ΠΕΤΑΞΑΝ ΤΟΞΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ στους Αγίους Θεοδώρους!!

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Άγνωστοι δράστες εναπόθεσαν στην περιοχή Αλμύρα Αγίων Θεοδώρων
χθες τα ξημερώματα βιομηχανικά απόβλητα
– Η υπόθεση ερευνάται μετά από καταγγελία του Δήμου από τις αστυνομικές και περιφερειακές αρχές

Άγνωστοι ασυνείδητοι δράστες έφτασαν στο σημείο να αδειάσουν βιομηχανικά και πιθανότατα τοξικά απόβλητα στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων και συγκεκριμένα στη θέση Αλμύρα. Το συμβάν σημειώθηκε χθες τις πρώτες πρωινές ώρες και οι δράστες έγιναν αντιληπτοί από μακριά από κατοίκους ή διερχόμενους οι οποίοι ειδοποίησαν άμεσα το Δήμο και την αστυνομία. Στο σημείο βρέθηκε χθες το πρωί και ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων Κ. Λογοθέτης, ο οποίος κατήγγειλε το περιστατικό, ενώ ο Αντιδήμαρχος Δ. Δέδες υπέβαλε μήνυση κατ΄ αγνώστων. Ο Δήμαρχος δήλωσε ότι αυτή η κατάσταση θα σταματήσει άμεσα και η περιοχή θα αστυνομεύεται πλέον καθημερινά, ώστε να καταλάβει κάθε επιτήδειος και ασυνείδητος ότι δεν μπορεί να επιβαρύνει το περιβάλλον. Δήλωσε δε βέβαιος, ότι οι δράστες θα βρεθούν σύντομα και θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη…

Η ανακοίνωση του Δήμου…
Στην ανακοίνωση του Δήμου αναφέρονται τα εξής: «Χθες Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2011, διαπιστώθηκε από τις Δημοτικές αρχές ότι στην περιοχή Αλμύρα των Αγίων Θεοδώρων πριν από τα διυλιστήρια και πάνω από την Εθνική οδό σε παρακείμενο αγρό υπήρξε εναπόθεση βιομηχανικών αποβλήτων από αγνώστους. Ο Δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης ενημέρωσε το Α.Τ. Αγ. Θεοδώρων, τον Αντιπεριφερειάρχη Γ.Δέδε, τους επιθεωρητές περιβάλλοντος και το τμήμα περιβάλλοντος της περιφερειακής ενότητας Κορινθίας το οποίο διενήργησε επιτόπιο έλεγχο. Ο Αντιδήμαρχος Αγίων Θεοδώρων Δ. Δέδες θα υποβάλλει σήμερα μήνυση κατ’ αγνώστων. Η υπόθεση ερευνάται εργαστηριακά από τις Δημοτικές αρχές ενώ έχουν επιληφθεί του θέματος οι αστυνομικές και περιφερειακές αρχές».

Κ. Λογοθέτης:
Θα βρεθούν οι υπαίτιοι και θα τιμωρηθούν παραδειγματικά

Σε δηλώσεις του ο Κ. Λογοθέτης ανέφερε: «Μετά από καταγγελίες μάθαμε ότι αργά το βράδυ της Πέμπτης, κάποιοι εναπόθεσαν στο σημείο αυτό στην περιοχή Αλμύρα Αγίων Θεοδώρων, στερεά απόβλητα, λίαν επικίνδυνα και πιθανόν τοξικά. Έχω ήδη ενημερώσει την αστυνομία, τον Αντιπεριφερειάρχη, το τμήμα περιβάλλοντος και τις αρμόδιες υπηρεσίες οι οποίες έφτασαν έγκαιρα και έκαναν αυτοψία στο χώρο. Θέλω να στείλω ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση με τον πιο αυστηρό και κατηγορηματικό τρόπο: ότι αυτό που γίνεται σ΄ αυτή την περιοχή, όπου κάποιοι ασυνείδητοι ρίχνουν ανεξέλεγκτα ό,τι σκουπίδια και απόβλητα έχουν, θα τελειώσει οριστικά. Τους διαβεβαιώνω ότι η Δικαιοσύνη θα λάμψει, θα βρεθούν και θα τιμωρηθούν παραδειγματικά. Θα αστυνομεύσουμε όλη την περιοχή και θα αποτρέψουμε πάση θυσία αυτό που γίνεται».

Αίτηση αποκατάστασης της χωματερής…
«Έχουμε κάνει αίτηση αποκατάστασης της χωματερής του Δήμου μέσω του ΕΣΠΑ και αναμένουμε τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τον περιφερειακό σχεδιασμό διαχείρισης των απορριμμάτων», ανέφερε συμπληρωματικά ο κ. Λογοθέτης.