«Αποκεφάλισαν» τον αστυνομικό Διευθυντή Κορινθίας!!

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012


Σήκωσε ανάστημα» στον Δένδια κι έπραξε 
αυτό που δεν τόλμησαν να κάνουν οι βουλευτές μας

Μετατέθηκε ξαφνικά και με μια αιφνιδιαστική απόφαση ο ταξίαρχος της αστυνομικής διεύθυνσης Κορινθίας κ.  Βασίλης Τσουραπάς σε αστυνομικό τμήμα της δυτικής Αττικής. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες ακόμα πληροφορίες η μετάθεση του έχει να κάνει σχετικά με το θέμα του στρατοπέδου και την διαχείρισή του το οποίο έχει μετατραπεί πλέον σε κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών και πριν από λίγες ημέρες έγινε και η υποστολή της σημαίας του. Ο νέος ταξίαρχος που δεν έλεγε πολλά λόγια αλλά με τις πράξεις του έδειχνε το έργο του,  μετατέθηκε από το αστυνομικό τμήμα της Κορίνθου  μέσα σε μια νύχτα. Σε επικοινωνία που είχαμε με την αστυνομική διεύθυνση Κορινθίας κανείς δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση για το θέμα αυτό. Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Τσουραπάς ανέλαβε την Κορινθία σε μια δύσκολη περίοδο που συνέπεσε και με την μεταφορά των λαθρομεταναστών. Ο νέος ταξίαρχος μετράει μόλις 2 μήνες στην Κόρινθο! Είναι απολύτως λογικό λοιπόν, να αναρωτηθεί κανείς, γιατί έγινε αυτή η μετάθεση τόσο σύντομα για πρώτη φορά στα τοπικά αστυνομικά χρονικά!! Ακόμα και σε αλλαγή κυβέρνησης ποτέ δεν είχε υπάρξει κατά το παρελθόν τόση σύντομη παραμονή αστυνομικού Διευθυντή στην Κορινθία. 

Έκανε ότι δεν έπραξαν οι βουλευτές μας…

Τι συνέβη και ξαφνικά, απόγευμα Παρασκευής, λαμβάνεται μια τέτοια απόφαση; Υπήρξε κάποια διαφορά με το υπουργείο και τον αρμόδιο πολιτικό προϊστάμενο; Μήπως ο Ταξίαρχος δεν δέχτηκε να αναλάβει κάποιο σοβαρό πόστο για την ασφάλεια των συναδέλφων του αστυνομικών και αντέδρασε; Ή μήπως μετέφερε τις έντονες αντιδράσεις σύσσωμου του Κορινθιακού λαού στο «έκτρωμα» που έχει δημιουργηθεί μέσα στον κοινωνικό ιστό της πόλης; Όλα αυτά ακούστηκαν ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες στην Κόρινθο, προκαλώντας ιδιαίτερη ανησυχία για το πώς θα αντιμετωπιστούν άλλοι αξιωματικοί που θα τολμήσουν να πουν την άποψή τους για το θέμα. Να σημειωθεί επίσης, ότι ήδη πολλά στόματα παραμένουν κλειστά… Αν όντως έγιναν έτσι τα πράγματα, απλά ο κ. Τσουραπάς έπραξε ότι δεν έκαναν όλο αυτό το τελευταίο διάστημα οι βουλευτές του νομού της Ν.Δ. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο…

Β. Νανόπουλος: ΄Αν δεν ακούει τους φορείς θα φύγει από το υπουργείο,
όπως έφυγε ο πατέρας του από το Επιμελητήριο Κερκύρας!΄

«Άκουσα ότι μετατέθηκε ο αστυνομικός Διευθυντής Κορινθίας στη Δυτική Αττική. Θεωρώ ότι αυτό έγινε, επειδή πιθανότατα είναι μεγάλη η διαφορά απόψεων μεταξύ του υπουργού και του Ταξίαρχου για να γίνει μια τέτοια κίνηση. Είχα και έχω τις καλύτερες των εντυπώσεων για τον κ. Τσουραπά στο λίγο διάστημα –είναι μόλις 1,5 μήνα στην Κορινθία- που τον γνώρισα. Δεν μπορώ να ξέρω γιατί… Ο υπουργός ήρθε στο στρατόπεδο στην Κόρινθο, έμεινε για πολύ λίγο, δεν συνάντησε κανέναν από τους φορείς για να μπορούμε να έχουμε την άποψή του και θεωρώ ότι αυτό ήταν λάθος του. διότι δεν είναι υπουργός της ρήξης, αλλά ένας υπουργός που πρέπει να θέλει τη συναίνεση και τη συνεργασία και θα έπρεπε να συναντηθεί με τους φορείς για να βρούμε την καλύτερη λύση στο πρόβλημα. Θεωρώ ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα στο στρατόπεδο, δεν είναι ασφαλές και έχουμε ζητήσει κάποια πράγματα και με τη μηνυτήρια αναφορά που έχουμε καταθέσει στην Εισαγγελία Κορίνθου. Θεωρούμε ότι δεν πληροί της προϋποθέσεις ασφαλείας και υγιεινής και πρέπει το συντομότερο δυνατό να ανακαλέσει ο υπουργός την απόφασή του και να λειτουργήσει πάλι σαν στρατόπεδο. Θα σας πω μια προσωπική μου εμπειρία, επειδή είχα την τύχη να γνωρίζω τον πατέρα του κ. Δένδια όταν ήταν πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κερκύρας όταν εγώ εκπροσωπούσα στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων την Κορινθία ως αντιπρόεδρος. Θέλω να πω ότι, καλά θα κάνει ο υπουργός κατά τη γνώμη μου και για το καλό του, να μην ακολουθήσει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσε ο πατέρας του. Πρέπει να ακούει, γιατί αν δεν ακούει τους φορείς μιας περιοχής, φαντάζομαι θα φύγει από το υπουργείο, όπως έφυγε και ο πατέρας του από το Επιμελητήριο! Όχι καλά!».

Κ. Γιώτης: ΄Φαίνεται ότι ένας αξιωματικός που είχε την άποψή του και την είπε, μετετέθη΄…

«Η αστυνομία που έβγαζε τους αστυνομικούς στους δρόμους είχε επιτυχίες το τελευταίο διάστημα. Άρα αυτός ο άνθρωπος δεν υπήρχε λόγος να μετατεθεί. Επομένως κάτι θα συνέβη σε σχέση με το στρατόπεδο. Αν αυτός όντως είναι ο λόγος, φαίνεται ότι ένας αξιωματικός της αστυνομίας που είχε την άποψή του και την είπε, μετετέθη. Δεν «εξοντώθηκε» βέβαια, αλλά μετατέθηκε, αλλά καλό θα είναι το στρατόπεδο ως κέντρο κράτησης σήμερα, να έχει καλή φύλαξη, να είναι νόμιμες οι ενέργειες που γίνονται εκεί ώστε να αποφεύγονται και τα φαινόμενα αιφνιδιαστικών μεταθέσεων, αλλά και οι ταραχές μέσα στο κέντρο της πόλης».