Κλιμάκιο της ΝΟΔΕ Κορινθίας κατέγραψε προβλήματα στην Τενέα

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Στις 2/6/2011, ημέρα Πέμπτη και ώρα 19:30μ.μ. πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη περιοδεία του κλιμακίου της ΝΟ.Δ.Ε Κορινθίας στην ΔΗΜ.Τ.Ο Τενέας. Ο Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. κος Σπηλιώτης και τα μέλη της, άκουσαν, συζήτησαν και κατέγραψαν τα προβλήματα της περιοχής. Ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ε. Τενέας κος Κορδώσης, τα μέλη της, οι Τοπικοί Παράγοντες και φορείς διατύπωσαν τους έντονους προβληματισμούς τους για την κατάσταση της τοπικής κοινωνίας αλλά και την πολιτική και οικονομική κρίση που βιώνουμε όλοι τον τελευταίο καιρό.
ΑΝΕΡΓΙΑ

Οι νέοι της περιοχής όπως και σε όλη τη χώρα μαστίζονται από την ανεργία ατενίζοντας ένα μέλλον αβέβαιο και νοσηρό.
ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Η παντελής έλλειψη αστυνόμευσης έχει μετατρέψει τους κατοίκους σε βορά εγκληματικών στοιχείων και πράξεων. Η ανασφάλεια και ο φόβος έχουν αντικαταστήσει την προσωπική επαφή και την κοινωνικότητα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

Η ευρύτερη οικονομική κρίση και η κατακόρυφη πτώση του τοπικού εμπορικού δυναμικού και κόσμου έχει καταντήσει τις οικονομικές συναλλαγές δυσχερείς και πολλούς συμπολίτες μας να ζουν κάτω από το όριο της ανέχειας.
ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ

Η ανεπάρκεια της κυβέρνησης απέναντι στους αγρότες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή παράγοντας αγροτικά προϊόντα , τους έχει φέρει σε απόγνωση.
ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ

Το εγχείρημα του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ»
απέτυχε παταγωδώς αφού ούτε οι υποδομές αλλά ούτε η οικονομική στήριξη υπάρχει έτσι ώστε να υλοποιηθεί ως θεσμός, τουλάχιστον στα βασικά σημεία που απαιτεί μια τοπική κοινωνία για να μπορεί να λειτουργήσει στοιχειωδώς. Παρατηρείται έλλειψη καθαριότητας, ενώ η αναμενόμενη παροχή υπηρεσιών και εξυπηρετήσεων απέναντι στον πολίτη είναι ανύπαρκτη. Η καθημερινότητα έχει γίνει για τους περισσότερους δυσκολότερη.
Η συνάντηση σε γενικές γραμμές θεωρείται επιτυχής αφού όλοι οι συμμετέχοντες εξέφρασαν τις απόψεις τους και διατύπωσαν ενδιαφέρουσες προτάσεις που η ΝΟ.Δ.Ε οφείλει να μεταφέρει στους πολιτικούς μας παράγοντες έτσι ώστε να ληφθούν σοβαρά υπόψη μιας και οι συγκυρίες μας οδηγούν στην εξαθλίωση. Αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε.