Ο Τατούλης στην Κόρινθο για ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ

Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012

Στην Κόρινθο βρέθηκε το μεσημέρι ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Π. Τατούλης ο οποίος παραχώρησε από κοινού συνέντευξη τύπου με τον Δήμαρχο Κορινθίων Α. Πνευματικό. Σκοπός της επίσκεψης και των δηλώσεων του Περιφερειάρχη ήταν η ένταξη έργων του Δήμου Κορινθίων στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Όπως τόνισαν και οι δύο άνδρες πρόκειται για σημαντικά έργα για την καθημερινότητα και τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των δημοτών. Ο κ. Τατούλης τόνισε ιδιαίτερα και με ικανοποίηση την ένταξη στο ΕΣΠΑ το σχολείο της Αρχαίας Κορίνθου. Μια σύγχρονη εκπαιδευτική μονάδα σε χώρο 5.500 τ.μ. που παραχώρησε ο Δήμος και ένα κτίριο 2.600 τ.μ. Σημείωσε ότι τελείωσε πριν από δύο μέρες το πρόβλημα και το μεγάλο «αγκάθι» όπως το χαρακτήρισε, του έργου του Ξηριά και της ολοκλήρωσής του, το οποίο πλέον βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο. Στο Δήμο Κορινθίων αυτή τη στιγμή ανέφερε, εκτελούνται έργα 25 εκ. ευρώ.  Ο Δήμαρχος από την πλευρά του ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον κ. Τατούλη για το αμέριστο ενδιαφέρον που δείχνει για το Δήμο, αναφέροντας την επέκταση του 1ου Λυκείου και Γυμνασίου Κορίνθου, αλλά και το νέο σχολείο στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου. Τόνισε δε με έμφαση, ότι αυτή την περίοδο, η χρηματοδότηση τόσων μεγάλων και σοβαρών έργων για την περιοχή, είναι κάτι πολύ σημαντικό…

READ MORE - Ο Τατούλης στην Κόρινθο για ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ

Δρακόντεια μέτρα για την παρέλασηΈκδηλη είναι η προσπάθεια της κυβέρνησης να αποφευχθούν οι επεισοδιακές σκηνές που σημειώθηκαν πέρυσι κατά τη διάρκεια της παρέλασης και είχαν ως αποτέλεσμα να αποχωρήσει οργισμένος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, και να ακυρωθεί η διεξαγωγή της. Τα μέτρα ασφαλείας που θα ληφθούν στη Θεσσαλονίκη θα είναι δρακόντεια, εν όψει των παρελάσεων για την 28η Οκτωβρίου το Σάββατο και την Κυριακή, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας. Την Κυριακή, θα ακολουθεί το σχέδιο που εφάρμοσε η ΕΛ.ΑΣ. κατά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα και έτσι θεατές θα υπάρχουν μόνον δυτικά από την εξέδρα των επισήμων και σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από αυτήν.
Περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός, καθώς οι δυνάμεις της Θεσσαλονίκης ενισχύθηκαν με διμοιρίες των ΜΑΤ, που έχουν φθάσει τόσο από την Αθήνα όσο και από γειτονικούς νομούς. Αυξημένα θα είναι και τα μέτρα της Τροχαίας στη Θεσσαλονίκη, εν όψει του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου και της εξόδου των εκδρομέων.

Δεκάδες αστυνομικοί στις παρελάσεις στην Κορινθία…

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεκάδες θα είναι οι αστυνομικοί που θα διατεθούν από την Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας, τόσο για την ομαλή διεξαγωγή της παρέλασης στην πρωτεύουσα Κόρινθο, όσο και στις άλλες μεγάλες πόλεις του νομού, Κιάτο, Ξυλόκαστρο και Λουτράκι. Οι εντολές είναι σαφείς προς τα όργανα της τάξης: Αυστηρά μέτρα με κύριο και μοναδικό σκοπό να μην υπάρξει κανένα παρατράγουδο και να διεξαχθεί ομαλά η μαθητική παρέλαση, χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό. Ήδη σε προηγούμενες παρελάσεις έχει αμαυρωθεί αρκετές φορές το νόημα της επετείου από φωνές που θέλησαν την ώρα της παρέλασης να φωνάξουν συνθήματα που δεν συνάδουν με το πνεύμα της ημέρας, με αποτέλεσμα ακόμα και να διακοπεί η παρέλαση. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η εντολή του υπουργείου είναι να υπάρξουν ακόμα και προσαγωγές και συλλήψεις, αν κάποιος προσπαθήσει να κάνει το παραμικρό που θα δημιουργήσει πρόβλημα…

Αυστηρά μέτρα από την Τροχαία στο οδικό δίκτυο…

Παράλληλα, η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε ότι για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών και την πρόληψη ατυχημάτων, σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας λαμβάνονται τα εξής μέτρα: - αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου σε τομείς, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής
- ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα - ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακών προβλημάτων - αυξημένα μέτρα Τροχαίας στις εισόδους - εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων - αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.) - κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε περιοχές που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις - παρουσία τροχονόμων στους σταθμούς διοδίων της χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες - ενημέρωση των πολιτών σε περιπτώσεις κυκλοφοριακών ή άλλων προβλημάτων - συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν ειδικούς και γενικούς ελέγχους (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα κ.λπ., καθώς και παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).

