Αντιδρούν οι έμποροι στη δημιουργία Mall στη Σωληνουργία

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012


Την έντονη αντίδραση των εμπόρων και της Ομοσπονδίας τους προκαλεί η ενημέρωση που υπάρχει για την προώθηση της διαδικασίας αδειοδότησης για την αλλαγή χρήσης της περιοχής της Σωληνουργίας Κορίνθου με σκοπό τη δημιουργία Εμπορικού κέντρου τύπου Mall. Αυτό, σύμφωνα με τους εμπόρους θα προκαλέσει τη «χαριστική βολή» στα καταστήματα του κέντρου κα θα διώξει και τους τελευταίους πελάτες που έχουν απομείνει. Πάντως το συγκεκριμένο θέμα φαίνεται να ευσταθεί απόλυτα, αφού ήδη έχουν προχωρήσει οι σχετικές διαδικασίες…

Α. Κόρκας: Θα αντιδράσουμε δυναμικά
Σε δηλώσεις στο δελτίο ειδήσεων του ΑΧΙΟΝ ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Κορίνθου Α. Κόρκας, σχετικά με το θέμα τόνισε: «Συζητείται η δημιουργία πολυκαταστήματος στα δυτικά της πόλης, κάτι το οποίο αναμένεται να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στα μαγαζιά της πόλης και με δεδομένα όλα τα υπόλοιπα προβλήματα, όπως η κρίση, το παρεμπόριο και οι μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν  ήδη οι επαγγελματίες. Εμείς σαν εμπορικός σύλλογος θα αντιδράσουμε δυναμικά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο»

Ομοσπονδία Εμπόρων: Θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις το σύστημα που μας πολεμάει
Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Εμπόρων Κορινθίας ανέφερε:  «H ομοσπονδία επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων της Κορινθίας με ανακοίνωση της, ζητά από την περιφέρεια Πελοποννήσου να μην υπογράψει την αλλαγή χρήσης του παλιού εργοστασίου της Σωληνουργείας. Οι πληροφορίες της ομοσπονδίας λένε ότι στον χώρο υπάρχει η πρόθεση να εγκατασταθεί ένα εμπορικό κατάστημα τύπου mall. To διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας θεωρεί ότι αυτό θα ήταν καταστροφικό για την αγορά της Κορίνθου που δοκιμάζεται πολύ έντονα από την κρίση. Στην επιστολή που έχει αποδέκτη την περιφέρεια Πελοποννήσου αναφέρουν: «Σήμερα το πρωί ενημερωθήκαμε ότι προωθείται διαδικασία αδειοδότησης περί αλλαγής χρήσης της περιοχής της Σωληνουργείας Κορίνθου, με απώτερο σκοπό τη δημιουργία Εμπορικού Κέντρου τύπου MALL. Σε παλαιότερη προσπάθεια της Σωληνουργείας για δημιουργία λιμένος ( και εμπορικής χρήσεως) στη περιοχή απεδείχθη άκαρπη λόγω της εκεί υπάρξεως του Αρχαίου Λιμένος. Η απόφαση ήταν ότι η περιοχή είναι Αρχαιολογικού Ενδιαφέροντος και η μόνη ανάπτυξη που ενδείκνυται  είναι η τουριστική. Μετά τη πάροδο τόσων ετών και μηδενικού δείκτη ανάπτυξης πώς είναι δυνατόν η Περιφέρεια Πελοποννήσου και οι εισηγητές να θεωρούν ότι μπορούν να δημιουργήσουν μέσα σε περίοδο οικονομικού πολέμου ένα Κέντρο που θα πάρει τους τελευταίους πελάτες που απέμειναν στις τοπικές αγορές του νομού για να τους κατευθύνει εκεί που ΟΛΙΓΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΚΑΙ ΟΛΙΓΟΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ. Το Διοικητικό Συμβούλιο και η Πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε. δεσμεύονται  προς όλα τα μέλη της Ο.Ε.Β.Ε. του νομού Κορινθίας ότι θα παλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις το σύστημα που μας πολεμάει .»