Κύριοι βουλευτές Κορινθίας: Ήρθε η ώρα για να παίξετε το τελευταίο σας χαρτί…

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012




Μη παρακαλώ σας, μη, μη λησμονάτε τη χώρα μας!!!

Του Γ. Ρουμελιώτη

Στις αρχές του 2010 όταν η τότε κυβέρνηση «προετοίμαζε» το λαό για να δεχτεί αδιαμαρτύρητα το ΔΝΤ και το μηχανισμό στήριξης, το βασικό επιχείρημα ήταν η δήθεν επερχόμενη στάση πληρωμών η οποία θα οδηγούσε στην πτώχευση. Όσοι μίλησαν τότε για την προσπάθεια εκφοβισμού του λαού κατηγορήθηκαν –τουλάχιστον – ως γραφικοί. Από τότε πέρασαν σχεδόν δύο χρόνια… Δύο χρόνια μαρτυρικά για τους Έλληνες, αφού έχασαν το 40% των εισοδημάτων τους, αυξήθηκαν δραματικά οι φόροι και όλα τα συναφή, με αποτέλεσμα να έχουν πτωχεύσει ήδη οι πολίτες και παράλληλα να μην φαίνεται ότι κάτι αλλάζει προς το θετικό, αλλά μάλλον προς το χειρότερο. Και ήρθε και πάλι τώρα, η ώρα του ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ: Ότι αν δεν γίνουν αποδεκτές οι απαράδεκτες θέσεις της Τρόικα…πάλι θα πτωχεύσουμε. Λες και δεν έχει γίνει! Η απειλή αυτή τη φορά έγινε πιο συγκεκριμένη: Ή δανειακή σύμβαση ή καταστροφή! Οι «κύριοι» εγκληματούν κατά του λαού, του Έθνους και της πατρίδας. Και ειλικρινά λυπάμαι και σιχαίνομαι με την ιδέα, ότι ανάμεσά τους βρίσκονται και Ελληνικά ονόματα που καλούνται να συνυπογράψουν αυτή την «οικονομική δικτατορία» που επιχειρεί να κυβερνήσει την Ελλάδα για τα επόμενα χρόνια, χωρίς οι κυβερνώντες –που υποτίθεται θα ψηφιστούν από το λαό- να μπορούν να «σηκώσουν κεφάλι», να «χτυπήσουν το χέρι στο τραπέζι» και να πάρουν οποιαδήποτε απόφαση. Κατά τα άλλα… θα είναι η κυβέρνηση της χώρας! Και οι «μεγάλοι» θα συνεχίσουν να ποδοπατούν πάνω στα πτώματά μας. Γιατί ήδη οι περισσότεροι Έλληνες είναι «πτώματα»! Οικονομικά και ψυχολογικά!
Άραγε, κ. Παπαδήμο, κ. Παπαδρέου, κ. Σαμαρά, κ. Καρατζαφέρη και κ.κ. βουλευτές της χώρας και της Κορινθίας –που δεν έχετε επηρεαστεί από την κρίση- θεωρείτε ότι νομιμοποιείστε να πάρετε τέτοιου είδους επαχθείς αποφάσεις για το λαό; Θεωρείτε ότι ο λαός σας έστειλε στη Βουλή για να αποφασίσετε για τον αργό και μαρτυρικό θάνατό του; Θα οδηγήσετε έναν τόσο υπερήφανο λαό, στον απόλυτο εξευτελισμό και στην εξαθλίωση; Αν έχετε αυτό το κουράγιο, έχετε σκεφτεί τις συνέπειες για τη χώρα και για σας προσωπικά; Κι αν είστε τόσο σίγουροι ότι ο λαός αποδέχεται όλη αυτή τη λαίλαπα των δήθεν «φίλων μας» Ευρωπαίων και δανειστών για να σώσουν τη χώρα, γιατί δεν κάνετε ένα δημοψήφισμα για να αποφασίσει αυτή την ύστατη ώρα ο λαός; Δεν τολμάτε, φοβάστε το αποτέλεσμα ή τα «αφεντικά σας»; Ξέρουμε γιατί δεν το κάνετε: Γιατί είναι σίγουρο 99% ότι ο λαός θα πει ένα μεγάλο ΟΧΙ σε αυτό το τερατούργημα, ένα μεγάλο ΟΧΙ στην αυτοκτονία του!
Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες βουλευτές Κορινθίας,
Θα ξέρετε βέβαια, ότι αυτή η ψηφοφορία που έρχεται στη Βουλή θα είναι το τέλος! Το τέλος αυτού του πολιτικού συστήματος –θα το έχετε νιώσει ήδη αυτό-, το τέλος μιας ολόκληρης εποχής. Στη Βουλή θα παιχτεί το «τελευταίο χαρτί» αυτής της παρτίδας, και το ποντάρισμα είναι πολύ, μα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ μεγάλο! Αφορά την Αξιοπρέπεια και τη ζωή εκατομμυρίων Ελλήνων! Θεωρείται βέβαιο, ότι κι εσείς οι ίδιοι θα «παίξετε το τελευταίο σας χαρτί» όσον αφορά το πολιτικό σας μέλλον. Γιατί ο λαός αυτή τη φορά δεν θα ξεχάσει! Έχετε το κουράγιο να ψηφίσετε κάτι τέτοιο; Ακόμα κι αν τεθεί, όχι απλά θέμα κομματικής πειθαρχίας, αλλά ακόμα κι αν σας το προτείνει και «ο Πάπας της Ρώμης»; Κυρίες και κύριοι, αυτή είναι η ύστατη ώρα να διαφυλαχτεί η αξιοπρέπεια όλων: Η δική σας, της χώρας, των πολιτικών και κυρίως αυτών των δύσμοιρων ΕΛΛΗΝΩΝ που δεν φταίνε σε τίποτα. Κάντε επιτέλους μια υπέρβαση: ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΕ την υποδούλωση των Ελλήνων στους «ξένους κατακτητές». Προσφέρετε αυτή την τελευταία στιγμή, τη μεγαλύτερη, τη σοβαρότερη, την πιο ανθρώπινη, την πιο Ελληνική υπηρεσία σας στο λαό και στο Έθνος. Και να είστε σίγουροι, ότι κι αυτό δεν πρόκειται να ξεχαστεί από τους Κορίνθιους. Αποδείξτε επιτέλους ότι ΑΓΑΠΑΤΕ αυτό τον λαό και αυτή τη χώρα και δεν βρίσκεστε τυχαία σε αυτά τα έδρανα. Ρωτήστε τον κόσμο και αποφασίστε με το χέρι στην καρδιά. Κοιτάξτε τι συμβαίνει γύρω σας, νιώστε έστω για λίγο τον πόνο, τον μαρασμό, την κατάντια στην οποία έχουν περιέλθει οι Έλληνες και οι Κορίνθιοι και κάντε αυτό που πρέπει: ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΣΑΣ…