100 αστυνομικοί λείπουν από την Κορινθία

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Η απάντηση στο ερώτημα που ταλανίζει χιλιάδες κατοίκους του νομού για τη μη αστυνόμευση της περιοχής τους, δόθηκε από επίσημα χείλη, αυτά του προέδρου των αστυνομικών υπαλλήλων Κορινθίας – Επιπλέον, αυτοί που υπάρχουν, αντί να ασχολούνται εξ΄ ολοκλήρου με την πάταξη της εγκληματικότητας, απασχολούνται σε γήπεδα και στην επίδοση δικαστικών εγγράφων!
 
Τους τελευταίους μήνες η εγκληματικότητα «τραβάει την ανηφόρα» ολοένα και με πιο γοργούς ρυθμούς και πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται, γιατί σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για την ασφάλεια των πολιτών, αντί να ενισχύονται αστυνομικά τμήματα, υποβαθμίζονται ή κλείνουν οριστικά, όπως στο Χιλιομόδι, στα Αθίκια, το Ζευγολατιό και σε αρκετές άλλες περιοχές της Κορινθίας. Αποτέλεσμα αυτού είναι, η αύξηση των συμβάντων σε πολλές από τις περιοχές αυτές, η ανασφάλεια των πολιτών και η ανάγκη πια να ληφθούν μέτρα φύλαξης, όπως η ιδιωτική ασφάλεια στην οποία έχουν προχωρήσει ήδη κάποια χωριά όπως τα Εξαμίλια για να προστατεύσουν τη ζωή και την περιουσία τους.
Η απάντηση στο ερώτημα δόθηκε χθες και μάλιστα με αριθμούς, από τον πρόεδρο των αστυνομικών υπαλλήλων Κορινθίας κ. Α. Σπυράκο, ο οποίος ανέφερε ότι από το νομό Κορινθίας λείπουν, όχι 10, όχι 20, αλλά 100 αστυνομικοί! Ενώ παράλληλα αυτοί που υπάρχουν, απασχολούνται και σε παρεμφερείς ασχολίες, όπως γήπεδα και επίδοση δικαστικών εγγράφων! Να λοιπόν, γιατί η περιφέρεια και τα χωριά μας έχουν μείνει χωρίς αστυνομία και αστυνομικούς σταθμούς, τη στιγμή που οι κακοποιοί ξέρουν εκ των προτέρων ότι δεν υπάρχει αστυνόμευση στις περιοχές αυτές, λειτουργούν ανεξέλεγκτα και χωρίς φόβο και γνωρίζουν ότι ακόμα και να ειδοποιηθεί η αστυνομία, αυτή θα φτάσει μετά από αρκετή ώρα και στο διάστημα αυτό θα έχουν προλάβει να διαφύγουν και μάλιστα αρκετά μακριά….
 
 
Σήμερα η πανελλαδική κινητοποίηση στην Αθήνα….
 
Σε Πανελλαδική ένστολη κινητοποίηση διαμαρτυρίας προχωρούν σήμερα Πέμπτη στις 6 το απόγευμα οι Ομοσπονδίες των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας στην Αθήνα. Ο λόγος που αστυνομικοί και λιμενικοί υπάλληλοι καθώς και οι πυροσβέστες της χώρας κατεβαίνουν διαμαρτυρόμενοι στους δρόμους είναι οι επιπλέον περικοπές που επιφυλάσσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα για μισθούς, επιδόματα και υλικοτεχνικές υποδομές των σωμάτων ασφαλείας. Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση στην Αθήνα απηύθυνε στους συναδέλφους του ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κορινθίας κ. Απόστολος Σπυράκος, προκειμένου να διατρανώσουν όλοι μαζί πως στην ασφάλεια του πολίτη δεν χωρούν περικοπές και να ενώσουν την φωνή τους με τους υπόλοιπους δοκιμαζόμενους πολίτες της Ελλάδας.