READ MORE - Δρακόντεια μέτρα για την παρέλαση

Τεράστια προβλήματα αντιμετωπίζουν οι φοιτητές στην ΚόρινθοΧρειάζονται 20 ευρώ την ημέρα για να έρχονται στο πανεπιστήμιο, αφού έχει καταργηθεί η έκπτωση του 50%!!

Στον τηλεοπτικό φακό του ΑΧΙΟΝ μίλησαν χθες φοιτητές του πανεπιστημίου Κορίνθου εκφράζοντας τα προβλήματά τους, που όπως φαίνεται δεν είναι και λίγα. Οι φοιτητές αναφέρουν ότι είναι αναγκασμένοι να ξοδεύουν καθημερινά  περίπου 20 ευρώ για τη μεταφορά τους με τον Προαστιακό σιδηρόδρομο  αφού δεν ισχύει η έκπτωση του 50%. Στη συνέχεια, αφού δεν υπάρχει λεωφορείο να τους μεταφέρει μέσα στην Κόρινθο, αναγκάζονται να πληρώνουν ταξί για να φτάσουν μέχρι το Πανεπιστήμιο. Αυτό όπως είναι φυσικό προκαλεί οικονομική «αιμορραγία» για τους ίδιους και τις οικογένειές τους και με δεδομένο μάλιστα ότι το 80% των φοιτητών αυτών, δεν διαμένουν στην Κόρινθο, αλλά πηγαινοέρχονται από την Αθήνα. Παράλληλα οι φοιτητές αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν επαρκείς αίθουσες διδασκαλίας με αποτέλεσμα να γίνεται συνδιδασκαλία με άλλα τμήματα και να μοιράζονται οι ώρες, υποβαθμίζοντας με αυτόν το τρόπο το διδακτικό έργο. Τέλος, έκαναν αναφορά και στο θέμα της σίτισής τους τονίζοντας ότι ακόμα και εκεί η γραφειοκρατία για να μπορούν να το λαμβάνουν, ζει και βασιλεύει…
READ MORE - Τεράστια προβλήματα αντιμετωπίζουν οι φοιτητές στην Κόρινθο

Συνελήφθη 17χρονος με μισό κιλό κάνναβη!Συνελήφθη την Πέμπτη το μεσημέρι, στην Αρχαία Κόρινθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ένας 17χρονος ημεδαπός, για παράβαση του Νόμου περί Ναρκωτικών, ενώ κατηγορείται και για παράνομη κατοχή μαχαιριού. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, βρήκαν στην κατοχή του 17χρονου και κατέσχεσαν ποσότητα κάνναβης, βάρους 540 γραμμαρίων. Επιπλέον, στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι με μήκος λάμας έντεκα 11 εκατοστών, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο. Ο 17χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου. Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.

READ MORE - Συνελήφθη 17χρονος με μισό κιλό κάνναβη!

Πρωτοβουλίες Χρίστου Δήμα για θέματα των Δήμων Νεμέας και Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης1. Ο Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας μαζί με τον Δήμαρχο Νεμέας κ. Βαγγέλη Ανδριανάκο συναντήθηκαν με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο. Στην συνάντηση συζήτησαν τρόπους με τους οποίους μπορούν τα προϊόντα της Νεμέας να προωθηθούν ακόμη πιο αποτελεσματικά στις αγορές του εξωτερικού. Επίσης, συζητήθηκαν διαδικαστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αμπελουργοί με την αντικατάσταση των γηρασμένων αμπελιών αλλά και η πιθανή ένταξη της Νεμέας σε πυλωτικό σχέδιο για την δημιουργία ειδικών ζωνών που θα τις επιτρέπει να λαμβάνει αποζημιώσεις για ζημιές σε βασικά προϊόντα όπως η σταφίδα και η ελιά, ακόμη και αν δεν είναι στο υποχρεωτικό όριο που θέτει ο νόμος σήμερα, ο οποίος προβλέπει ότι για να ληφθεί αποζημίωση πρέπει να αποτελεί τουλάχιστον το 30% της συνολικής παραγωγής της Περιφερειακής Ενότητας. 2. Επίσης, ο κ. Δήμας ανταποκρίθηκε άμεσα και θετικά στο αίτημα που έλαβε από τον Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης για συνάντηση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με θέμα το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Ευρωστίνης. Ο Χρίστος Δήμας μαζί με την διαπαραταξιακή επιτροπή του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης αποτελούμενη από τον Δήμαρχο κ. Αντώνη Κλαδούχο, τον κ. Νίκο Κεκερή, τον κ. Γιώργο Μετεβελή, τον κ. Ανδρέα Καραβά και τον κ. Ανδρέα Ζάρρο εξήγησαν τους λόγους για τους οποίους πρέπει να παραμείνει ανοικτό το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Ευρωστίνης.
READ MORE - Πρωτοβουλίες Χρίστου Δήμα για θέματα των Δήμων Νεμέας και Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης