Η κυβέρνηση Παπαδήμου βάζει τέλος στον μονοκομματισμό;

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Ιστορικές είναι οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, ασχέτως αν η οικονομική κρίση και τα πολλά προβλήματα των πολιτών και της πλειοψηφίας της κοινωνίας δεν μας αφήνουν να τα δούμε και να τα αναλύσουμε βαθύτερα. Με τη δημιουργία της νέας κυβέρνησης εθνικής ανάγκης, σωτηρίας, συνεργασίας ή όπως αλλιώς θέλει να την λέει κανείς και τη συντριπτική πλειοψηφία στην παροχή ψήφου εμπιστοσύνης την περασμένη Τετάρτη, πολλοί είναι αυτοί που ομολογούν ακόμα και από τα δύο μεγάλα κόμματα, ότι ο μονοκομματισμός και οι μονοκομματικές κυβερνήσεις ηττήθηκαν. Είναι άραγε έτσι, ή σε λίγο καιρό όλα αυτά θα ξεχαστούν και θα γυρίσουμε στο παλιό γνωστό πολιτικό σκηνικό;

Α. Μανωλάκης:
Οι μονοκομματικές κυβερνήσεις ηττήθηκαν

«Η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών των τριών κομμάτων, ΠΑ.ΣΟ.Κ., Ν.Δ. και ΛΑ.Ο.Σ. στήριξαν, -εκτός ολίγων εξαιρέσεων-, τη μεγάλη προσπάθεια υπό τον κ. Λουκά Παπαδήμο. Με σκοπό να μη χρεοκοπήσει η χώρα. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα ενωμένοι και με ψυχραιμία. Σίγουρα πια, υπάρχουν αρκετά προβλήματα στο πολιτικό σκηνικό, αφού η δημιουργία και η υπερψήφιση αυτής της κυβέρνησης, σημαίνει ότι οι μονοκομματικές κυβερνήσεις ηττήθηκαν».

Κ. Κόλλιας:
Η Ν.Δ. έβαλε όρους και προϋποθέσεις και τους πέτυχε

«Μετά την καταστροφική πρωτοβουλία του κ. Παπανδρέου για το δημοψήφισμα που έφερε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού, ο κ. Σαμαράς έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης θεωρώντας υποχρέωσή του να στηρίξει την κυβέρνηση Παπαδήμου, για να μπορέσει να ανταποκριθεί σε όσα ανέλαβε από τη συμφωνία πλαίσιο των τριών αρχηγών με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, γιατί είναι αναγκαίο να αποκατασταθεί η αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό και να δοθούν λύσει σε σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τη χώρα. Έπρεπε να αποφασίσει η Ν.Δ. ή να αφήσει τη χώρα να καταστραφεί ή να πάρει πρωτοβουλίες να σώσει την εθνική αξιοπρέπεια και έναν λαό που βρίσκεται σε απόγνωση και απελπισία. Έβαλε 4 όρους και προϋποθέσεις και ευτυχώς για τον Ελληνικό λαό τους πέτυχε όλους. Να ανασταλεί το δημοψήφισμα, να υπάρξει κυβέρνηση ειδικού σκοπού συγκεκριμένου χρόνου, να εκταμιευτεί η 6η δόση και η χώρα να πάει σε εκλογές».