Οδηγίες για πληρωμή της ΔΕΗ χωρίς πληρωμή του χαρατσιού

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Α. Κλαδούχος αναφέρει τα εξής: «Αγαπητοί συμπολίτες, Τον τελευταίο χρόνο, βιώνουμε την οικονομική ύφεση, την ανεργία, τις απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα και την «εργασιακή εφεδρεία» στον δημόσιο τομέα και τη δραματική μείωση των δαπανών στην παιδεία και στην υγεία. Βιώνουμε αλλεπάλληλα «χαράτσια» με τη φορολόγηση εισοδημάτων για δεύτερη και τρίτη φορά, δήθεν έκτακτες εισφορές που γίνονται μόνιμες, μεγάλα τέλη ακινήτων που πληρώνονται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Για τη συνταγματικότητα ή μη του συγκεκριμένου Νόμου έχει ασκηθεί προσφυγή από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (Δ.Σ.Α.) που θα εκδικασθεί στις 2 Δεκεμβρίου 2011. Στο Δήμο μας κατατέθηκαν ανάλογα αιτήματα πολλών συμπολιτών μας που έχουν μαζέψει υπογραφές και ζητούν τη βοήθεια του Δήμου μας. Με εισήγηση του Δημάρχου το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία να σταθεί στο πλευρό των συμπολιτών μας που αδυνατούν να πληρώσουν το χαράτσι του τέλους ακινήτων. Επίσης αποφασίστηκε να σταλεί εξώδικη δήλωση – πρόσκληση – διαμαρτυρία στη ΔΕΗ ζητώντας τη μη διακοπή του ρεύματος. Παράλληλα με ανακοινώσεις ο Δήμος δίνει οδηγίες στους δημότες για την διαδικασία που πρέπει να κάνουν.

ΟΔΗΓΙΕΣ
Πάμε στο ΑΤΜ της τράπεζας (προϋπόθεση η τράπεζα να είναι συμβεβλημένη με ΔΕΚΟ) με το λογαριασμό ή με τον 12ψήφιο κωδικό «ηλεκτρονικής πληρωμής».
  1. Βάζουμε την κάρτα:
    Επιλέγουμε : α) «Άλλες Συναλλαγές»
                            β) «Πληρωμές ΔΕΚΟ»
                            γ) «ΔΕΗ»
  2.  Πληκτρολογούμε τον 12ψήφιο κωδικό «ηλεκτρονικής συναλλαγής» και θα μας ζητηθεί να ορίσουμε το ποσό πληρωμής.
  3. Αφαιρούμε από το συνολικό ποσό της ΔΕΗ, αυτό που αντιστοιχεί στο «Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών»  (αναγράφεται πάνω δεξιά ΕΕΤΗΔΕ).
  4. Πληκτρολογούμε το ποσόν που απομένει ως ποσό πληρωμής στο ΑΤΜ.
5.      Παίρνουμε την απόδειξη και μαζί με τον λογαριασμό και την ταυτότητα μας, ερχόμαστε στο Δήμο, όπου υπογράφουμε εξουσιοδότηση στο Δήμαρχο ή άλλο εντεταλμένο από εκείνον πρόσωπο να ενεργήσει για λογαριασμό μας κάθε απαραίτητη ενέργεια για να γνωστοποιηθεί στη ΔΕΗ η πληρωμή από μέρους μας των πραγματικών οφειλών μας προς αυτήν.
*Στην περίπτωση που η συναλλαγή δεν μπορεί να γίνει μέσω ΑΤΜ πηγαίνουμε στο Κέντρο Αυτόματων Συναλλαγών ή στο Κέντρο Πληρωμών (είναι μηχανήματα μέσα στις τράπεζες) και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία που αναφέρουμε παραπάνω από το βήμα 2 (χωρίς τη χρήση κάρτας).
Ειδοποιούμε το Δήμο για κάθε απόπειρα διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος λόγω μη πληρωμής του ειδικού τέλους ακινήτων. Για πληροφορίες, απευθυνθείτε στο Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης στα τηλέφωνα Δημοτική Ενότητα Ξυλοκάστρου :
§   Λογοθέτης Διονύσης : 6976599697
§   Προκόπου Σοφία : 2743360205
Δημοτική Ενότητα Ευρωστίνης :
§   Καραβάς Ανδρέας : 6942987871
§   Πουλακίδας Βασίλης : 2743360105