Εξαθλιωμένοι ασθενείς περιμένουν από τα ξημερώματα για το «μαγικό χαρτάκι» του ΙΚΑ

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012




Το ΙΚΑ σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι εάν δεν εμφανίζεται προσωπικά ο κάτοχος του βιβλιαρίου τότε δεν θα ισχύει  η σειρά προτεραιότητας

Συνεχίζεται η απίστευτη ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του ΙΚΑ, κυρίως ηλικιωμένων που στήνονται από τις 3:00 τα ξημερώματα για να πάρουν σειρά να εξεταστούν από κάποιον γιατρό με τα βιβλιάρια στο χέρι. Μπορεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες να ακούγεται τραγικό ή κωμικό, όμως στην Ελλάδα αποτελεί πια μια συνήθεια και κάτι απολύτως φυσιολογικό! Ασφαλισμένοι κάθε ηλικίας και κυρίως ηλικιωμένοι, άνδρες και γυναίκες, με σοβαρά προβλήματα υγείας πολλές φορές, αναγκάζονται να περιμένουν από τα ξημερώματα έξω από τα ιατρεία του ΙΚΑ Κορίνθου με ένα και μοναδικό σκοπό: Να πάρουν το «μαγικό χαρτάκι» που θα τους οδηγήσει σε κάποιον γιατρό για να εξεταστούν αφήνοντας καμιά φορά  ακόμη το βιβλιάριο σε κάποιον υπεύθυνο προκειμένου να πάνε σε κάποια άλλη δουλειά που πρέπει να κάνουν με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να χάσουν και τη σειρά τους. Το ΙΚΑ σε ανακοίνωση του που αναρτήθηκε στους χώρους του Ιδρύματος αναφέρει ότι εάν δεν εμφανίζεται προσωπικά ο κάτοχος του βιβλιαρίου τότε δεν θα ισχύει  η σειρά προτεραιότητας.

Ταλαιπωρία και αγανάκτηση του κόσμου…

Όπως είναι φυσικό η διαιώνιση αυτής της απαράδεκτης κατάστασης προκαλεί μεγάλη ταλαιπωρία και αγανάκτηση στους ασφαλισμένους και σε όσους θέλουν να εξυπηρετηθούν από έναν γιατρό, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι άτομα μεγάλης ηλικίας, συνταξιούχοι και ασθενείς! Αυτή η κατάσταση πρέπει επιτέλους να σταματήσει, γιατί έρχεται και χειμώνας και είναι τουλάχιστον απάνθρωπο να περιμένουν ηλικιωμένοι άνθρωποι 5 και 6 ώρες στο κρύο μόνο και μόνο για να πάρουν σειρά και να εξεταστούν το επόμενο πρωί. Αυτά δεν συμβαίνουν ούτε σε τριτοκοσμικές χώρες του κόσμου! Έλεος!!!