάζεις να μάθει να ψαρεύει για να τραφεί.

 

*Η Κατερίνα Φαρμάκη είναι υποψήφια βουλεύτρια Κορινθίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. - ΚΙΝΑΛ