ΒΓΑΖΟΥΝ ΟΠΛΟ ακόμα και για 100 ευρώ!

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Το έχει αναφέρει σε δηλώσεις του και ο αστυνομικός Διευθυντής Χ. Μουρελάτος, αλλά και ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Κορινθίας κ. Α. Σπυράκος και το μέλος της Ένωσης Αξιωματικών Πελοποννήσου Χ. Τετράδης, ότι οι ελλείψεις στην αστυνομική δύναμη είναι πολλές! Οι ελλείψεις που υπάρχουν στο προσωπικό της αστυνομίας έχουν απασχολήσει και μάλιστα αρκετά και τους αστυνομικούς της Κορινθίας αλλά όχι μόνο. Και μάλιστα σε μια περίοδο που η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό και σχεδόν καθημερινά, η αστυνομία καλείται να αντιμετωπίσει δύσκολες περιπτώσεις. Δεν είναι μόνο οι ελλείψεις στο προσωπικό είναι και οι ελλείψεις στον εξοπλισμό των αστυνομικών. Μάλιστα όπως έχουν αναφέρουν οι ίδιοι οι αστυνομικοί είναι ευτύχημα που δεν έχουν υπάρξει θύματα εξαιτίας αυτών των δύο βασικών ελλείψεων!  «Είμαστε τυχεροί που δεν έχουμε θρηνήσει θύματα εξαιτίας αυτών των ελλείψεων, από πλευράς αστυνομικών. Με τα μέσα που διαθέτουμε δεν έχουμε την ασφάλεια που χρειάζεται», αναφέρουν οι ίδιοι οι αστυνομικοί. Αυτές οι δηλώσεις τα λένε όλα…  Αρκετοί αστυνομικοί σταθμοί στην Κορινθία έκλεισαν πριν από καιρό μετά από συγκεκριμένη απόφαση του υπουργείου. Σκοπός αυτής της πράξης, είπαν ότι είναι η περαιτέρω ενίσχυση των μεγάλων αστυνομικών τμημάτων. Και πράγματι, κάποιοι αστυνομικοί ήρθαν από τους πρώην σταθμούς στα τμήματα. Το ερώτημα όμως είναι, πόσοι είναι αυτοί που ενίσχυσαν τα αστυνομικά τμήματα, σε σχέση με αυτούς που έχουν αποχωρήσει σωρηδόν με σύνταξη τους τελευταίους μήνες; Θα ενισχυθούν περαιτέρω και πότε, τα τμήματα, τη στιγμή που η εγκληματικότητα «παίρνει την ανηφόρα» και οι πολίτες αισθάνονται όλο και περισσότερο ανασφαλείς;

Αύξηση της βαριάς εγκληματικότητας
Σύμφωνα με ασφαλείς αστυνομικές πηγές, αλλά και τα γεγονότα που ακούμε πλέον σε καθημερινή βάση, έχει αυξηθεί πολύ τους τελευταίους μήνες η λεγόμενη «βαριά» εγκληματικότητα (με βία και όπλα) και μάλιστα για να αποσπάσουν ακόμα και 100 ευρώ! Στη ληστεία που έγινε το Σάββατο στο σούπερ μάρκετ στο Λουτράκι, οι δράστες που απείλησαν με όπλα και φαίνονταν αδίστακτοι, πήραν μόλις 180 ευρώ! Προχθές το πρωί στο Πετρί, τρία άτομα χτύπησαν 62χρονο για να πάρουν 200 ευρώ. Εύκολα καταλαβαίνει κανείς, ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να έχουμε ένα τραγικό περιστατικό, αν για παράδειγμα κάποιος αντιδράσει αυθόρμητα σε μια ληστεία, ο δράστης πανικοβληθεί και χρησιμοποιήσει το όπλο του.

Συνέντευξη του Χ. Οικονομόπουλου: Αναδιατάσσονται τα πλάνα της αστυνομίας

Συνέντευξη στα τοπικά μέσα ενημέρωσης παραχώρησε χθες το πρωί ο αστυνομικός Διευθυντής Κορίνθου Χ. Οικονομόπουλος σχετικά με το μείζον θέμα που απασχόλησε την Κορινθία με την κατάσχεση της τεράστιας ποσότητας των 700 κιλών χασίς που εντοπίστηκαν σε φορτηγό μετά από ατύχημα. Ο κ. Οικονομόπουλος ανέφερε ότι συνελήφθη ο 48χρονος Κορίνθιος ιδιοκτήτης του οχήματος που οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα και ότι την περαιτέρω έρευνα διεξάγει το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου. Ο ίδιος δήλωσε ότι η γειτνίαση με την Αλβανία και άλλες χώρες δημιουργεί ένα περαιτέρω πρόβλημα που το κάνει εντονότερο λόγω της άμεσης επικοινωνίας που υπάρχει. Αναφέρθηκε και σε άλλα περιστατικά που έχουν λάβει χώρα στην περιοχή μας, όπως στο Ζευγολατιό όπου υπήρξε συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών και μάλιστα με τραυματισμό, καθώς και κλοπές που έγιναν στη Νεμέα. Παραδέχτηκε ότι υπάρχει αύξηση της εγκληματικότητας και όχι μόνο στην Κορινθία, γιατί όσο υπάρχουν οικονομικές δυσκολίες και κρίση, τα πράγματα γίνονται δυσκολότερα κι αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αναδιατάσσονται οι δυνάμεις και τα πλάνα της αστυνομίας με κύριο στόχο τη συνεχιζόμενη προσπάθεια και την αποτελεσματικότητα η οποία είναι ορατή.

Χ. Τετράδης: Φεύγουν αστυνομικοί χωρίς να αναπληρώνονται

Το μέλος της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Πελοποννήσου Χ. Τετράδης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η βαριά εγκληματικότητα έχει αυξηθεί και μάλιστα για μικρά ποσά. Γίνονται πλέον ληστείες για 100 και 150 ευρώ! Ταυτόχρονα, -κι αυτό είναι το ανησυχητικό-, οι δυνάμεις της αστυνομίας μειώνονται συνεχώς, είτε λόγω μεταθέσεων, είτε λόγω συνταξιοδοτήσεων, χωρίς να αναπληρώνονται τουλάχιστον στον βαθμό που επιβάλλεται».