Πολιτική παρέμβαση Τατούλη για τις εξελίξεις

Τρίτη 8 Μαΐου 2012


Οι υγιείς πολιτικές δυνάμεις να αναλάβουν τις ευθύνες τους – Δεν έχω αποκοπεί από την κεντρική πολιτική σκηνή, τόνισε ο Περιφερειάρχης 


Έκτακτη συνέντευξη τύπου παραχώρησε χθες στις 2:00 το μεσημέρι ο Περιφερειάρχης Π. Τατούλης, ο οποίος αναφέρθηκε στα προγράμματα μέσω ΕΣΠΑ τα οποία προωθεί η Περιφέρεια για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων και γενικά της περιοχής. Αίσθηση προκάλεσε πάντως, η αναφορά του στις πολιτικές εξελίξεις, τονίζοντας με νόημα ότι οι υγιείς πολιτικές δυνάμεις του τόπου πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και σημειώνοντας ότι τα κόμματα που εκφράζουν τον αστικό κόσμο επέδειξαν δειλία, ότι δεν υπάρχουν Μεσσίες και ότι δεν θα πρέπει να περιμένουμε από κάποιον άλλο να μας σώσει. Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων, ο κ. Τατούλης τόνισε: «Υπήρχαν πολλά πολιτικά συμπεράσματα. Η χώρα έχει μπει σε μία μεγάλη περιπέτεια, όπως πολλές φορές έχω πει, η χώρα από εδώ και πέρα θέλει ρηξικέλευθες πολιτικές αποφάσεις, η χώρα από εδώ και πέρα θέλει καθαρές σκέψεις και ιδέες, η χώρα κινδυνεύει τόσο πολύ από την ακυβερνησία όσο κινδυνεύει το ίδιο και περισσότερο από το οποιοδήποτε καινούριο κυβερνητικό σχήμα δε θα έχει κατανοήσει τα πραγματικά προβλήματα της χώρας. Είναι ψευτοδίλημμα και το φωνάζουν και νικημένοι και νικητές σήμερα λέγοντας ότι το πρόβλημα της χώρας είναι ακυβερνησία ή κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, εθνικής ενότητας ή εθνικού σκοπού». Και συνέχισε: «Η άποψή μου είναι ότι η χώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά θέλει τις υγιείς πολιτικές δυνάμεις να σηκώσουν το δικό τους πολιτικό ανάστημα, να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες που πρέπει να αναλάβουν, αλλά πάντοτε με καθαρή κατεύθυνση, με καθαρό λόγο και σχέδιο. Είναι ανεπίτρεπτο είτε η μία πλευρά των ηττημένων είτε η πλευρά των νικητών να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το θυμό των πολιτών. Οι πολίτες είναι θυμωμένοι αλλά εκτιμώ ότι είναι δημιουργικά θυμωμένοι. Αυτό οφείλουμε να εκλάβουμε ως μήνυμα αυτών των εκλογών και ανάλογα ο καθένας μας υπεύθυνα να τοποθετηθεί στο πολιτικό και εθνικό διακύβευμα της χώρας».

΄Δεν υπάρχει ασυμβίβαστο μεταξύ Περιφέρειας και κεντρικής πολιτικής σκηνής΄

Απαντώντας σε ερωτήσεις πάνω στο ίδιο θέμα σημείωσε μεταξύ άλλων πως τα κόμματα που εκφράζουν τον αστικό κόσμο επέδειξαν δειλία και υπήρξε κιότεμα όχι από τον αστικό κόσμο αλλά από τα κόμματα, ενώ τόνισε πως για δεκαετίες οι πολίτες θα πληρώνουν το "τραπατσάρισμα'" της εικόνας της χώρας, αλλά δε θα πρέπει οι πολιτικοί - αφού αυτό είναι και το καθήκον τους- δε θα πρέπει να αφήνουν να καταστρέφεται η ελπίδα. Ενώ μίλησε για λαϊκισμό που επέδειξαν σχεδόν όλες οι πολιτικές δυνάμεις και διευκρίνισε πως Μεσσίες δεν υπάρχουν και δεν θα πρέπει να περιμένουμε από κάποιον άλλο να μας σώσει. Τέλος επεσήμανε πως οι πολιτικές του απόψεις δεν ταυτίζονται ούτε στο ελάχιστο με αυτές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα πρέπει να αποδείξει το κόμμα αυτά που έλεγε, ότι δηλαδή η ψήφος σε αυτό δεν αποτελεί ψήφο ακυβερνησίας της χώρας. Ευχήθηκε ακόμα "καλή και υπεύθυνη διαδρομή" στους δύο περιφερειακούς συμβούλους που εξελέγησαν βουλευτές (Νίκο Ταγαρά και Θανάση Πετράκο) και σημείωσε πως "με γεμίζει η προσπάθεια που κάνουμε εδώ στην περιφέρεια αλλά αυτό δε σημαίνει ότι έχω αποκοπεί από την πολιτική σκηνή, άλλωστε το ένα δεν αποκλείει το άλλο, δεν υπάρχει ασυμβίβαστο..."